Breaking News

MEGJELENÉSRE VÁRVA - Jön magyarul a GildedAzt hiszem, a Gildeddel már sokan találkoztunk külföldi blogon, videókban, nem is beszélve a gyönyörű booktagram fotókról - az új borítót pedig egyébként én is megosztottam Facebookon a Napi gyönyörű borító rovatban. 

A Könyvmolyképző ma olvasói kérdésre megosztotta a remek hírt: magyarul is érkezik a sorozat!

Előbb persze megjelenik az írónő két másik könyve: a Holdbéli krónikák következő része, a Winter, illetve az Instant Karma, aminek a hírét korábban már megosztottam veletek.

A kiadó válasza:
Marissa Meyer a Holdbéli krónikák sorozattal robbant be a YA irodalomba, ami Hamupipőke feldolgozásként indult, aztán részről részre újra mese jött be a képbe. A magyarul már szinten megjelent Heartless pedig az Alíz Csodaországban történetére épült.

Most egy újabb retellinggel jelentkezik az írónő, legújabb könyve, a Gilded egy Rumpelstiltskin inspirálta történet!

A megjelenés kapcsán annak idején az io9 oldalon leplezték le a könyv borítóját, ahol az írónő mesélt egy kicsit a könyvről.

Marissa Meyer így nyilatkozott nekik:

"Mindig is tudtam, hogy végül vissza fogok térni a tündérmesékhez. Annyi olyan vna, amit imádok, és amikben végtelen lehetőség rejlik az újramesélések szempontjából. Rumpelstiltskin régóta a radaromon volt, és nagyon izgatott vagyok, hogy saját csavart adhatok ennek az elképesztően hátborzongató történetnek."


Az ötlettel kapcsolatban így folytatta:

"Mint sok könyvem esetében, a Gilded ötlete is egy mi lett volna, ha kérdéssel indult. Ebben az esetben: Mi lett volna, ha Rumpelstiltskin nem a történet főgonosza? A mese régi változatait olvasva sok ponton merülhet fel a kérdés, Rumpelstiltskin mennyit segített vagy nem segített a molnár lányának, és valójában ki is volt az antagonista. Úgyhogy ez vezetett arra az útra, hogy elkezdjem körüljárni a szereplőket és a motivációikat. Remélem, az olvasók is úgy élvezik majd a csavarokat, mint én!"


A könyv borítóján az alkotás Tim O’Brien munkája, a tervező pedig Rich Deas volt.
Nincsenek megjegyzések