Breaking News

Hosszú előzetest kapott A ​föld alatti vasút adaptációja!




A ​föld alatti vasút jött, látott és aratott.

Colson Whitehead regénye, ami nálunk a XXI. Század gondozásában jelent meg, egy sor irodalmi díjat végignyert.

Hogy mást ne mondjak, Pulitzer-díjas, 2016-ban elnyerte a National Book Awardot és az Arthur C. Clarke Awardot, illetve hogy ne csak szakmai díjakat írjak, a Goodreads Choice Awards-on is győzedelmeskedett a maga kategóriájában.

Így hát nem meglepő, hogy ennyi siker után adaptáció is készül a regényből, méghozzá egy Amazon sorozat formájában.

A széria május 14-én fog debütálni. A múltkor kaptunk már egy teasert, de most megérkezett a rendes előzetes is:




A könyv fülszövege:

Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen, élete maga a pokol – a környezetében talán senki sem szenved annyira, mint ő. Anyja magára hagyta, barátai sincsenek, hiszen a rabszolgákat nem csupán az ültetvényesek sanyargatják, ők maguk is gyötrik társaikat, kegyetlenül, brutálisan. Cora úgy látja, nincs más lehetősége, mint a szökés. Amikor először hall a föld alatti vasútról, a rabszolgákat északra menekítő titkos szervezetről, elhatározza, bármi történjék is, útnak indul. Nem is sejti, milyen hosszú és gyötrelmes út vár rá…

Colson Whitehead fordulatos, megindító regénye, A föld alatti vasút (The Underground Railroad) az 1800-as évek Amerikájába repíti az olvasót, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése kínhalál. A kötet az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja és egyik leghangosabb könyvsikere. A hírek szerint az Oscar-díjas Holdfény című film rendezője, Barry Jenkins készül sorozatot forgatni. 



 

Nincsenek megjegyzések