Breaking News

Simone Elkeles: Leaving ​Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból {Értékelés + Nyereményjáték}

Simone Elkeles: Leaving ​Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából újabb Simone Elkeles regénynek örülhetünk! Az elgondolkodtató romantikus történetről a Blogturné Klub négy bloggere mesél, a turné végén egy példányt ki is sorsolunk a könyvből.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 280
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634573609
Sorozat: Kiűzetés a paradicsomból 1.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,01)
Megrendelési link
Mi történik, ha a fiú, aki életre szóló sérülést okozott…
a legközelibb bizalmasoddá válik?

Minden megváltozott, amikor Caleb Becker egy buli után részegen elütötte Maggie Armstrongot. Maggie még hónapokig tartó fájdalmas gyógytorna után is sántít. A társasági élete nulla, a külföldi tanulmányi ösztöndíját pedig visszavonták – pedig elmenekülhetett volna a fürkésző tekintetek elől.

Caleb egy évet töltött a fiatalkorúak börtönében, és most szabad… Már ha lehet szabadságról beszélni a felügyelője meg az egész város állandó figyelmének kereszttüzében. Azt hitte, jó lesz hazatérni, ám a családja és a volt barátnője is idegennek tűnik.

Caleb és Maggie kívülállók. Beskatulyázták őket „bűnözőnek” és „nyominak”. Aztán kiderül, mi történt valójában a baleset éjszakáján, és ettől újra minden megváltozik.
Sötét és gyötrelmes út ez Caleb és Maggie számára, akik meglepő helyről merítenek kitartást és erőt: egymásból.

Különleges történet a megbocsátásról és a feltétel nélküli szeretetről – Simone utánozhatatlan, borzongatóan kíméleten és szívekig hatoló stílusában.

Hagyd hogy magával ragadjon!

Az első mondat:


"Egy éve várok erre a pillanatra."

Véleményem


Na, le kell írnom, muszáj ezzel kezdenem: sokkal-sokkal jobban tetszett, mint az előző Simone Elkeles könyv, amit olvastam - a Tönkretett vakáció. Ezzel sokkal érettebb regénynek tűnik, és valahogy úgy érzem, Elkelesnek a jó útra tért rosszfiúk a stílusa. Ez szerintem sokkal közelebb fog állni azokhoz, akik annak idején a Perfect Chemistryvel szerettek bele az írónőbe.

Viszont vissza a sztorira! Történetünket két E/1-es nézőpontból ismerhetjük meg - ha úgy tetszik, az áldozat és a bűnös szemszögéből, bár ennyire azért nem egyszerű a helyzet. Caleb részegen elütötte Maggie-t, ráadásul súlyosbította a helyzetet, hogy cserbenhagyásos volt a dolog - ráadásul Caleb kiskorúként fogyasztott alkoholt is, ami szintén nem legális. Fiatalkorúak börtönébe került, ahonnan jó magaviselettel szabadul - de elég egyetlen rossz húzás, és fél évre újra visszakerül. 

A másik főszereplőnk Maggie, ő az áldozat. Az egész világa összeomlott. Oda a teniszkarrierje, a legjobb barátja, Caleb húga már szóba se áll vele, és számkivetett lett - ő már csak az a lány, akit elütöttek. És aki emiatt sántít, és fájdalmai vannak meg sebhelyei. 



Egy év telt el, és most valahogy mindkettejüknek vissza kellene találniuk a helyes útra. De ez egyáltalán nem könnyű, amikor minden megváltozott - ráadásul nem csak ők. 

Kifejezetten tetszett, ahogyan a könyv bemutatta ezt. Caleb lehetett volna egy egyszerű jó útra térő srác, Maggie meg egy olyan lány, akit megvált a szerelem. De az élet nem ennyire egyszerű, és szerencsére ez a könyv sem. A leginkább talán azt szerettem, ahogyan ez a könyv párhuzamot állított a bűnös és az áldozat között - amire előbb-utóbb ők maguk is rájönnek. Mindketten mintha szigetté váltak volna a saját életükben, akik szinte kívülállóként nézik a többieket és nem értik őket. Az ő életük gyökerestül megváltozott, és valahogy nem találják a ritmust, hogyan találhatnának vissza a régi önmagukhoz. Persze az is fontos kérdés: egyáltalán kell-e. 

Emellé jött az, amiről már kicsit írtam is az előbb: az, hogy Caleb és Maggie nagyon is hasonlóak ebben a szituációban, és erre ők maguk is rájönnek. Ez volt a másik, amit nagyon szerettem. Kettejük kapcsolata szépen, lassan épül ki, és végig érezni közöttük a gazdag múltjukat - és most nem csak a balesetre gondolok, hanem minden másra is. Ezer éve ismerik egymást, a történetük régre nyúlik vissza: együtt nőttek fel, együtt játszottak és így tovább, nem akarok spoilerezni. 

Kicsit második esély sztori is ez, de még talán ennél is fontosabb az, hogy ez egy fejlődésregény. Lehet persze a romantikus kapcsolatra fókuszálni, ami szépen, lassan kibontakozik - és persze én ezt imádtam is, a romantikus lelkem nagyon szorított. Ezzel együtt sokkal fontosabb szerintem az, amit Caleb és Maggie mint önálló személyek élnek át - még ha egymás, meg egy fura idős hölgy segítségével is. Mindketten talpra állnak, legyőzik a nehésgéket, és szembe mernek nézni a helyzettel - nagyjából. 

Persze még hosszú út áll előttük, ezért is várom rettentően a folytatást. Meg azért, mert félelmetesen gonosz ez a lezárás, még ha igazi függővégnek nem is nevezném. 

Szóval azt kell mondanom, imádtam ezt a sztorit. Cseppet sem olyan laza, mint a Tökéletes kémia volt. De a főszereplők kapcsolata kicsit emlékeztetett arra a könyvre - mások, mégis valahogy egymásra találnak, és megtalálják, milyenek is ők - most, a jelenben, nem pedig hogy milyennek kellene lenniük, vagy milyennek szeretnék látni őket mások. 

Nem volt ez egy könnyű sztori, a romantikus szál mellett tele van fájdalommal, félelemmel, bűntudattal, gyávasággal, árulással - de annyira elhittem, mert annyira valósak ezek a problémák, és az is, ahogyan ezt a szereplők feldolgozzák.

Alig várom a folytatást. És nagyon szurkolok.

NAGYON AJÁNLOM

U.i.: A magyar borító sokkal-sokkal jobban tetszik, mint az eredeti.


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7853_kiuzetes_a_paradicsombol-20180524_140749.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A kötet főhőse, Caleb Becker már megjárta a fiatalkorúak börtönét, és így szembe kellett néznie az amerikai igazságszolgáltatással.

A mostani játékunk során olyan tv-sorozatok karaktereiről találtok egy képet, akik szintén hasonló cipőben jártak, mint Caleb. A feladatotok, hogy felismerjétek mely sorozatból származik a kép, és beírjátok a címét a Rafflecopter dobozba. 1 példányt sorsolunk ki a könyvből.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.





A turné menetrendje


05.28. - Sorok Között
05.31. - CBooks
06.02. - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések