Breaking News

A Netflix és a BBC berendelte a Sherlock készítőinek Dracula sorozatát!

Tavaly nyáron robbant a hír, hogy újabb feldolgozás készülhet a klasszikus horrorsztoriból, a Draculából. 
Erre önmagában talán még kevesen kapnák fel a fejüket, csakhogy az, hogy kik készítik, már okot ad rá. A feldolgozásért ugyanis Steven Moffat és Mark Gatiss lesznek felelősek ugyanis, akiknek a Sherlock BBC feldolgozását is köszönhetjük - az pedig azért nem semmit robbant. 

De most már azt is tudjuk, hogy megtalálta a csatornáját a projekt!

A Variety szerint a BBC berendelt három 90 perces epizódot, Amerikában pedig csatlakozik a Netflix is, így tehát BBC-Netflix koprodukcióról van szó.

A tavalyi hírek szerint itt is lesz azért csavar. Ahogy Sherlockot a modern időkbe helyezték, úgy az új Stoker feldolgozás is más lesz kicsit: Dracula Erdélyből Angliába költözik. 

Az is kérdéses, hogy a helyszín változik-e csak, vagy a kor is: még tárgyalnak róla, hogy történelmi jellegű vagy modern környezetbe helyezett legyen-e a sztori.

Castingról sincsenek egyelőre hírek, korai lenne.

A sorozat producere egyébként Moffat felesége, Sue Vertue, épp, mint a Sherlocknál. A szerzőpárosnak ez lesz az első közös munkája a Sherlock óta, ám már korábban beszéltek róla, hogy nagyon örülnének újabb közös projektnek, mert "imádják egymást". 

Remélhetőleg az új sorozat nagyobb sikert arat majd, mint a legutóbbi tévés Dracula próbálkozás, aminek a főszereplője Jonathan Rhys Meyers volt, és amit nálunk forgattak, majd egy évad után kaszáltak.

És újfent felmerül a kérdés: a már lecsengett vámpírlázban vajon Moffat és Gatiss zsenije elég ahhoz, hogy sikeres legyen ez a sorozat? És vajon beindíthatja-e újra a vámpírőrületet?

Nincsenek megjegyzések