Breaking News

Penelope Ward: Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám {Értékelés + Nyereményjáték}

Penelope Ward: Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám

A blogturnéról
Az első benyomás nem mindig az utolsó. Az ellentétek vonzzák egymást. A tiltott gyümölcs a legédesebb. A beszólások mögött sokszor fájdalom lapul. Egy pillanat megváltoztathat mindent. Van második esély?
Közhelyek, közhelyek, az életünk mégis sokszor közhelyek sorozata. A Legdrágább mostohabátyámban sok minden ismerős lehet, Elec és Greta története mégis új. A Blogturné Klub 7 állomásos turnéra indul, hogy elmerüljön különleges kapcsolatukban, ami nem mentes nehéz és felszabadító pillanatokban. Tarts velünk, és ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted!


Eredeti cím: Stepbrother Dearest
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 312
Fordító: Benedek Dorottya
ISBN: 9789633997499
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét.
Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni.
Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába.
De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá.
Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult.
Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába.
Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et.
Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele.
És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette!
Volt egy olyan érzésem, hogy megint darabokra törik majd a szívem.

Az első mondat:


"A nappali kiugró ablakát hideg pára lepte be, míg idegesen várakoztam mögötte, és próbáltam rajta kilesni."

Véleményem


Ha tiltott szerelmekről van szó, csak szóljatok, és már jövök is! Persze a kedvencem még így is a tanár-diák viszony, de egy jó kis mostohatesósnak is megvan a maga bája. Egyrészt úgy tiltott, hogy valójában értelme sincs a tiltásnak - hiszen rokoni kapcsolat híján ez inkább csak társadalmi megszokás. Mindenesetre sok minden adott, ami viszont jó romantikus jelenetek tömkelegének lehetőségét tartogatja: a közös fedél, a sok együtt töltött idő, az, hogy mindenféle randimegbeszélés nélkül kettesben hagyják őket a szülők... 

Szóval nagyon optimistán vágtam bele ebbe a történetbe, és nem is csalódtam. Nem mondom, hogy a new adult toplistámon élvonalas lenne a könyv, mert az azért túlzás, de szórakoztató volt, egy szuszra elolvastam az egészet. 

Adott tehát nekünk Elec és Greta, akik életükben először találkoznak, bár a szüleik már együtt vannak egy ideje. Viszont Elec és az apja viszonya mindennek nevezhető, csak rózsásnak nem, még magát Gretát is meglepi, hogyan beszél az amúgy teljesen normális mostohaapja a saját fiával. 

Persze Elec valóban vadóc, és első pillantásra még úgy is tűnhet, hogy rászolgált. Csakhogy legyen bármilyen paraszt - nem tudom szebben - az elején Gretával, néhány apróságból lassanként kiderül, hogy a kemény külső valójában érző szívet takar. És amikor Greta ezt felfedezi, onnantól nincs visszaút, nem csak a kémia dolgozik, ami addig is megvolt közöttük, hanem ennél többet is felfedeznek. Bár túl sok időt nem töltünk el velük tinikorukban, de azért tetszett ez az egymásra találás. Nem lövöm le a poént, de Elec csinál valamit - valószínűleg az volt az egyik kedvenc részletem a regényből, és kifejezetten imádtam, ahogy később felhasználta az írónő. 

És ezen a ponton még valamiről muszáj beszélnem, csak röviden. Az első szexuális élmény bemutatása szerintem kifejezetten jól sikerült. Nem volt túl rózsaszín, mégis részletes volt és romantikus.Aztán jött a második része a könyvnek, a második esély. És bakker, nem kicsit tört össze a szívem. Leginkább Elec miatt, mert belekerültek egy olyan szituációba, amiből igazából nem lehet jól kijönni. Mindenesetre a végkifejlet tetszett, úgyhogy ezzel is elégedett vagyok. 

Volt még nekünk egy csavarunk is, Elec és az apja kapcsolatának vonalán. Bevallom őszintén, meglepődtem rajta, szóval ez pipa, de számomra kicsit szappanoperásra sikeredett. Mindenesetre túlságosan nem volt hangsúlyos, így nekem nem vont le a történetből, bár túlságosan meg sem fogott. 

Összességében tetszett a könyv, Elec és Greta kapcsolata az első és második esély szakaszban is bejött. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7474_legdragabb_mostohabatyam-20170403_192518.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Mostani játékunkban a tiltott szerelmek sorába invitálunk titeket!
Minden állomáson megtaláljátok egy páros nevét, olyanokét, akik valamilyen okból maguk is tiltott, tabunak számító kapcsolatba keveredtek. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, pontosan melyik könyv párosáról van szó. (A könyvek esetében szerző-cím párosokat várunk, természetesen magyarul és angolul is elfogadjuk őket.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Rafi-Penryn

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.08 Deszy könyvajánlója
04.09 Könyvvilág
04.10 Kelly & Lupi olvas
04.11 CBooks
04.12 Dreamworld
04.13 Sorok között blog

Nincsenek megjegyzések