Breaking News

Simona Ahrnstedt: Egyetlen éjszaka {Értékelés + Nyereményjáték}

Simona Ahrnstedt: Egyetlen éjszaka

A blogturnéról
A General Press kiadó jóvoltából jelent meg a svéd írónő, Simona Ahrnstedt romantikus regénye. Natalia és David között nem lehetne semmilyen ismeretség, hiszen a férfi meg akarja semmisíteni a lány családjának cégét, azonban néha a szív szava mást diktál…
Tartsatok velünk a blogturnén és ismerjétek meg a könyvet közelebbről!Eredeti cím: En enda natt
Kiadó: General Press
Oldalszám: 424
Fordító: Markwarth Zsófia
ISBN: 9789636438678
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
A svéd pénzügy kegyetlen világában a bizalom a legfontosabb árucikk
Senki sem tudja ezt jobban a könyörtelen, megállíthatatlan befektetőnél, David Hammarnál, aki épp Svédország egyik büszkeségének, a nagy múltú, több milliárd koronát érő vállalatnak, az Investumnak az átvételét tervezi. Amikor minden a helyére kerül, támogatóként már csak egyvalakit szeretne maga mellett tudni: a tulajdonos család egyik tagját – Natalia de la Gripet.
Az elegáns és tehetséges Nataliát hajtja a vágy, hogy megállja a helyét egy férfiak által uralt világban. David váratlan ebédmeghívása azonban kíváncsivá teszi. Mindenki tudja, hogy a férfi gazdag, veszélyes, és fittyet hány a szabályokra – a nő azonban hamarosan rájön, hogy David mély lelki sebeket is hordoz.
Bár mindketten tisztában vannak vele, hogy a kapcsolatuknak nincs jövője, mégsem tudnak ellenállni a kettejük között lángoló szenvedélynek. És ahogy a vége felé közeledik a forró nyár, megdöbbentő titkokra derül fény, és Nataliának meg Davidnak szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és vágyaival.

Az első mondat:


"David Hammar kinézett a helikopter domború ablakán."

Véleményem


Ez a könyv egy hatalmas kérdőjel volt a számomra. Nem igazán olvasok északi könyveket, tényleg csak rettentő ritkán, és természetesen ez volt az első könyvem a szerzőtől is. A General Press kiadó érezhetően teljes szívvel a könyv mögött állt, ez határozottan biztató jel volt - mégis a fülszöveg, a boríró és a cím alapján nem voltam biztos benne, hogy egy egyszerű erotikusabb jellegű könyvre számítsak, vagy ennél többet is remélhetek.

Nos jelentem: többet.

Ez nem egy erotikus történet, valóban inkább a romantikus kategóriában a helye. A fülszövegben előkerülő üzleti élet pedig nem csupán egy kényszerű díszlet, hanem valóban fontos. David, a milliárdos üzletember nem egy újabb Grey, Natalia pedig nem egy újabb Ana. (Bár akik szerették a Szürkét, szerintem ezt is szeretni fogják.)

Főszereplőink elmerültek a pénzügyi világban, szívük-lelkük benne van a munkájukban. A különbség csak annyi, hogy Davidnek a maga erejéből kellett a szegénységből felkúsznia a csúcsig, míg Natalia nemesnek született - bár nőnek, így neki is megvolt a maga handicapje. David bosszút akar állni a nő családján - nem tudjok, pontosan miért -, és azért próbálja megkörnyékezni őt. Aztán hamar kiderül, hogy Natalia hűséges a családjához, David mégis újra meg újra visszatér hozzá. Közben azonban a bosszú sem szorulhat a háttérbe. 

Ez a konfliktus nagyon is izgalmas volt. Mi ugyanis végig tudjuk, hogy David hamarosan bosszút áll, miközben Natalia nem sejt semmit. És azt is tudjuk, hogy mennyire ellentmond egymásnak David és Natalia kapcsolata ennek a bosszúnak. Kifejezetten izgi követni, hogyan alakul ez a két szál, alig vártam, hogy robbanjon a bomba és kiderüljön, pontosan milyen következményei lesznek a dolognak. Sikerül-e a bosszú? És egyáltalán miért kell bosszút állni? Natalia vajon megérti vagy elárulva érzi magát? MI LESZ? (Igen, kicsit Monte Christós a történet.)

De emellett is izgalmas volt a könyv. Amit a fülszöveg ígér, az nem kamu. Valóban elmerülhetünk a pénzügyi világban, a szereplők sokat beszélnek üzletről, részvényekről és zajlanak az éttermek a szócsaták - szövetségeseket, üzletfeleket kell befűzni. Alapból nagyon izgalmas az üzleti világ dinamikája ilyen szempontból, és halmozottan az egy olyan országban, ahol a királyság és a nemesség intézményei is tovább élnek. A pénz, a hatalom, a rang jelent mindent. Nem szívesen merülnék el benne, de olvasni érdekes róla. 

Ahogy arról is, milyen küzdelmek állnak a főszereplők mögött. David a tipikus esete a szegény, de eszes és kitartó srácnak, ez volt talán a kevésbé izgalmas ilyen szempontból. Viszont Natalia szálán meg úgy alapból a történetben többször előkerült a kegyetlen himsovinizmus. A nőknek duplán meg kell dolgozniuk ugyanazért a pozícióért, mert a nemi sztereotípiák még nagyon erősek. Kifejezetten tetszettek azok a viták, amik a feminizmus és a nemi egyenjogúság témájában megestek a könyvben, és az is nagyon pozitív nyomot hagyott bennem, hogy egyértelműen problémásnak állítja be a női elnyomást a történet. Világos, hogy egy nő is lehet erős és határozott és okos és kitartó és elképesztően jó a munkájában. Aki pedig nem ezen az állásponton van a történetben, az nem tűnik fel túl jó színben. Gratula! Különösen nagy öröm, hogy ez a téma előkerül a könyvben már csak azért is, mert a milliárdos összejön a nővel sztorik általában - szeretjük vagy nem szeretjük őket - eléggé erősítik ezeket a nemi sztereotípiákat. David és Natalia egyébként jó párost alkotnak. Öröm volt látni, hogy képesek egymással (és egyébként egymástól függetlenül is) értelmes párbeszédeket folytatni, üzletről, kultúráról és sok minden másról, és nem csak rögtön egymásnak esnek. (Megtévesztő kicsit a cím.) Érezhetőek köztük a szikrák, nyilván van szex is a könyvben, de az arányok egész mások, mint amit sok hasonló könyvnél tapasztalni. Ott sok szex, némi romantikázás és háttérnek valami kis sztori is. Itt viszont az üzleti háttér komoly cselekményt is biztosít és érdekes környezetet, és emellé fér bele egy kis romantikázás és szex. (Viszont ha valaki ettől tartana, nem válik komorrá és unalmassá.)

Egyébként pedig ha nem lenne elég David és Natalia története - amúgy elég, mert meglepő fordulatokat is kapunk -, a történet olyannyira váltott szemszög, hogy nem csupán David és Natalia fejébe láthatunk bele. A legjobb barátok történetét például kifejezetten szerettem: David legjobb barátjának és üzlettársának, valamint Natalia legjobb barátnőjének már múltja van, és időről időre, még ha csak hangyalépésekben is, de az ő történetüket is megismerjük. (Bár ezzel együtt szívesen olvasnék róluk egy teljes kötetet.)

Szóval kifejezetten élveztem ezt a könyvet, még jobban is, mint számítottam rá. Ha valamibe bele akarnék kötni, akkor az az lenne, hogy a lezárást gyorsnak éreztem. Robbant a bomba, jöttek a csavarok, szinte minden lapon történt valami izgi, és ez még sokkal többet ígért, mint amit végül lezárásként kaptunk. Nem volt rossz, nem mondom azt sem, hogy nincs lezárva, csak jobb lett volna többet tudni, és egy ilyen előkészítés után részletesebben megkapni a sztori végét is.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A könyv gazdag üzletemberek világáról szól, ahol a pénz nem ismer határokat.
Mostani játékunkban ezért a világ legnagyobb gyémántjaiból kell hármat megtalálnotok kép és leírás alapján.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.A hibátlan kő még nyersen 650,80 karátot nyomott.A követ elsőre Reitz-gyémántnak nevezték Oranje állam elnöke után, ám később Viktória brit királynőjubileuma alkalmából új elnevezést kapott. Végül két követ csiszoltak belőle, egy 245,35 karátost, és egy 13,34 karátost.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


05.06 Insane Life

Nincsenek megjegyzések