Breaking News

Anna Banks: Szövetség - A szerelem ereje {Értékelés + Nyereményjáték}

Anna Banks: Szövetség - A szerelem ereje

A blogturnéról




A serubeli Sepora hercegnő és Theoria királya, Tarik között nagy nehézségek árán béke köttetett, mióta összefogtak a tomboló járvány, a csendes pestis ellen. Mivel egymás iránti érzelmeiket a politika és a hatalom kusza hálója szövi be, saját megbízható forrásaik segítségével kell megpróbálniuk közös nevezőre jutni. Azonban amikor árulók tesznek keresztbe a terveiknek, akiknek ráadásul nagy hatalmú szövetségeseik vannak, mindkét királyság jövője veszélybe kerül. Vajon sikerül időben megbizonyosodniuk arról, kiben is bízhatnak igazán – beleértve egymást is –, hogy megmentsék a királyságaikat, a szerelmüket, sőt az életüket?

Kapcsolódó bejegyzések:





Kiadó: Maxim
Oldalszám: 320
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789632619651
Sorozat: Nemezis 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,86)
Megrendelési link
A serubeli Sepora hercegnő és Theoria királya, Tarik között nagy nehézségek árán béke
köttetett, mióta összefogtak a tomboló járvány, a csendes pestis ellen. Mivel egymás iránti érzelmeiket a politika és a hatalom kusza hálója szövi be, saját megbízható forrásaik segítségével kell megpróbálniuk közös nevezőre jutni. Azonban amikor árulók tesznek keresztbe a terveiknek, akiknek ráadásul nagy hatalmú szövetségeseik vannak, mindkét királyság jövője veszélybe kerül. Vajon sikerül időben megbizonyosodniuk arról, kiben is bízhatnak igazán – beleértve egymást is –, hogy megmentsék a királyságaikat, a szerelmüket, sőt az életüket?

Az első mondat:


"Sethos kardjának hegye majdnem eltalálja."

Véleményem


Félve vettem a kezembe a könyvet, mert inkább csak érzések maradtak meg bennem az első részből hosszú távon, meg az, hogy nagyon tetszett. De szerencsére amint elkezdtem olvasni, elég hamar visszajöttek a dolgok.

A történetünk nagyjából ott folytatodik, ahol az első részben abbamaradt. Tarik és Sepora fújnak egymásra, de végre el vannak jegyezve, és végre tudja mindenki, ki kicsoda és mire képes. Eközben az udvarba megérkeznek Sepora szülei, ami kicsit bonyolítja a helyzetet, hiszen nem tudni, mennyire lehet megbízni Sepora apjában, és persze azért az anyja is bonyolítja a helyzetet a tanáscsaival. Aztán ott van Tarik öccse, aki nem túlságosan lelkes, amiért eljegyezték Tulle hercegnővel. És bár a pestis tüneteit sikerült enyhíteni, most újabb hullám borzolja a kedélyeket: a nép egy része megőrült. 

Annyi minden történt ebben a kötetben, hogy nem is nagyon tudom, hol kezdjem.

Kezdjük talán az érzelmi szállal, amit abban tudok a legkönnyebben dűlőre jutni. Tarikot és Seporát nagyon szerettem együtt az első részben, emlékszem, az a furcsa se veled-se nélküled kapcsolat, a vonzás és taszítás izgalmas volt és vonzó. A szócsörtéket imádom a könyves párok között, és ez ezesetben nincs másként. Ebben a részben is voltak ilyen jeleneteik szép számmal, de azt kell mondanom, egy ponton nekem túl sokká váltak a szereplők. Annyira nem merték kimondani a nyilvánvalót, amit a vak is látott, és mindketten tisztában voltak vele, hogy a szerelmi szál tekintetében végigszenvedték az egész könyvet. Értem, miért ragaszkodott ehhez a feszültséghez az írónő, de örültem volna, ha ennyire nem feszítjük túl a húrt. Már csak azért is, mert szerintem nem volt szükség rá.



Mivel maga a történet is rendkívül izgalmas volt. Kaptunk akciójeleneteket, váratlan fordulatokat, a politikai cselszövések sem maradtak el, és egy sor rejtély is csatlakozott a tényleges akciójelenetekhez: mi van Sepora képességével, mi van a szüleivel, hogy gyógyítható a pestis és az őrültség... Nem akarnék felsorolni mindent, mert rendkívül spoileres lenne, de a történetben nem egy váratlan jelenet van, és amúgy is, pörögnek az események.

Ami számomra igazán meglepő volt, hogy Anna Banks az első részhez képest mennyire kitágítja a maga alkotta világot. Az első könyvben nagyrészt a két érintett királyságot ismerhetjük meg, most viszont sorban tudunk meg dolgokat és látunk szereplőket a többi környező országból is. Ez nagyon sok új lehetőséget és kérdést hoz be. Egyrészt megmaradunk helyben, az egyiptomi világ talaján, másrészt új helyeket ismerünk meg. Ez egyébként abszolút pozitív, viszont a regény második felére kezdtem kicsit úgy érezni, már túl sok az újból. Érdekes volt minden, amit megtudtunk, de mivel ez egyben a sorozat zárókötete is, mindent el is kellett varrni rögtön. Ez nagyrészt sikerült, de amikor letettem a könyvet, kicsit úgy voltam vele, hogy sajnáltam, csak ennyi időre hozta be ezeket a szálakat az írónő. Megismertük, majd rögtön el is engedtük. És sajnos emiatt maradt bennem még néhány kérdés. Nem annyi, hogy lezáratlannak érezzem a könyvet, mert elégedett vagyok vele így is, de azért lehetett volna még ennél kerekebb minden.

Az új világok és ezáltal az új szálak behozásával még egy problémám volt: kicsit elkerült a figyelem Sepora képességéről. Ez önmagában nem lenne gond, csak a regény elején úgy éreztem, az az ígéret, hogy megtudjuk, hogyan sikerül dűlőre jutni abban a kérdésben, hogy Sepora most akkor kovácsoljon vagy ne. Erről viszont a regény vége felé nagyon elkerült a hangsúly, olyannyira, hogy kulcsmomemtumban fel sem merült ez a lehetőség, pedig...

Az új világ kihagyott lehetőségeivel együtt kiemelném Tarik öccsének szálát, ez ugyanis annyira érdekes volt, hogy szívesen olvasnék még róla egy külön kötetben. Ez pedig lehetőséget biztosítana arra is, hogy a kitágult világot is jobban megismerjük.

Mindenesetre élveztem ezt a könyvet, izgalmas volt, és megint arra jutottam, hogy sajnálom, nincs több egyiptomi mitológiára építő YA regény, mert ezek bizony nagyon érdekesek. Aki szerette az elsőt, nem is kérdés, hogy ezt is olvasnia kell.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Játékunkban minden állomáson egy-egy érdekességeket olvashattok az aranyról, ki kell találnotok, hogy vajon igaz vagy hamis az állítás! A megoldást írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Az arany ehető.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


10.07 Kelly és Lupi olvas
10.09 CBooks
10.11 Hagyjatok! Olvasok!
10.13 Deszy könyvajánlója
10.15 Dreamworld
10.17 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések