Breaking News

Natalie Portman lesz a főszereplője Elena Ferrante könyvének adaptációjában!
Az Oscar-díjas Natalie Portman lesz a főszereplője és executive producere az HBO-nak készülő Amikor elhagytak adaptációjában. 

Az Elena Ferrante regényéből készülő film jelenleg előkészítő fázisban jár, azt viszont már tudjuk, hogy az író és a rendező Maggie Betts. Elena Ferrante pedig maga is ott van a stábban executive producerként. 

A regény nálunk a Park Kiadó gondozásában jelent meg.
Fülszöveg:

Olga, ​a csinos és okos fiatal nő, harmonikus családban neveli két gyermekét, egészen egy átlagos délutánig, amikor férje minden előzmény nélkül bejelenti: elhagyja. A kánikulában vergődő, elnéptelenedett olasz városban Olga végigjárja a közhelyesnek is mondható stációkat, megpróbálja visszaszerezni a férjét, nyomoz a vetélytárs után, a nyílt utcán jelenetet rendez, de azután sosem sejtett mélységekbe zuhan, otthona szertehullik, gyerekei kicsúsznak a kezéből, kifordul önmagából. Pokoljárását a múlt kísértetei övezik, de a legfőbb ellenfele önmaga. Kíméletlenül szembesülnie kell egész korábbi életével, csak azután találhat vissza régi énjéhez, és teremthet új kapcsolatot. A történetből egy szerelem bukásának, egy párkapcsolat kiüresedésének megrendítő eseményei bontakoznak ki, mégis Olga útja, amelyet tragédiákkal terhelten, konok makacssággal végigjár, drámaian egyedi, és éppen egyediségében hordozhat megváltó üzenetet minden sorstársának; talán ezért is volt akkora siker a közönség és a kritikusok köreiben egyaránt.

Nincsenek megjegyzések