Breaking News

Christie Sims - Alara Branwen: Taken by the T-Rex


Ennél. Nincs. Lejjebb. 
Taken by the T-Rex

Kiadó: Amazon Digital Services, Inc.
Oldalszám: 17
ASIN: B00FI9JFFO
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: hm... ha a dínóról beszélgetnek, az ebben az esetben pasinak számít?
Goodreads link (2,69)
Megrendelési link
Minden Vént felfalt egy dinoszaurusz. A fiatal vadász, Drin elindul, hogy bosszút álljon értük, és az utazás felfedi számára saját sötét szexualitását, mely egy szörnyeteggel kezdődik.

Az értékelés szigorúan 18-as karikás és spoileres!!!

Az utóbbi napokban annyit beszélgettem rossz könyvekről, ezt meg már régóta terveztem megnézni magamnak, hogy végül rászántam magam. Ha beteg olvasmány kellett, hát megkaptam.
Első körben szeretném elmondani, hogy a minőségről sokat elárul, hogy már a fülszöveg fordításával is problémáim akadtak...

Na de következzen az alaptörténet: Drin faluját megtámadja egy T-Rex, aki többek között felfalta Drin anyját és a törzs vezetőit is. Drin, a fiatal vadászlány ezután hiába próbálja meggyőzni a többieket, hogy szembe kell szállniuk a fenevaddal, mert vissza fog térni, a többiek inkább a költözés mellett döntenek. Azonban két hónappal a vándorlás után a szörnyeteg ismét rájuk talál, Drin pedig a nyomába szegődik, hogy legyőzze. A dolgok viszont meglehetősen váratlanul alakulnak. 

Valójában nem tudom, hogyan is kezdhetném ezt az értékelést, mert az abszurdfaktor nyilvánvalóan az egekben van, ha a Dinosaur Erotica sorozat szóba kerül. (Igen, jól hallottátok, itt egy egész sorozatnyi ilyenről beszélünk, roppant változatos alliteráló címekkel, mint pl. Ravaged by the Raptor, Doing the Dragon) Az is némileg meghökkentőnek tűnik, hogy ennek a 17 oldalas csodának a megírásához két "írónőre" is szükség volt.

A történettel hónapokkal ezelőtt találkoztam először, amikor bekerült a köztudatba, hogy van lejjebb az erotikusokban is, mert igen, a dinoszauruszos, szörnyes, hóemberes stb. erotikus novellák bizony léteznek. Ilyenkor azért elgondolkozik rajta az ember, hogy az Amazonos self publishingnak megvannak a hátrányai is, például ez a novella és társai. Viszont rég nevettem annyit történetek kapcsán, mint a bizonyos időközönként újra meg újra előkerülő abszurd erotikus remekművek okán, és már akkor elhatároztam: én bizony elolvasom az egyiket. A választásom az egész röhögőgörcsöt kiváltó Taken by the T-Rexre esett.

Mert hát na, legyünk őszinték a HOGY A FENÉBEN? kérdés csak felmerül, ha pedig a kíváncsiság hajt...

Őszinte leszek: arra számítottam, hogy semmi mást nem kapok, csak egy durrbele szexjelenetet. Legnagyobb döbbenetemre azonban a 17 oldalból a konkrét erotikus tartalom kb. 1-2 oldal volt - na nem mintha panaszkodnék. 

Mindenesetre néhány tanulságot levontam a történetből, gondoltam, veletek is megosztom. 


1. Nincs is jobb, mint vérfürdővel kezdeni egy erotikusnak szánt novellát

Nem viccelek, a novella nyitójelenete konkrétan horror. Főszereplőnk testrészeken lépked át, leszakított karok, lábak mindenütt, majd szépen elhalad édesanyja kettészakított holtteste mellett. A legjobb, amikor hullákban botladoznak, itt már azt hittem, nem lehet durvább a helyzet, de a vérfürdő harmadik oldalán megérkezett még egy szereplő, akit névről is megismerhettünk: Grul. Grul az ágyastársát veszítette el (igen, így hívják), és gond nélkül felkapja a párjából megmaradt egyetlen testrészt, majd azzal hadonászik, végül pedig át akarja passzolni Drinnek. 

"Grul could find nothing of his woman apart from a severed foot which he carried around the remains of his home, bellowing at the sky."
(...)
“What are we going to do?” Drin demanded of Grul as she reached the man's smashed home. He offered the foot he carried and looked blankly back at her with tears streaming down his face. “What are we going to do?” Drin repeated pushing the foot away."

 
2. A fogalmazásmód fontos

Természetesen akármi lett légyen is a téma, rettentő fontos a stílus. A novella elején számításaim szerint hat mondaton belül négyszer hivatkoztak a falut megtámadó bestiára the big lizardként, és miután érdekelni kezdett a téma, megszámoltam az egész novella tekintetében is: 52x hangzik el, hogy big lizard. Azt hiszem, arányaiban bőven lekörözte a Twilightból Edward szemének színét, amit a fújolók olyan lelkesen számolgattak annak idején. 
De hé, nem tudom, miért panaszkodom, ősemberekről van szó, már az is csoda, hogy ilyen helyesen beszéli Drin az angol nyelvet. 
Innentől kezdve pedig túl nagy csodákra nem számíthatunk.
Illetve olvasás közben azért még egy gondolat felmerült bennem: hogy a viharban van az, hogy a főszereplőnk simán Tirannosaurus Rexezik? Nyilván tud latinul, és nyilván tudja, hogy valamikor az 1900-as években hogy nevezték el a fajt. Logikus.

Bár azért néhol a szerzőpáros próbál autentikus maradni, és ilyen gyönyörűen megfogalmazott mondatokkal kedveskednek az olvasónak:

"Drin has good thought for killing big lizard. Srie also has good thought in saying we can't fight big lizard. We are small, he is big. We can't win."


3. Hogyan húzd hatékonyan az időt?

Egy tizenhét oldalas novellát megtölteni nem is olyan könnyű feladat, ha nyilvánvalóan csak egy bizonyos jelenetre (coitus) hegyezzük ki. A két írónő zseniális ötlettel állt elő: rögtön a vérfürdő után kapunk egy drogos hallucinációkkal átitatottat. Oldalakon keresztül olvashatjuk, mit lát maga előtt Drin, miután evett a drognövényből. De az igazi meglepetés az, hogy semmi erotikus nincs benne - kihagyott magaslabda.


4. A szexuális izgalom megalapozása

Van már a hátam mögött néhány bődületesen rossz erotikus regény, de azt kell mondanom, Drin rekordot döntött a "Hogyan izguljunk fel pillanatok alatt?" kategóriában. Drin üldözi a fenevadat, szalad, harcol, majd puff: hirtelen felizgul a vadászattól. És ez teljesen komoly. 

"Drin turned and ran for her next trap. Springing along the trail, suddenly as horny as hell, Drin had to fight the urge to touch herself between the legs as she ran and the big lizard gave chase."


5. A csúcsjelenet

Na kérem, gondolom, mindenki erre várt, de nem, nem vagyok hajlandó mélyebben belemenni a jelenetbe. Annyit fűznék csak hozzá, hogy szerintem valahol a tizennegyedik oldal tájékán az írónők maguk is rájöttek, hogy - hogyan is fogalmazzak? - biológiailag lehetetlen küldetésnek tűnik, amire vállalkoztak.

Mutatnám az arányokat, csak hogy mindenki érezze:

Ez egy 1,80-as ember egy 5 méteres T-Rex mellett. És akkor itt egy
mai átlagos férfi magasságával számoltak, nem egy "ősasszonnyal".


Illetve egy tegnapi beszélgetés okán volt szerencsém beleszaladni egy témához kapcsolódó videóba, amit megosztanék veletek, a forrása egy másik Dinosaur Erotica novella értékelése. Az a történet még ennél is abszurdabb, de fájdalom, nem sikerült beszereznem. 




Ennek ellenére persze az erotikus jelenet nem maradhat el, így afféle... köztes megoldást választottak.  No komment kategória:

"It seemed as if time stood still, there was nothing in the entire world apart from this grunting, grinding, growling lizard and Drin, wrapped around its cock. She managed to bring her legs up, locking her ankles around its wet dick as well, the entire length of her body becoming a cunt for this animal to fuck." 

Egy kielégített dinoszaurusz pedig már nyilván nem éhes, na. Ha ezt hamarabb megtanulják, a Jurassic Park is másként alakulhatott volna... Talán az új filmben már eszükbe jut.

"Apparently finished, the T-Rex simply let Drin fall to the ground, her used and soaking body hitting the dirt near its feet as it stepped back and began to turn."


6. A csavar

Miután túl vagyunk a... hm... fenevad kielégítésén, még kell egy csavar. Ha azt mondom, hogy a nagy csavarban egy újabb szereplőt szakít ketté a fenevad, Drin pedig bűntudat és bármi rosszérzés nélkül kapja fel az elhunyt fegyverét és megy vissza a falujába, hogy immáron megízlelve a szexuális örömöket fiatal ágyastársat találjon, akkor talán már senkit sem tudok meglepni. 


7. Egy jó borító csodákra képes

Ebbe nem is mennék bele nagyon mélyen, azt hiszem, a borító magáért beszél:




Mert hát őszintén: egy ilyen történet esetében számíthat-e bármi másra az ember gyereke, mint abszurdabbnál abszurdabb helyzetekre? A legnagyobb izgalmat végig az jelentette, hogy mi jöhet még, de tényleg.

Komolyan, mondjon még egy rossz szót bárki A szépség és a szörnyetegre, és ez lesz a karácsonyi ajándéka.

Azt hiszem, az értékelés besorolása nem is kérdés, már olvasás előtt is tudtam:

CSAK MAZOCHISTÁKNAK



Ezt pedig Toffytól, mert hát muszáj:



És köszönöm minden BTK-snak a tegnapi lelki segélyt, és hogy mellettem álltak a küldetés alatt végig és elviselték a kommenteket. :D

2 megjegyzés: