Breaking News

Karen Hawkins: A veszély vonzásában {Értékelés + Nyereményjáték}

Karen Hawkins: A veszély vonzásában

A blogturnéról
A General Press kiadó jóvoltából jelenik meg Karen Hawkins ismert sorozatának, a Hurts amulettnek következő része, A veszély vonzásában.
Robert Hurts egy ideje üldözi Moira MacAllistert, aki számtalan titkot hordoz magával. Vajon sikerül megtalálnia a nőt és esetleg másra is rábukkan?
Ezúttal öt blogger tollából olvashattok bejegyzéseket, ha pedig játszotok, tiétek lehet a három példány egyike. Kalandra fel!

Kapcsolódó bejegyzések:Eredeti cím: A Most Dangerous Profession
Kiadó: General Press
Oldalszám: 240
Fordító: Bánki Vera
ISBN: 9789636438685
Sorozat: Hurst amulett 3.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,91)
Megrendelési link
A családi amulett titokzatos története tovább folytatódik…
Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister – vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek… 
Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?

Az első mondat:


"Mary Hurst két héttel ezelőtt ezt a levelet írta Michaelnek, az öccsének:
A Hurst férfiak szétszéledtek a világban"

Véleményem


Annak idején az Olthatatlan szenvedélyben több dolgot is nagyon szerettem: a nyomozós szálat és a leveleket/naplóbejegyzés részleteket a fejezetek elején. Tetszett a nagy családi összetartás is, és épp ezek miatt nagyon érdekelt a folytatás is. Egyrészt mert két szereplő szerelmi élete is roppant mód érdekelt - a mostani főszereplő Hurst és Michael, aki rabságban van -, illetve természetesen a három dobozka és végül az amulett holléte és jelentősége. Most komolyan - mennyire vicces lenne, ha a sorozat végén kiderülne, hogy hiába találták meg, tulajdonképpen nem is ér semmit? 

Na de ne rohanjunk ennyire előre! Az előző részt ott hagytuk abba, hogy Michael fogságban van, és a szabadsága ára a dobozka. William egy hamis dobozzal elindult kiszabadítani, közben pedig Robert - a mostani főhősünk - Moirát hajkurássza, aki igazi kettős ügynök, és most Aniston megbízásából a dobozokat akarja begyűjteni. Az igazi csavar azonban az volt, hogy megtudtuk: ők ketten bizony házasok. 

Nyilvánvaló volt, hogy itt valami történet lapul a háttérben, és az ő kötetükre várt a feladat, hogy felfedje, pontosan mi. Ez már elég rejtély volt ahhoz, hogy érdekes regény legyen a vége, és ezt még megfejeltük a kincsvadászattal meg a levelekkel/naplórészletekkel. 

Én a magam részéről ezt a kötetet is nagyon élveztem. Viszont azt hiszem, ezen a ponton már viszonylag nehezen olvasható a kötet, ha nincs meg az előzmény. A történelmi romantikus sorozatokra jellemző, hogy minden kötet gond nélkül olvasható önmagában is, maximum egy kis érzés marad az emberben egy-két fontosabb mellékszereplő kapcsán, hogy ott bizony történet lapul. Itt viszont a Hurst amulett és a nyomravezető dobozkák miatt ez sokkal nehézkesebb. Ráadásul ezt még megfejeljük Moira és Robert múltjával is, így az új olvasóknak olyan érzése lehet, hogy sok minden hiányzik, hogy tenni tudják valahová a történetet. 

Mindenesetre ha az első részt nem is - pótolnom kell most már tényleg -, a másodikat már olvastam, így ez számomra nem volt gond. Moira és Robert civódtak, a férfi próbált rájönni a nő motivációjára, az meg nem akarta elárulni - ez igazán szórakoztató párbeszédekhez vezetett. Bár az is igaz, hogy pont azért, mert mi, olvasók már ismerjük Moira titkát, olyan érzésem volt, hogy feleslegesen idióták a szereplők. Mondják már meg egymásnak, mi a helyzet, és legyenek már szövetségesek - hiszen ez a logikus! Ennek ellenére nem mondom, hogy nem volt élvezetes azt figyelni, Moira és Robert hogyan állnak ellentétes oldalon, miközben a fontos helyzetekben aggódnak a másikért és védik egymást. 

A közös múltról egyébként szívesen olvastam volna ennél bővebben is, és örültem volna, ha a szövetségre lépés kicsit lassabban torkollik szexbe - bár tekintve, hogy a szereplők már a sztori elején férj és feleség, ez mondjuk lehet, hogy túl nagy elvárás lett volna. Aminek még örültem volna: spoilerek nélkül körbeírva, a sztori végén picit több jelenet Robert és Moira titka között, szerintem cuki lett volna. 

És ami a kedvenc részeimet illeti: odavagyok Michael naplóbejegyzéseiért. Az, amit ezek ketten Miss Smythe-Haughtonnal művelnek a fogságban, az zseniális. Igazán szórakoztató nő lehet, és Michael reakciói még inkább mosolyra késztettek. Félelmetes módon shippelem őket, nagyon várom, hogy végre összejöjjenek. Nincsenek kétségeim, hogy ez lesz a sorsuk, ha nem, roppant mérges leszek. (De mondom, ez esélytelen.) 

Szóval végkövetkeztetés: még mindig tetszik a sorozat, rettentően érdekel a családi ereklye sorsa, már csak ezért is muszáj beszerezni a folytatást, de ezt még megfejeljük Michaellel és az önfejű Miss Smythe-Haughtonnal - KELL!

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A történetben Robert egy különleges dobozt keres, amiben térkép darabka rejlik. Ezúttal nektek is hasonló feladatotok lesz.
Minden állomáson találtok egy képet, mellette pedig meg van adva hány betűs szó tartozik hozzá, valamint egy betű segítségetekre lesz. Nektek ki kell találnotok a képhez illő szót, amit beírtok a Rafflecopter dobozba. Ez még nem elég, a szavak összekevert kezdőbetűjéből egy nevet fogtok kapni, amit végül szintén beírhattok a dobozba. Kalandra fel!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.  _ _ _ _ i _ _ _


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Május 6 - Dreamworld
Május 7 - Insane Life
Május 8 - Kristina blogja
Május 9 - Kelly Lupi olvas
Május 10 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések