Breaking News

Az HBO berendelte Az időutazó felesége sorozatot a Sherlock készítőitől

Micsoda hírrel indul a reggel!

Ahogy az már a címből is kiderül, az HBO újabb adaptációs sorozatot rendelt be, náluk érkezik ugyanis Az időutazó felesége tévésorozat!
Audrey Niffenegger regényéből korábban készült már egy adaptáció Rachel McAdams és Eric Bana főszereplésével, a 2009-es film viszonylagos siker volt, 39 millió dollárból készült, és 101 milliót hozott vissza világszinten, ennek ráadásul nagyobb része az amerikai piacról érkezett.

Most az HBO újra előveszi Clare és Henry történetét, és nem is akármilyen csapattal: a sorozat felelőse az a Steven Moffat lesz, akinek a Doctor Who-t és a Sherlockot is köszönhetjük, mellette pedig executive producer lesz Sue Vertue és Brian Minchin. 

Ahogy az HBO programigazgatója, Casey Bloys nyilatkozott: "Rendkívül boldogok vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk Steven Moffat-val, a Hartswooddal és a WBTV-vel Az időutazó feleségén. Steven szenvedélye minden projektjében érződik, amit írt, és biztosak vagyunk benne, hogy a szeretet és tisztelet, ahogyan ehhez a magával ragadó regényhez áll, csodálatos HBO sorozattá teszi majd."

A regény már nálunk is megjelent, többféle kiadásban, először az Ulpius, majd az Athenaeum gondozásában.

A fülszöveg:

Amikor ​először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb.
Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen.

„Azoknak, akik azt mondják, nincsenek igazán új történetek, szívből ajánlom Az időutazó feleségét, ezt az elragadó regényt, amely irodalmilag kiváló, szédítően fantáziadús, és észbontóan romantikus.”
Scott Turow

Nincsenek megjegyzések