Breaking News

Rekorddrága lesz az Amazon Gyűrűk ura sorozata




Azt már eddig is tudtuk, hogy elképesztően drága lesz az Amazon készülő Gyűrűk ura sorozata, de most újabb infók jöttek arról, pontosan mennyire.

A The Hollywood Reporter információi szerint az Amazon körülbelül 465 millió dollárt költött a sorozat első évadára!

Korábban is félmilliós költségvetésről szólt a fáma, de akkor még mindenki úgy számolt, ez több évadra vonatkozik. 

A számok pedig igaznak tűnnek, ugyanis a Morning Reportnak úgy nyilatkozott Stuart Nash, Új-Zéland gazdaságfejlesztésért és turizmusért felelős minisztere, hogy az Amazon csak az első évadra 650 millió új-zélandi dollárt költ - ez megfelel a 465 millió amerikai dolláros összegnek. Hozzátette, ez nagyszerű az országnak, ugyanis ez lesz a valaha készült legnagyszabásúbb sorozat.

Csak hogy érezzük az összeg súlyát: A Gyűrűk ura filmtrilógia összeköltségvetése a három filmre 281 millió dollár volt, a Trónok harca esetében pedig kb. 100 millió dollárból gazdálkodtak évadonként. Ezzel az Amazon Gyűrűk ura sorozata messze-messze ráver mindkét nagy elődre.

Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy nagy eséllyel a következő évadok ennél talán olcsóbbak lesznek: egyrészt sok mindent, amit legyártottak az első évadra, használni fognak majd a következő évadokban is, illetve esélyes, hogy ebben az összegnek benne van a Tolkien Estate-nek a jogokért kifizetett nagyjából 250 millió dolláros összeg is. (Bár ha ezt levonjuk, még mindig kétszer annyiba kerül az évad, mint a Trónok harca esetében.)

Nincsenek megjegyzések