Breaking News

Ismerd meg a Hiúság vására főszereplőit!

Korábban már írtam róla, hogy az HBO Go-n érkezik magyarul is  Vanity Fair, azaz a Hiúság vására minisorozat, ami az az azonos című regény immáron sokadik feldolgozása.

Ennek a kosztümös rajongók nagyon örülhetnek, bár bevallom, az eddig általam látott két feldolgozás nekem nem lett a kedvencem, mert a falra mászom a főszereplőtől - ami nyilván direkt van, de ettől még a vérnyomásom nem lesz jobb.

Mindenesetre én azért kíváncsi vagyok. Az HBO-tól pedig most kaptunk egy kis karakterismertetőt, íme a fontosabb szereplők listája!




Becky Sharp semmit sem áhít jobban, mint az angol felsőosztályba tartozni. Agilis, eltökélt és semmi sem tántoríthatja el attól, hogy felkapaszkodjon, vagyont szerezzen és letegye a névjegyét a világnak. Olykor csalfa és kegyetlen is tud lenni, de semmi kétség nem fér ahhoz, hogy eltökélt abban, hogy elérje célját.

Dobbin önzetlen, őszinte és fülig szerelmes Ameliába, ám ezt sosem vallaná be neki. Igyekszik mindent latba vetni, hogy a lány George-hoz, a legjobb barátjához menjen hozzá helyette.

Amelia egy jól nevelt, szelíd és népszerű lány, akinek minden vágya, hogy megházasodjon és boldog legyen. Naivsága és vak hűsége miatt nem veszi észre George számos hibáját, akinek még gyerekkorában odaígérték őt.

Rawdon nem túl fényes elme, de ő a gazdag Matilda Crawley kedvenc unokaöccse, akit gyorsan behálóz Becky. Egy előzékeny katona, aki imádja a nőket, a lovakat és a szerencsejátékot.

George-nak már gyerekkorában odaígérték Ameliát. Számos szembeütköző hibája van, így túlzottan is magabiztos, önző, sznob és folyamatosan herdálja a vagyonát.

Sir Pitt zsugori, szemérmetlen és teljesen közönyös a felesége irányába, de Becky-nek nem telik sok idejébe, hogy belopja magát a szívébe.

Miss Matilda Crawley Sir Pitt férjezetlen nővére, aki óriási vagyont örökölt édesanyjuktól. Ő a család kedvenc nagynénije - leginkább annak okán, hogy belefoglalja őket a végrendeletébe - ám ő mélységesen megveti mindannyiukat.

Itt nem stimmel a kiírás: ő Robert Pugh, aki John Osbornt alakítja

Ő pedig nem Joe, hanem Jos
Jos Amelia bátyja, aki hihetetlenül hiú és fontoskodó figura. Mivel reménytelen a nőkkel, és rendkívül gyáva is, így agglegény.

A sorozat alapjául is szolgáló eredeti regény írója a bábmesterként jelenik meg, aki bemutatja számunkra színes szereplőit.

Nincsenek megjegyzések