Breaking News

4 ok, amiért imádom az Árnyvadász Akadémia borítókat!


Sziasztok!

A héten teljessé vált Cassandra Clare Árnyvadász Akadémia novellasorozatának borítója! 
Aki esetleg nincs képben, annak rövid összefoglaló. 
(Vigyázat, Mennyei tűz városa spoiler!) 

Cassandra Clare a Bane krónikákhoz hasonló módon egy 10 részes novellasorozatot írt Simonról, és arról, hogyan telnek a mindennapja az Árnyvadász Akadémián. Minden hónapban egy újabb novella jelent meg, jelenik meg ebookban, mindegyik novella saját borítóval - ami valójában egy borítódarab, és a 10 novella borítóját összeillesztve jön ki a nagy egész. Később majd ez lesz a nyomtatott kötet borítója is. 

A borítókat kettesével leplezték le, és mivel lassan a finisbe érkezünk ezzel a sorozattal is, megérkezett az utolsó két borító, teljes lett a puzzle! 

Én pedig még jobban imádom ezt az új borítót, mind eddig! 


Összeszedtem a fő okokat, miért:

1. A srác


A lelkes rajongólány már Simon karja láttán előtört belőlem, de most, hogy már az arcát is láthatjuk, még lelkesebb lettem. 
Ugyanezt a modellt láthatjuk az Üvegváros új kiadásán, de ott nem tetszett ennyire - itt most szerintem nagyon jól sikerült elkapni. Helyes és Simonnak is bőven el tudom képzelni. 
Ez az új Simon: a geek és Árnyvadász, a sok mindent látott, megélt srác, aki ennek ellenére még mindig önmaga. 

2. Made in Brooklyn póló


Simon geek pólóiról már legendák szólnak, ezeknek a sorában az első, és már igazi klasszikusnak számít az a bizonyos Made in Brooklyn póló. Ez a felső nagyon sokat elárul a viselőjéről, nem csak azt, hogy vérbeli New York-i, hanem azt is, hogy milyen emberileg. Ezért hihetetlen nagy öröm volt, amikor megláttam a borítón. 
(Nem véletlen, hogy a póló még a filmbe is bekerült.)


3. Az íj


Simont nagyon könnyen hajlamosak vagyunk legyintve elkönyvelni mondénnak, és még vámpírként sem a harcosságáról volt híres. Viszont már a Csontváros megcsillogtatta íjásztudását, ez a fegyver szinte eggyé vált Simonnal. Most, hogy Árnyvadász lesz belőle, logikus, hogy újra leakasztja az íjat a szögről (valóban meg is teszi), és szuper, hogy ez a borítón is megjelenik. 

4. A részletek 


Már amikor az első borítórészletet megmutatták, nézegettük a részleteket rajta: a pólót és az íjat már említettem, de azért van még mire figyelni. A háttér, az Árnyvadász családi minta a bal oldalon, amire már egy egészen beteg teóriát is felépítettem... Minden kis apróságnak oka van, tele van részletekkel a borító, és mégis, a sok apróság ellenére egy egészet alkot.

A Carstairs család mintája


És hát, részletektől eltekintve elég csak ránézni. Gyönyörű! *-*

Nincsenek megjegyzések