Breaking News

Moly pipáló - okt. 5-11.


Sziasztok!

Végre, végre megint kaptam Moly hírlevelet (a hiba nem az én készülékemben volt, úgyhogy megnyugodtam), remélem, ez mostantól minden héten így lesz, úgyhogy most újraindul a Moly pipáló rovat.
Legutóbb májusban volt, jó régen, úgyhogy csapjunk is a lecsóba!

Október 5-e és 11-e között a legolvasottabb könyvek:




Andy Weir: A marsi
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Carina Bartsch: Türkizzöld tél
E. Lockhart: A hazudósok
John Williams: Stoner
James Dashner: Halálkúra
John Green: Papírvárosok
Rachel Van Dyken: Egyetlen méreg
David Lagercrantz: Ami nem öl meg
Suzanne Collins: Az éhezők viadala



5/10
 
Végre, végre, végre elmondhatom, hogy kipipáltam A marsit! 
Annyiszor volt olyan az elmúlt egy évben, hogy szinte csak A marsi olvasása hiányzott, hogy meglegyen a 10/10, hogy már önmagában csak ezért is megérte olvasni. (No meg azért, mert remek könyv.)
Nem meglepő, hogy most a legnépszerűbb lett, hiszen a mozikban a film, ami jól is sikerült, minden A marsitól zeng, úgyhogy...

Egyébként most nagyon nem csak ez hiányzott a 10/10-hez. Az előző Moly pipálókhoz képest meglehetősen sok felnőtt könyv került a listára, például a Stoner, az Ami nem öl meg és A lány a vonaton - utóbbival nagyon sokszor találkoztam mostanában. Másik kettő számomra egyelőre még ismeretlen, az Ami nem öl meg valószínűleg az is marad, bár nem meglepő a jelenléte, hiszen a Millenium sorozat rettentő népszerű. 

A Papírvárosok valószínűleg még mindig a filmből profitál - és nagy szégyenem, hogy se nem láttam még, se nem olvastam. Egyszer már belekezdtem nyáron, de akkor időhiány miatt félbeszakadt az olvasásom, a filmet meg nem akarom megnézni, amíg nem olvastam a könyvet. Idő kérdése...

Az éhezők  viadala jelenléte sem meglepő, sokkal inkább az, hogy csak egy résszel képviselteti magát - hiszen közeledik az utolsó film, folyamatosan kaptuk az elmúlt hetekben a képeket, videókat, lassan egy hónapon belül vagyunk...  

És ha már filmek... James Dashner könyvei Az útvesztő film miatt már jó ideje a listát koptatják, a második film még egészen friss, új megjelenés is volt, így nem meglepő, hogy újfent a listán egy regény a sorozatból. 

Aztán azért a romantikusa is képviselteti magát, az őszi borongós időben nem is csodálom: a nem is olyan régen megjelent Türkizzöld tél (juj, de vártam) és a szintén friss Egyetlen méreg is befért a TOP10-be. 

2 megjegyzés: