Breaking News

Megvannak a 2016-os legjobb gyermek- és tinikönyvek!

Idén 9. alkalommal is megtartották a Children’s Choice Book Awardsot, ezzel együtt pedig a tinikönyvek között is győzteseket kerestek - Az év legjobb tiniregényét is megválasztották és az év debütáló tiniszerzőjét is. 



Idén az év tinikönyve a már magyarul is megjelent All the Bright Places lett Jennifer Niventől. A magyar változatról, ami Veled minden hely ragyogó címen jelent meg, ITT olvashatjátok a véleményem. 




A döntősök között volt még egyébként az A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maastól, a PS. I Still Love You Jenny Hantól (ez A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása, amiről már írtam ITT és ITT), Victoria Aveyard A Vörös Királyője illetve Marissa Meyer Winterje. 

A Teen Choice Debut Author, azaz a debütáló szerző díj nyertese a nálunk egyelőre még ismeretlen Kelly Loy Gilbert lett Conviction című regényével. A történet főszereplője egy tehetséges baseballos srác, akinek a családja szétesőben van. Bátyja eltávolodott a családtól, de ami még ennél is szörnyűbb, hogy édesapját - az ismert katolikus rádiós műsorvezetőt - letartóztatják gyilkosságért. Braden kezében van a sorsa, hiszen ő a per egyik koronatanúja. És ha ez még nem jelentene elég bonyodalmat, még a pályán sem menekülhet a döntés súlya elől: Alex Reyesszel kell játszania, annak a rendőrnek az unokaöccsével, akinek a meggyilkolásával az apját vádolják. 



A jelöltek között volt Becky Albertalli is a Simon és a Homo Sapiens lobbival, amiről nem is olyan régen írtam meg a véleményemet. Döntős volt még Sabaa Tahir An Ember in the Ashes című regényével, illetve Adam Silvera More Happy Than Not című regénye. 


Minket valószínűleg ezek a kategóriák érdekeltek jobban, de azért ne maradjanak el a gyerekkategóriák nyertesei sem, de ezeket csak bemásolom:

Kindergarten-2nd Grade Book of the Year
The Little Shop of Monsters by R.L. Stine, illus. by Marc Brown (Little, Brown)

3rd-4th Grade Book of the Year
I’m Trying to Love Spiders by Bethany Barton (Viking)

5th-6th Grade Book of the Year
Hilo Book 1: The Boy Who Crashed to Earth by Judd Winick (Random House)

Children's Choice Debut Author
Alex Gino for George (Scholastic Press)

Children's Choice Illustrator
Kate Beaton for The Princess and the Pony (Scholastic/Levine)


Forrás Forrás

Nincsenek megjegyzések