Breaking News

Felnőtt regénnyel jelentkezik Veronica Roth, a Divergent könyvek szerzője

Úgy tűnik, új divat hódít a YA szerzők körében: Cassandra Clare és Sarah J. Maas után újabb YA sikerszerző jelentette be, hogy felnőtt regénnyel jelentkezik. (A szerzők nevére kattintva olvashattok a felnőtt könyves projektjeikről.)




Ezúttal Veronica Roth, a Divergent könyvek szerzője árulta el, a következő megjelenése nem YA, hanem felnőtt regény lesz. 

Az írónő kötetére a Houghton Mifflin Harcourt csapott le, és két könyves szerződést kötöttek vele - azaz várható a folytatás is.

A The Chosen One 2020 tavaszán jelenik majd meg. A regény öt barát történetét meséli el, akik megmentették a világot tinédzserként, de most, sztárként a felnőtt világban sokkal nagyobb démonokkal kell szembenézniük - és újraértelmezniük, mit is jelent hősnek lenni végzetszerűen vagy hősnek lenni, mert úgy dönt az ember. 

John Joseph Adams, aki a kiadónál atyáskodik majd a megjelenés felett így nyilatkozott: "Boldog vagyok, hogy megszereztük Veronica első felnőtt könyvét. Imádom, hogy megalkotott egy világot, ami hidat jelent YA és felnőtt között - oly módon, ami mindkét mostani rajongótábora számára érdekes, és persze új olvasóknak is."

A sajtóközleményben Veronica Roth is nyilatkozott: "Izgatott vagyok, hogy az új regényemen a HMH-val dolgozhatok, és egész konkrétan Johnnal, aki nagyon lelkes és nagytudású, mind a felnőtt, mind a gyerekkönyvek terén. A fiatalok számára írt regényeim azzal foglalkoznak, milyen először magukra venni a felnőtt terheket, a The Chosen One viszont azzal, mi jön azután - mit tesz egy ember, kivé válik, amikor az egész életét azzal töltötte, hogy felkészüljön valamire, ami már elmúlt. Imádok fiataloknak írni, és tervezem is a jövőben, de ezek olyan új kérdések a számomra, amikkel szeretnék foglalkozni az írásomban, egy új világban."

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem nagyon megfogott a regény ötlete. Veronica gyakorlatilag vett egy tipikus YA klisét, és megcsavarta - szuper ötlet, remélem, a megvalósítás is legalább is ilyen szuper lesz.

Nincsenek megjegyzések