Breaking News

Részlet az új Jane Austen adaptációból

A legújabb Jane Austen adaptációról már többször is írtam az oldalon, ha esetleg lemaradtatok róla, ITT megtaláljátok a plakátját, ITT pedig megnézhetitek az első előzetesét. 

A Love and Friendship (Szerelem és barátság) Jane Austen befejezetlen, Lady Susan című regényéből készül, így pedig különösen izgalmas, hiszen ez nem tartozik a hatmilliószor látott Austen adaptációk közé.

A főszerepben egy korábban Austen filmben már látott színésznő, Kate Beckinsale. (Az előző Austen filmjében Emmát alakította.)



A történet főszereplője Lady Susan, aki fiatalon megözvegyült nemes hölgy, akit ráadásul egy nálánál kevésbé attraktív, és túlságosan is visszahúzódó lánnyal "áldott meg" a sors. Viszont ő a kezébe veszi az ügyet, és mindkettőjük életét helyre akarja rázni. Hogyan is lehetne ezt másként, mint egy-egy gazdag férjjel?

A film premierje az 59. San Francisco-i Nemzetközi Filmfesztiválon lesz április 21-én, a világpremier pedig május 13-án.

A most megosztott rövid részlet ugyan túl sokat nem mutat, viszont tökéletesen láthatjuk belőle, milyen is ez a bizonyos Lady Susan nevű nőszemély.



Nincsenek megjegyzések