Breaking News

Interjú A kalózkirály lánya szerzőjével, Tricia Levensellerrel!

Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya

A blogturnéról



Ősszel a Könyvmolyképző kalózvizekre evez - nem is akárhogy! Rögtön a kalózkirály badass lányához csatlakozhatunk egy küldetésen. Nem semmi izgalmak, vízi csaták, árulások és természetesen titkok, no meg kalóztérkép színesitik az oldalakat - amikből Te is ízelítőt kaphatsz, ha a Blogturné Klubbal tartasz extra hosszú, 14 állomásos turnénkon!
Ha ügyesen vitorlázol, a könyv 3 példányának egyike is a Tiéd lehet.

Korábbi bejegyzések:


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 288
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574972
Sorozat: A kalózkirály lánya 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,0)
Megrendelési link
Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért
jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat.  Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Vitorlát bonts! Tengerre fel!
Repülj vele a kalandok és érzelmek tengerén!

Blogturné Extra - Interjú Tricia Levensellerrel

Abban a szerencsében volt részem, hogy a blogturné részeként interjút készíthettem az írónővel - elárulhatom, hogy elképesztően aranyos volt és nagyon közvetlen. 

Az alábbi interjúban a magam és a Blogturné Klub tagjanainak kérdéseit olvashatjátok no és persze az írónő rájuk adott válaszait
.


Miért döntöttél úgy, hogy az első regényed kalózokról szól majd?
Amikor gimis voltam, láttam az első A Karib-tenger kalózai filmet. Imádtam! (A mai napig a valaha készült kedvenc filmem.) Miután láttam a filmet, elkezdtem olyan könyveket keresgélni, amikben megvan ugyanez: kalózok, fantasy, humor, románc. Olyan csalódott voltam, amikor csak egy ilyen kalózos könyvet találtam a young adult szekcióban! Amikor végül írni kezdtem, tudtam, hogy be kell töltenem ezt a hézagot.

Melyik a fontosabb számodra: valami újat és eredetit alkotni vagy olyat írni, amire az olvasók vágynak?
Kérdés nélkül valamit újat és eredetit alkotni! És úgy remélem, hogy aztán ez elkerülhetetlen megszólítja majd az olvasókat. Szerintem sokan beleuntunk abba, hogy újra meg újra ugyanazokat a történeteket olvassuk a YA fantasyben.

Szeretted a történelmet? Mindig érdekeltek a kalózok? 
A suliban utáltam a történelmet. Neveket és évszámokat magolni nem túl szórakoztató. De most, hogy azok után a dolgok után kell kutatnom a saját időmben, amiket érdekesnek találok, tényleg nagyon élvezem. Amikor kicsi voltam, ugyanannyira imádtam a Disney Pán Péterét, mint a Hookot. Szóval azt hiszem, mindig is szerettem a kalózokat, de A Karib-tenger kalózai filmek hatására jöttem rá, milyen szórakoztatóak és izgalmasak lehetnek a kalózok az idősebb korosztály számára is.

Van kedvenc kalózos történeted? 
Igen! A kedvencem egy valódi, létező kalóznőről szól, akit Jeanne de Clissonnak hívnak. Azért kezdett kalózkodni, hogy bosszút álljon a francia királyon, aki megölette a férjét!

Már az elejétől tudtad, hogy fantasyt fogsz írni vagy a történetnek ez a része akkor jött, amikor kutatni kezdtél és szirénekbe botlottál?
A kezdetektől tudtam! Az egyik dolog, amit annyira imádtam A Karib-tenger kalózaiban, pontosan az volt, hogyan ötvözte a kalóztörténeteket a fantasyelemekkel. Próbáltam végiggondolni, melyek azok a fantasyelemek, amiket nem látunk túl gyakran. Olyan történetekről gyakran olvasni, amikben kraken vagy sellők szerepelnek. De sziréneset nem sokat láttam. Úgyhogy úgy döntöttem, őket használom majd, és újraalkotom a mitológiájukat a történethez.

Mi volt az első szikra, az első ötlet a könyvhöz? Egy szereplő vagy a történet egy darabkája?
Alosa, a főszereplő. Tudtam, hogy női főszereplőt szeretnék ehhez a történethez, és amint megtalált a karaktere, a történet felvázolása igazából könnyű volt! Ami egy adott helyzetben a legfelelőtlenebb cselekedet, Alosa azt teszi.

A kalózok világa nagyon férfi központú, tele agresszióval, brutalitással és vérrel. Miért gondoltam, hogy mégis hősnőt választasz a főszereplődnek?
Először is, úgy gondolom, az írott szövegeket már így is elég sokáig uralták a férfiak. És másodszor, női kalózok valóban léteztek, úgyhogy meg akartam mutatni, vajon hogyan viselkedhettek és élhettek túl egy férfiak uralta terepen. Olyan nők inspiráltak, mint Jeanne de Clisson (akit már említettem), Ching Shih és Grace O’Malley.

Alosa egy nagyon erős, és ezzel együtt nagyon feminine főszereplő. Nehéz volt megtartani az egyensúlyt a kettő között?
Egyáltalán nem! Nagyon frusztrál, amikor olyan női szereplőkről olvasok, akik végül tulajdonképpen férfiként viselkednek és maszkulin erősségeik vannak. Szerintem az emberek sokkal bonyolultabbak ennél. Csak a társadalmi hagyományunk az, ami megkülönbözteti ezeket az úgynevezett maszkulin és feminin értékeket, és az embereket ez nagyon beskatulyázza. Nekem teljesen egyértelmű volt, hogy egy nő lehet brutális és kemény, hogy túlélje a férfi kalózok világában. Ezzel együtt viszont szerethet szép ruhákat hordani, frizurát készíteni és ilyesmik.

Riden igazi könyves álompasi: jóképű, erős, vicces és éleseszű. Mindezek és annak ellenére, hogy a romantikus YA olvasók szeretik a jó könyves pasikat, a reflektorfény végig Alosán marad. Hogy érted ezt el?
Először is, köszönöm! Úgy örülök, hogy szereted Rident, mégis úgy érzed, Alosa magán tartja a reflektorfényt. Ez pontosan az, amit megvalósítani reméltem! Amire mindig emlékeznem kellett, miközben a történetemet írtam, hogy mindig a főszereplőm legyen az, aki előre mozdítja történetet. A dolgok azért változnak, mert Alosa megváltoztatja őket. Nem Riden. A könyv végén Alosa az, aki megmenti a napot. Nem Riden. Az rendben van, ha segít, és befolyásolja Alosa döntéseit, de végső soron a sztori Alosáról szól, és próbáltam ezt az írásomban is megjeleníteni.

Melyik jelenetet volt a legnehezebb megírni? 
Talán a tetőpontot. Végül kétszer is átírtam, mert nem akart működni. Nagyon nehéz jól lezárni egy történeti ívet!

Láttál már olyan fanartot vagy más alkotást, ami a legjobban hasonlít arra, hogyan Alosát és Rident elképzelted?
Tudjátok, most már egy csomó Alosa/Riden fanartot láttam, és szerintem mind fantasztikusak! De az egyik kedvencem biztosan a @sexcusemexrhysan nevű Instagrammer lenne. Itt a kedvencem tőle:




Van néhány gamer a csoportunkban, úgyhogy ne lepődj meg a következő két kérdésen. Játszottál már kalózos RPG vagy MMORPG játékot? Melyiket? Ki a kedvenc Overwatch hősöd? (Kérlek, mondd, hogy Widow! :D)
Yay, játékostársak! Játszottam az Assassin’s Creed: Black Flaggel, amit EGYSZERŰEN IMÁDOM. Úgy gondolom, ez az összes közül a legjobb Assassin’s Creed játék, és magát Edwardot is imádom mint karaktert. Ami az Overwatchot illeti, bocsi, hogy ezt kell mondanom, de Mei a kedvenc karakterem. Van valami abban, hogy megfagyasztod az embereket, mielőtt főbe lövöd őket, ami egyszerűen imádok. *ördögi nevetés* De ha Alosa valaha is játszana, az ő kedvence kétségkívül Widowmaker lenne!

Ha lenne egy időgépet, szívesen időznél egy kalózhajón? Mit gondolsz, túlélnél egy ilyen kalandot?
Tudjátok, imádnám, ha lenne egy időgépem, amivel megfigyelőként ott lehetnék egy kalózhajón. Nem hiszem, hogy én magam szeretném átélni, de élőben látni? Az nagyon király lenne! Ha én magam vennék részt ilyen kalandban, nem valószínű, hogy sokáig húznám. Nulla tapasztalatom van kardcsörtékben!

Van olyan szerző, akivel te magad szívesen beszélgetnél?
Kérdés nélkül J. K. Rowling. Hallani akarom minden írással kapcsolatos bölcsességét!


Reméljük, egy nap valóra válik. Köszönjük szépen az interjút! 



Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8291_a_kalozkiraly_lanya-20180921_150219.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Kalózos könyvvel turnézunk, kalózos játékkal érkezünk! Mi más is lehetne a feladat, mint megtalálni a kincset?
De azért van még, ami fontos: útközben van néhány olyan hely a térképen, amit érinteni kell. 
És hogy hogyan?
Minden állomáson, egy szóra linkelve elrejtettünk egy térképdarabot. Természetesen a térkép a kulcs a kincshez, de mint mondtuk, nem csak az X helyét keressük, hanem azt is, melyik állomásokon találtátok meg a helyeket, amiket érinteni kell útközben.
Kincsvadászatra fel!
Ha ügyesen vadásztok, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09.21 - Deszy könyvajánlója
09.22 - Hagyjatok! Olvasok! EXTRA
09.23 - Sorok között blog
09.24 - Kelly & Lupi olvas EXTRA
09.25 - Könyvvilág
09.26 - Ambivalentina
09.27 - Deszy könyvajánlója EXTRA
09.28 - CBooks
09.29 - Hagyjatok! Olvasok!
09.30 - Sorok között blog EXTRA
10.01 - Dreamworld
10.02 - Kelly & Lupi olvas
10.03 - Nem félünk a könyvektől
10.04 - Deszy könyvajánlója EXTRA: Interjú az írónővel!

2 megjegyzés:

  1. Hahahahaha Mei xD Igy viszont már tényleg meg kell ismerkednem Alosával :D

    Sejtettem, hogy a Karibnak fontos szerepe lesz :)))

    VálaszTörlés
  2. "Igen! A kedvencem egy valódi, létező kalóznőről szól, akit Jeanne de Clissonnak hívnak." Nono ő zsoldos volt. Legalábbis a wiki szerint.

    VálaszTörlés