Breaking News

TOP7 pillanat az új Legendás állatok - Grindelwald bűntettei előzetesből

Természetesen nem megyünk el szó nélkül az új Legendás állatok előzetes mellett, így mielőtt nekiállnék elemezgetni, gondoltam, fangirl üzemmódba kapcsolok, és összeszedem, melyik 7 (mert hát Harry Potter, ugyebár) dolog tetszett a legjobban nekem ebben az előzetesben.



1. Dumbledore Edevis tükre




Az, hogy Dumbledore mit is lát Edevis tükrében, már a legelső Harry Potter könyv óta visszatérő téma. Az teljesen nyilvánvaló volt már elsőre is, hogy Dumbledore kamuzott a zoknisztorival Harrynek (annak ellenére, hogy zoknik!!!), így sokan sokszor próbálták kitalálni, vajon mit láthatott Dumbledore, mi volt az, amit nem akart megosztani Harryvel. 
Aztán persze jött a hetedik könyv, ami úgy tűnt, választ ad a kérdésre, és Dumbledore valami nagyon hasonlót láthatott, mint maga Harry.

Úgy tűnik viszont, ez mégsem így van, vagy ha mégis, Dumbledore leghőbb vágya változott az évek során. Itt ugyanis jön Rowling, előkap egy régi ütőkártyát, ami tudja, hogy a rajongók régóta vitatott kérdése, és hopp, bedob egy váratlan választ.

Eszerint Dumbledore leghőbb vágya... Grindelwald. 

És akkor ezen a ponton kicsit vissza tudunk csatolni arra is, ami egy vitatott kérdése a mostani filmnek: mennyire mutatják be, hogy Dumbledore meleg. Nem is olyan régen ugyanis kiderült, hogy Dumbledore melegsége nem lesz témája az új Legendás állatok filmnek, hiába bukkan fel a professzor fiatalabb változata. Ez elég sok vitát gerjesztett, de úgy tűnik, azért kijelenthetjük: ha nem is egészen konkrétan, mégis érinti a film a témát. 


2. Nicolas Flamel



Nicolas Flamel felbukkanása megint olyasmi, amivel Rowling összefűzi az eredeti Harry Potter könyveket az új történettel - megjegyzem, szerintem zseniális húzás.

Az, hogy lesz Flamel, már nem újdonság, én is megírtam már az oldalon. Ezzel együtt zseniális, ahogy bedobják ebben a videóban, Jacob Kowalskival az egyik legjobb jelenetet hozták össze az előzetesre, és kifejezetten üdítő, hogy egy viccesebb jelenettel zárul az egyébként elég sötét előzetes. 

Jegyzem meg, kifejezetten elégedett vagyok azzal, ahogyan Nicolas Flamelt megjelenítették a filmben. Ember, mégis furcsa. 


3. Göthe mumusa



Valószínűleg a dolgok folyásában nincs túl nagy jelentősége annak, mi (volt) Göthe mumusa, ezzel együtt ez a jelenet szerintem aranyat ér.

Az osztály kineveti Göthe félelmét, valójában viszont nagyon is érett gondolkozásra utal, amit látunk. Hiszen a pályaválasztás mindenki életében fontos kérdés, és nincs ez másként a varázslók között sem. Örülök, hogy érintjük ezt a kérdést, még ha futólag is. Ráadásul ez a rövidke jelenet rengeteget elárul Göthe jelleméről is.

Egyébként meg ha kicsit távolabbról vizsgáljuk a jelenetet, megint csak egy HP-s párhuzamot találunk, hiszen ugyanezt a mumusos Sötét varázslatok kivédése órát végigéltük már egyszer Harryékkel is. Tetszik.

Az más kérdés, hogy még mindig várom a választ arra, miért SVK-t tanít Dumbledore, amikor eddigi tudásunk szerint Átváltoztatástan tanár volt.


4. Dumbledore lazasága



Az előzetes egyik kimagasló csillaga számomra kétségtelenül Jude Law Dumbledore-ja volt. Bevallom, amikor kiderült a casting, megvoltak a kétségeim, így utólag viszont kifejezetten imádom ezt a választást.

Jude Law Dumbledore-jában megvan minden, ami miatt el tudjuk képzelni, hogy az a Dumbledore lesz, akit idős korában megismertünk. Laza, lázadó, érezhetően megvannak az életben a saját nehézségei, ezzel együtt üdítő és érdekes vele minden pillanat.

Nekem nagyon bejön. (Bár még mindig szokom, hogy ilyen jó pasi a fiatalabb Dumbledore.)


5. Legendás lények



A Legendás lények természetesen ezúttal sem maradhatnak el, hiszen itt van nekünk Göthe. Egy sor érdekes lény bukkan fel az előzetesben. Visszatér például furkász barátunk, aminek nagyon örülök, bár remélem, nem tolják túl a jeleneteit csak azért, mert népszerű - a jóból is megárt a sok. 
Aztán van nekünk letifoldunk, aminek kifejezetten örülök, mert már nagyon régóta szeretném látni a gyakorlatban, meg még pár ismeretlen lény - alig várom, hogy mindet felfedezzük, ráadásul nagyon sokat tesznek hozzá a film látványához.


6. Grindelwald nézetei



Oké, oké, ez egy elég vitatható pont lesz.
De bevallom, nekem kifejezetten tetszik, hogy Grindelwald nézetei bár szélsőségesek, ez nyilvánvaló, az alapjait nagyon is meg lehet érteni.
Hiszen ha belegondolunk, a varázslók és boszorkányok óriási erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a létezésüket titokban tartsák a muglik előtt. És bár ennek történelmi szempontból megvannak az okai (boszorkányüldözések ugyebár), valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a varázslók fejében ne bukkanjon fel napjában a gondolat, hogy mekkora erőfeszítéseket tesznek pusztán a titoktartás érdekében. Elég stresszes lehet így az élet, és igazából joggal gondolhatják néhányan, hogy ők az erősebbek, a különlegesebbek - miért kellene titkolózniuk? 
Szóval én a magam részéről egy pontig teljesen indokolhatónak érzem Grindelwald nézeteit, és abszolút el tudom képzelni, hogy sokan beálljanak mögé. Más kérdés, hogy kicsit túltolja.


7. Az önoltó



Tudom, hogy apróság, de én úgy örültem a felbukkanásának! Olyan jó látni a régi ismerős dolgokat, és tudni, mekkora jelentőségük lesz még.


Holnap jön: dolgok, amiket nem szerettem az előzetesben

Nincsenek megjegyzések