Breaking News

Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya {Értékelés + Nyereményjáték}

Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya

A blogturnéról



Ősszel a Könyvmolyképző kalózvizekre evez - nem is akárhogy! Rögtön a kalózkirály badass lányához csatlakozhatunk egy küldetésen. Nem semmi izgalmak, vízi csaták, árulások és természetesen titkok, no meg kalóztérkép színesitik az oldalakat - amikből Te is ízelítőt kaphatsz, ha a Blogturné Klubbal tartasz extra hosszú, 14 állomásos turnénkon!
Ha ügyesen vitorlázol, a könyv 3 példányának egyike is a Tiéd lehet.




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 288
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574972
Sorozat: A kalózkirály lánya 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,0)
Megrendelési link
Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért
jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat.  Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Vitorlát bonts! Tengerre fel!
Repülj vele a kalandok és érzelmek tengerén!

Az első mondat:


"Utálom, ha férfinak kell öltöznöm."

Véleményem


Jaj, de vártam, hogy végre olvashassam!

Nem nagyon titkoltan nagyon szerettem volna, hogy a Könyvmolyképző kiadja ezt a könyvet, és jelentem: sikerült! Amivel már önmagában is nagyon boldog lennék. De szerencsére nem kellett csalódnom, és nagyon szerettem ezt a könyvet. Nem állítom, hogy agyeldobósan tökéletes, de határozottan izgalmas és sok mindent nagyon szerettem benne.

Kezdjük mindjárt a hősnővel - no meg a csapatával. Mennyire király már, hogy olyan kalózos történetről olvashatunk, ahol a főhős kalóz a) nő és b) nőkből álló csapata van. És nem csak ennyi, hanem lazán kenterbe veri a férfiak jó részét. Az én kis feminista szívem megdobban erre a gondolatra. És tudjátok, mi az, ami még ennél is jobb? Ezek a nők tökéletesen tudnak együtt dolgozni, és bár nem vetik meg a szép dolgokat, az életük nem csupán a ruhák és a férfiak körül forog. Ez kell nekünk! Már a YA irodalomban is. 



Azt is kifejezetten szerettem, hogy Alosa úgy ilyen badass, hogy nem pusztán ráerőszakoltak egy női karakterre férfi attribútumokat: szóval Alosa nem csak azért ennyire jó kalóz, mert ő is erőszakos és izompacsirta meg jól használja a fegyvereket. A legnagyobb fegyvere az agya: agyafúrt, jól értékeli a helyzeteket és egyébként ha szükséges, bizonyos szinten még a női bájait is beveti. Nem szeretnék spoilerezni, szóval álljunk meg ennyinél!

Egyébként azért Alosa sem tökéletes, bevallom, nekem a gyilkolászás tekintetében, főleg a könyv első felében, kissé túlságosan könnyelmű. Olyan könnyen nyír ki bárkit, mindenféle érzelem nélkül, ami egy mai embernek nem feltétlenül szimpatikus - de igazából gondom sem volt vele, hiszen kalózból van, ráadásul nőként kell megállnia a helyét egy férfiak uralta világban. Szóval mindezt megbocsátom neki, és betudom kötelező elemnek az alkalmazkodás talaján.

Ott van még nekünk a másik főszereplő, Riden. Azt hiszem, már az első pillanattól teljesen nyilvánvaló, hogy nagy szerepe lesz. Érdekes látni, hogyan lehet jó ellenfelet találni egy badass hősnőhöz úgy, hogy egyikük se tűnjön gyengébbnek a másiktól, sőt - erősítsék egymást. Riden kifejezetten jó arc, a szó- és szívatáspárbajaik pedig elképesztően szórakoztatóak. Tökéletes páros volt, elvitték a hátukon ezt a sztorit, gyakorlatilag az ő tusakodásuk a regény magja - minden más csak körítés.

Persze a sztori nem lehet ennyire egyszerű - oké, oké, elrabolják a kalózkirály lányát. De mi az első pillanattól kezdve tudjuk, hogy Alosa direkt csinálja. Így pedig kapunk egy jó kis csavart, ami feldobja a sztorit. És mivel kalóztörténetről van szó, természetesen a kincs a cél. A küldetés közepette persze akad itt-ott kardpárbaj, elég szép mennyiségben hullanak a szereplők - ivós versenyt ne kezdjetek "minden halál" tematikában. 



Ó, és persze itt-ott egy-egy romantikus jelenet is van, de nagy túlzásokra ne számítsatok - épp csak annyira, hogy ne bírjátok ki shippelés nélkül.

Szó esett a csavarokról is. Bár óriási fordulatokra ne számítsatok, azért vannak hétköznapi meglepetések is Alosa küldetése során, és azért a könyv végén volt jó néhány dolog, amire aztán nem voltam felkészülve. 

Van egy fantasyszál is a sztoriban, ami bevallom, meglepett kissé, mert sima kalózos sztorira számítottam. De nagyon jól építette bele az írónő ezt a könyvbe, kifejezetten élveztem, és kíváncsian várom, hogyan tovább. Az arányok is megfelelőek voltak a számomra, a fantasyszál inkább csak kiegészítője a kalózosnak, és nem válik sok szörnyes fantasyvé a sztori - olyan szálat épít fel csupán, ami tökéletesen összeegyeztethető a kalózos mítoszvilággal. 

Szót kell még ejtenem a csodálatosan szép borítóért, aminek szintén nagyon szurkoltam. Nem feltétlenül szeretem a rajzos borítókat YA könyveken, mert általában inkább middle grade érzésem lesz tőle, de ez a borító számomra szerelem volt első látásra - ráadásul gondolom, nem csak nekem, mert rengetegszer szembejött velem a sztori.

Összességében egyáltalán nem csalódtam, pedig elég magasra tettem a lécet. Vicces volt, izgalmas, kicsit romantikus - pont amilyennek lennie kellett.

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8291_a_kalozkiraly_lanya-20180921_150219.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Kalózos könyvvel turnézunk, kalózos játékkal érkezünk! Mi más is lehetne a feladat, mint megtalálni a kincset?
De azért van még, ami fontos: útközben van néhány olyan hely a térképen, amit érinteni kell. 
És hogy hogyan?
Minden állomáson, egy szóra linkelve elrejtettünk egy térképdarabot. Természetesen a térkép a kulcs a kincshez, de mint mondtuk, nem csak az X helyét keressük, hanem azt is, melyik állomásokon találtátok meg a helyeket, amiket érinteni kell útközben.
Kincsvadászatra fel!
Ha ügyesen vadásztok, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09.21 - Értékelés - Deszy könyvajánlója
09.22 - EXTRA állomás - Hagyjatok! Olvasok!
09.23 - Értékelés - Sorok között blog
09.24 - EXTRA állomás - Kelly & Lupi olvas
09.25 - Értékelés - Könyvvilág
09.26 - Értékelés - Ambivalentina
09.27 - EXTRA állomás - Deszy könyvajánlója
09.28 - Értékelés - CBooks
09.29 - Értékelés - Hagyjatok! Olvasok!
09.30 - EXTRA állomás - Sorok között blog
10.01 - Értékelés - Dreamworld
10.02 - Értékelés - Kelly & Lupi olvas
10.03 - Értékelés - Nem félünk a könyvektől
10.04 - EXTRA állomás - Interjú az írónővel - Deszy könyvajánlója 

Nincsenek megjegyzések