Breaking News

Cover Reveal - Lois Duncan: Sötét folyosók (filmes borító)

A mozikban már biztosan találkoztatok a Sötét folyosók plakátjaival és/vagy az előzetesével. De azt tudtátok, hogy a könyv változat megjelent a Könyvmolyképzőnél is?

Most pedig érkezik hozzá filmes borító is, rendhagyó módon azonban ez nem újranyomás lesz, hanem egy plusz fedőborítót kap a kötet.

Íme a filmes borító:
Fülszöveg:


Valami van ezzel a hellyel… valami…
Kit nem találta a megfelelő szót, ezért inkább elhallgatott. Az épület közeledett, közeledett, végül csaknem rájuk borult. És akkor eszébe jutott a szó, amit keresett.
Gonosz.
Amikor Kit Gordy meglátja Blackwood Hall magas kapuját, csak az jár a fejében: ez a hely gonosz. A fenyegető épület borzongató félelemmel tölti el. Ahogy azonban kialakul Kit napirendje, igyekszik figyelmen kívül hagyni a pletykákat, miszerint a drága és elit bentlakásos iskolát szellemek járják.
Ám az osztálytársai különös, idegen tehetségek tanújelét adják. Furcsa álmok kísértik, hangokat hall, a családjának és barátainak írott levelei elvesznek – és mindenre árnyat borít az őket körbeölelő varázs.

>>> Rendeld innen <<<

>>> Tedd a kívánságlistádra <<<A szerzőről:


Lois Duncan több mint ötven könyvet írt, amelyek között gyerekeknek szóló képeskönyvtől versesköteten és YA-regényeken át felnőtteknek szóló, valós eseményeken alapuló történetek is vannak. Fiataloknak szóló thrillerei által vált igazán ismertté; ezek tizenhat állam és három más ország olvasói díjait aratták le. 1992-ben Lois megkapta a School Library Journal és az ALA Young Adult Library Services Association Margaret A. Edwards -díját fiataloknak írt egyedülálló műveiért. 2009-ben a Catholic Library Association neki ítélte a St. Katharine Drexel-díjat „a középiskolások és fiatal felnőttek számára írott művek számának és könyvtári állományának növeléséhez nyújtott kiemelkedő hozzájárulásért”.

Lois a Pennsylvania állambeli Philadelphiában született, és a Florida állambeli Sarasotában nőtt fel. Már kora gyerekkorában tudta, hogy író akar lenni. Tízéves volt, amikor elküldte az első írását egy újságnak, tizenhárom, amikor először nyomtatásba került egy története. Középiskolai évei alatt rendszeresen jelentek meg írásai a fiatalok magazinjaiban, leggyakrabban a Seventeenben.

Felnőttként az Új-Mexikó állambeli Albuquerque-be költözött, ahol az Új-mexikói Egyetem újságírás tanszékének oktatója lett – emellett több magazinban továbbra is megjelentek írásai. Több mint háromszáz cikke és publikációja került nyomtatásba többek között a Ladies' Home Journal, a Redbook, a McCall's, a Good Housekeeping, illetve a Reader's Digest hasábjain, emellett éveken át társszerkesztőként dolgozott a Woman's Daynél.
Hat regényéből (Summer of Fear; Killing Mr. Griffin; Gallows Hilll; Ransom; Don't Look Behind You; Stranger with My Face) tévéfilm készült. A Tudom, mi tettél tavaly nyáron és a Kutyaszálló pedig a mozikban aratott sikert.


Habár a fiatalok többnyire a thrillereiről ismerik, a felnőttek inkább a Who Killed My Daughter? (Ki ölte meg a lányom?) című könyv szerzőjeként, ami Kaitlyn Arquette, Lois legfiatalabb lánya meggyilkolásának történetét dolgozza fel. Kait szívfacsaró története a televízióba is eljutott, az Unsolved Mysteries, a Good Morning America, a Larry King Live, a Sally Jessy Raphael és az Inside Edition show-műsorokba. A család máig folytatja a lezáratlan ügyben a nyomozást, aminek teljes dokumentációja megtalálható a kaitarquette.arquettes.com-on.

Az írónő 82 évesen, 2016. június 15-én hunyt el. Nyugodjék békében.

Nincsenek megjegyzések