Breaking News

Simone Elkeles: Return ​to Paradise – Visszatérés a Paradicsomba {Értékelés + Nyereményjáték}

Simone Elkeles: Return ​to Paradise – Visszatérés a Paradicsomba

A blogturnéról




Maggie és Caleb útjai ugyan különváltak egy rövid időre, de egy merőben új helyen végül újra találkoznak, és talán itt az esélyük, hogy újraépítsék a kapcsolatukat...

Simone Elkeles nagy sikerű duológiájának a lezárásáról a Blogturné Klub három bloggere mondja el a véleményét, és egy extra állomást is találtok majd. Ha szerencsések vagytok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek.



Kapcsolódó bejegyzések:





Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 272
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634573890
Sorozat: Kiűzetés a Paradicsomból 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,04)
Megrendelési link
A Kiűzetés a Paradicsomból és A vonzás szabályai bestsellerek szerzőjétől.

Caleb Becker nyolc hónapja ment el Paradise-ból, és magával vitte a titkot, amiről megígérte, hogy a sírig őrizni fogja. Ha kiderülne az igazság, mindent tönkretenne.

Maggie Armstrong igyekezett erős maradni, miután Caleb összetörte a szívét és eltűnt. Valahogy sikerült továbblépnie. Eltökélte, hogy új életet kezd.

Csakhogy Caleb és Maggie kénytelen együtt részt venni egy nyári kiránduláson. Próbálnak nem törődni az egymás iránt érzett vonzalommal, de az eltemetett érzések a felszínre törnek. Caleb kénytelen szembenézni az igazsággal, hogy mi történt aznap este, amikor Maggie balesetet szenvedett, máskülönben a titok tönkreteszi a kapcsolatukat, és örökre közéjük áll.

Semmi sem tart örökké… még a búcsú sem.

Az első mondat:


"Bizonyos emberek átkozottul szerencsések."

Véleményem


Kifejezetten vicces, hogy a hétvégén két olyan második részt olvastam, amiről kiderült, hogy sorozatzáró kötet is egyben. Ennek egyrészt örültem, másrészt kicsit sajnáltam a másik esetben. Itt viszont nem.

Kifejezetten jó példát mutat szerintem Simone Elkeles azzal, hogy nem húzta el ezt a sorozatot trilógiává. Ebben a történetben szerintem is ennyi volt, így volt olyan hosszú, amilyennek lennie kellett. Ha ráültette volna a "rétesvonatra", csak azért, hogy trilógia legyen belőle, szerintem sérült volna a kötet mondanivalója.

Őszintén szólva nem pontosan erre a folytatásra gondoltam volna, amikor felkészítettem magam az első rész után a folytatásra. Az én elképzelésem szerint mind Maggie, mind Caleb továbblépett volna, utóbbi rendbetette volna az életét, amikor újra találkoznak - akár mert Caleb megkeresi a lányt, akár mert a sors egymás útjába sodorja őket megint. Meglepő módon nem így történt, igaz, a sorsszerű újratalálka nem maradt el.

A regény elején kiakadtam: Caleb ugyanis megint bajba kerül. Bevallom, pont úgy, ahogy a felügyelője, én is többet vártam tőle. Szerencsére azért túllépünk ezen a kérdésen, és ennek köszönhetően találkozik újra a két főszereplő. Turnéra indulnak ugyanis, hogy különböző helyszíneken beszéljenek a fiataloknak arról, milyen következményei lehetnek az ittas vezetésnek.

És akkor itt most álljunk is meg egy pillanatra! Ez ugyanis szerintem zseniális ötlet. Tökéletesen passzol a sztoriba, így nem volt tőle kényszeres "oktatóérzésem", ezzel együtt viszont mégis hozza magával. Az olvasó megismerhet különböző életutakat, és arról olvashat, hogy elég csak egyszer beülni részegen a volán mögé, hogy egy életre tönkretedd a saját és/vagy más életét. Egyáltalán nem esett túlzásokba ezzel a szállal Simone Elkeles, mégis elkerülhetetlnül ott volt - igaz, a magam részéről még egy árnyalatnyival többet is el tudtam volna viselni ebből.

Ennek köszönhetően egy sor új szereplő csatlakozik Calebhöz és Maggie-hez, és a sztori nagy része nem Paradise-ban játszódik. Bevallom, ennek is nagyon örültem, mert az új szereplők és helyszínek új színt hoztak a sztoriba, és nem szorítottuk be magunkat Paradise-ba, hogy újra meg újra lefussuk ugyanazokat a köröket, amiket az első kötetben. Paradise-ba már csak akkor térnek vissza a szereplőink, amikor az tényleg indokolt. Megint csak pirospont.

De persze a főszerep Caleb és Maggie kapcsolatáé ezúttal is. Bevallom, kicsit azt éreztem, hasonló köröket futunk ebben, mint az első részben, igaz, szerencsére azért voltak különbségek, leginkább Maggie részéről, hiszen ő már tud mindent. Caleb az, aki még ugyanazokkal a démonokkal küzd. Érdekes módon ezért kevésbé Caleb és Maggie kapcsolata mozgatott most előre, mint inkább Caleb maga - az egyik jelenetben nagyon dühös voltam rá, a másikban meg rettentően sajnáltam.

A végeredmény viszont az lett, amiben reménykedtem. Hellyel-közzel. Úgy érzem ugyanis, hogy az epilógus előtt/alatt örültem volna még úgy tíz oldalnak, amiben kicsit keresekkeb lezárják a többiek történetét. Értem, Caleb és Maggie sztorija véget ért, és egy-egy mondatban a legtöbb mellékszereplőről is megtudjuk, mi lett velük. De azért kicsit olvastam volna még Leahról és

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7978_return_to_paradise_visszateres_a_paradicsomba-20180928_134729.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Szerencsére már elég sok Simone Elkeles regény megjelent magyarul, amit velünk együtt sokan a szívetekbe zártatok.

A mostani játékunk egyszerű: ismerjétek fel, hogy az adott idézet melyik Elkeles könyvből származik, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Éppen ki akarok menni a szobából, amikor apa besétál. Döbbenten leül az ágyra.
– Gyönyörű vagy. Pont, mint az anyukád. Ijesztő.
– Jobban örülnél, ha varangyos béka lennék?
– Talán – feleli félmosollyal.
– Mondjam le a randimat, hogy jobban érezd magad? – kérdezem komolyan.
– Nem, dehogy! – pillant fel.
– Helyes. Mert nem is szeretném.
– Amy… – folytatja figyelmeztető hangon.
– Nyugi, apa. Nem csinálok semmit, amit te ne csináltál volna az én koromban.
– Ennyi! – pattan fel. – Lemondod a randit.



A turné menetrendje


10.12 - CBooks
10.14 - Deszy könyvajánlója
10.16 - Sorok között - Extra állomás

Nincsenek megjegyzések