Breaking News

Penelope Douglas: Nélküled {Nyereményjáték}

Jared szemszögéből is imádtam!

Penelope Douglas: Nélküled

A blogturnéról




Jared és Tate nagysikerű története a Szivatás sokunk szívét megdobogtatta, mindenki örömére pedig, Penelope Douglas megírta Jared történetét is. A WOW Kiadó pedig elhozta a magyar olvasóknak a Nélküled - Until You című könyvet, melyet a Blogturné Klub 6 bloggere népszerűsít a Nélküled turné keretén belül, a megszokott módon: extrákkal, nyereményjátékkal, élménybeszámolókkal.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Until You
Kiadó: WOW
Oldalszám: 376
Fordító: Bótyik Bettina Zora
ISBN: 9786158027007
Sorozat: Fall Away 1,5
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,38)
Megrendelési link
Folytatódik Penelope Douglas nagy sikerű sorozata, a Fall Away.
Voltál már olyan dühös, hogy örömöd lelted abban, ha ütsz-vágsz? Vagy annyira tehetetlen,
hogy teljesen tompának érezted magad? Az utóbbi néhány évem erről szól. A düh és a közöny két véglete között élek, átmenet nélkül.
Van, aki utál ezért, és vannak, akik félnek tőlem. De senki sem bánthat, mert nem érdekel semmi és senki.
Tatumot leszámítva.
Annyira szeretem, hogy már utálom. Barátok voltunk, de rájöttem, hogy sem benne, sem másban nem bízhatok. Ezért megbántottam. Ellöktem magamtól.
Mégis szükségem van rá. Amint meglátom, elememben érzem magam. Minden indulatomat rázúdíthatom. Belekötök, ellenszegülök, szívatom. Ez lett a lételemem.
De elment. Franciaországban volt egy évig, és más emberként jött haza.
Ha most támadom, már visszatámad.
A Szívatás Tate történetét mesélte el. Most kiderül, miként élte meg ugyanazt a másik főszereplő, Jared.

Az első mondat:


"A nevem Jared."

Véleményem


A Szívatást imádtam, és hát legyünk őszinték: mindenki kíváncsi volt Jared szemszögére. Amikor letettem az első kötetet, már nyúltam is volna rögtön érte. (Igen, megvolt az "Ide nekem most azonnal" érzés.) 
Picit várni kellett rá, de végre megérkezett, és így vált igazán teljessé Jared és Tate története. 

Tate könyvében a bullying volt a fő téma, és hogy milyen, ha az ember ennek az áldozata, és hogyan lehet kiállni a magunkért. Persze a helyzetet súlyosbította a főszereplők korábbi kapcsolata, és kibontakozó szerelmi szál is ott volt, de a fő témát ez jelentette: milyen elszenvedni az állandó szívatást. 

És bár igaz, hogy ez a könyv "a másik szemszög", mégsem csak az. Több okból sem: egyrészt nem pusztán azokat a jeleneteket éljük meg újra, hanem teljesen új jeleneteket is kapunk. Másrészt Jared önmagában annyira egyedi és más, hogy kifejezetten sokat hozzátesz a történethet. Harmadsrészt pedig azért, mert a bullying témájához képest más a fókuszunk. Az első kötetben az áldozat könyvét kapjuk meg, ebben pedig a szívatóét. És bár már ott is érintettük az okokat, talán mégsem értettük meg igazán, mi vezet el odáig, hogy valaki ezt tegye - főleg, ha még szereti is azt, akit bánt.


A Nélküledben érkeznek a válaszok. A súlyos lelki terhek, amiket csak így sikerül... ha nem is levetkőzni, de enyhíteni. A szívatás, ami lehetőséget ad a felejtésre, a fájdalom levezetésére, ha csak rövid időtávokra is, de a gondok szőnyeg alá söprésére. Félre ne értsetek, nem mondom, hogy minden helyzetben tökéletesen megértettem, miért bánt ennyire keményen Jared Tate-tel, nem tartottam helyesnek, mégis segít egy kicsit jobban megérteni a miérteket. 

A miértekben pedig az is nagyon érdekes, hogy sokszor tévedtünk az előző kötetben. Vagy Tate értett félre dolgokat, vagy mi, mindenesetre érdekes volt látni, hogy néha mennyire nem volt igazunk abban, hogy mi történik épp Tate-tel, és mit miért tesz éppen úgy, ahogy... 

Ezenfelül picit jobban elmerülünk Jared múltjában is, hogy jobban megismerhessük a motivációit. Kemény jelenetek, bár szerencsére nem túl sok - de azt azért el kell mondanom, hogy Jared apját én magam vertem volna meg, ha tehetem. Az előző részben kiderült egy-két dolog arról, hogy mit tett, de itt sokkal több tettére fény derül. Nem csak fizikai, de igazi lelki terrorban is tartotta a saját fiait, még a börtönből is. Nem mondok csúnyát, de... tudnék. Rettentő fájdalmas volt ezeket a részeket olvasni, és belegondolni, hogy az öccsének ezt évekig el kellett viselnie. 

Egyébként ha már Jared öccse szóba került: nagyon kíváncsi vagyok az ő sztorijára is, Madocéra is, ebben a kötetben már a mellékszereplők megismerésére is sokkal több idő jutott, és picit már előkészítette a következő köteteket. Ami szuper hír, mert mindegyiküket imádom a maguk módján, úgyhogy megint csak azt mondom: ide nekem a folytatást!

A mellékszereplők közül nagyon szerettem Tate apját is. Kifejezetten érdekes, hogy valószínűleg többet szerepel Jared könyvében, mint a saját lányáéban, de ennek nyilván földrajzi okai vannak. Mindenesetre imádnivaló, és remek ellenpont volt Jared valódi apja és anyja mellett - a jó szülő a nagy káoszban. De nem csak jó szülő, hanem nagyon jó ember is, aki gondoskodik a szomszéd rosszfiúért, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kirángassa abból a helyzetből, ahová került. Kellett egy ilyen felelősségteljes szülő, ennyi rossz minta után.

Tate és Jared kapcsolatát egyébként ebből a szemszögből is imádtam. Tate-nek azért vannak ellentmondásos érzései, mert Jaredet szereti annak ellenére, hogy utálni akarja, amiért bántja. És ugyanígy ellentmondásos érzései vannak Jarednek is, amire nem számítottam ilyen mélységben az első könyv alapján. Tényleg egyszerre szereti és utálja, akarja átölelni és bántani, és ezért igazi érzelmi hullámvasút volt a könyv. Jared küzd ezzel, az öccse iránti megmentési kényszerrel, a részeges anyjával, az apjával... 

Biztos, hogy még újra fogom olvasni őket, ha lesz időm - méghozzá közvetlenül egymás után. Úgy még izgalmasabb lesz összehasonlítani a két főszereplő érzéseit és benyomásait a másik viselkedéséről. 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Egyre több író dönt úgy, hogy a legsikeresebb regényüknél, megírja mindkét főszereplő szemszögéből a történetet. Mi rajongók ezeknek, csak örülhetünk, hiszen újraélhetjük kedvenceink kalandjait. A játék ezúttal abból áll, hogy mind a hat állomáson kitaláljátok a rövid leírások alapján azokat a könyv címeket, amelyek a férfi szereplők szemszögeit mesélik el.
A helyes megfejtők között egy példányt sorsolunk ki Penelope Douglas: Nélküled című könyvéből, valamint egy könyvjelzőt és egy kitűzőt.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz! A nyerteseket e-mailben is értesítjük, amennyiben valamelyik nyertes nem jelentkezik 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.

Egy romantikus nászút, és a mese: Drágám, neked milyen volt a megismerkedésünk?
És ha versben mondja el, csak még jobb. 




A turné menetrendje


11.28. - Kristina blogja
11.29. - Kelly & Lupi olvas
11.30. - Angelika blogja
12.01. - Deszy könyvajánlója
12.02. - Letehetetlen
12.03. - CBooks

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    nem hiszem el, hogy már 600-an sikeresen megfejtették Deszy leírását :) .... Akárhogy töröm a fejem, nekem nem ismerős ez a könyv ...

    Szép napot Mindenkinek :)!

    VálaszTörlés
  2. Én sem tudok rájönni... esetleg egy kis segítség?

    VálaszTörlés