Breaking News

Karen Hawkins: Olthatatlan szenvedély



Karen Hawkins: Olthatatlan szenvedély

A blogturnéról



Az Olthatatlan szenvedély című könyv a General Press kiadásában jelent meg, a kötet a Hurts amulett sorozat második része. A színésznő és kapitány múltba nyúló szerelme ismét kalandokba sodorja őket, ha kíváncsiak vagytok ti is, tartsatok velünk a négy állomásos turnén!


Eredeti cím: Scandal in Scotland
Kiadó: General Press
Oldalszám: 256
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789636437534
Sorozat: Hurts amulett 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,94)
Megrendelési link
A gyönyörű színésznő, Marcail Beauchamp hírneve és számtalan csodálója ellenére sem
tudta elfelejteni William Hurst kapitányt, a férfit, akit egykor teljes szívéből szeretett… majd elveszített. Egy rejtélyes zsaroló most arra kényszeríti, hogy lopjon el egy ősi egyiptomi ónixdobozt a kapitánytól. Williamet teljesen váratlanul éri, amikor egyik este a kabinjában találja Marcailt, aki csábítóbb, mint valaha. Ám amikor a nő elkábítja, és ellopja tőle a műtárgyat, éktelen haragra gerjed. Üldözőbe veszi Marcailt, de mire utoléri, addigra a doboz már gazdát cserél. A megbánással és haraggal teli egykori szerelmeseknek együtt kell működniük, hogy visszaszerezzék az ónixdobozt, és leleplezzék a titokzatos zsarolót. Ezzel kezdetét veszi a hajsza, amely rég eltemetett emlékeket hoz felszínre, és felizzítja a szenvedély tüzét…
Karen Hawkins (Kincsvadászok) izgalmas és érzéki regényében tovább folytatódik a Hurst testvérek, valamint a titokzatos családi amulett története.

Az első mondat:


"Michael Hurst felfedezõ és egyiptológus levele bátyjának, William Hurst kapitánynak"

Véleményem


Most, hogy remélhetőleg mindenki érdeklődését felkeltette az első sorban olvasható egyiptológus szó (de komolyan, szerintem életének egy pontján majdnem mindenki rajong az ókori Egyiptomért, nem?), beszéljünk egy kicsit a könyvről! 

A Hurts amulett megint egy olyan sorozat (az utóbbi néhány hétben volt néhány ilyen az életemben), aminek nem az első részével kezdek. Itt most éppen a második résznél csatlakoztam be, azzal az ígérettel, hogy ne aggódjak, érteni fogok mindent. És tényleg, értettem is, szóval aggodalomra valóban nem volt okom. De azért érezhető volt, hogy itt már történt valami a múltban, hiszen a dobozka keresése nem most kezdődik, a történet már elindult. Szóval nekem majd sürgősen pótolnom kell azt a bizonyos első részt, már csak azért is, mert ezt is szerettem.


Nem mondom, hogy tökéletes volt, azt azért nem. Maga az alapcselekmény nem túlságosan bonyolult: adott két főszereplő, közös múlttal, akik fújnak egymásra, de bizonyos okokból együtt kell működniük, és láss csodát, fellobban a régi láng. Persze emellé kapunk még egy nyomozós szálat is, ami azért ennél már kicsit összetettebb. Főhősnőnket, Marcailt zsarolják, amiért szüksége van az ónixdobozra. Főhősünknek, Williamnek szintén, hiszen ez lesz a váltságdíj az öccséért. Patthelyzet, mondhatnánk. Viszont nyilvánvaló, hogy a szálak valamilyen úton-módon összefüggenek. És azért útközben arra se ártana rájönni, hogy mégis miért kell ennyi mindenkinek az a bizonyos ónixdoboz. 

Szóval rejtélyből és nyomozásból kapunk egy nagy kanállal. Nem mondom, hogy a körmömet lerágtam az izgalomtól, de azért élveztem a kutakodást és a szálak felgöngyölítését.

Ami viszont nagyon tetszett, a háttértörténet a színésznők életéről. Az írónő már a bevezető gondolataiban egyértelművé teszi, hogy ezt a témát (is) fel fogjuk dolgozni a regényben, és szerintem jól sikerült. Megtalálta azt az időszakot, amikor a színésznők épp átmenetben vannak a társadalom legalja, és a mindenki által ismert és elismert státusz között. Van egy kicsi ebből is, van egy kicsi abból is, de azért még bőven érezhető, mekkora a társadalmi nyomás, ha valaki ezt a hivatást választja. Különösen, mert ez egy olyan korban történik, amikor a nők munkavállalási lehetőségei elég kicsik. Ezt nagyon szerettem Marcailban, bár általában a mártír főszereplőkkel nem nagyon tudok mit kezdeni. Sajnáltam a családja miatt, de ezzel együtt sem tudtam minden döntésével egyetérteni. 


A másik oldalon pedig ott van William. Kifejezetten tetszett, ahogyan a nővel kapcsolatos érzéseiről olvashattunk. Marcail egyszer már elárulta, összetörte a szívét - és ez bőven meg is látszik a viselkedésén. Tetszett, hogy nyilvánvalóan megvolt a szenvedély, mégis csak szép lassan kerültek közül egymáshoz. A második esély története is ez, és az nem mindig jön könnyen. Sok megválaszolandó kérdés és bizalmi probléma alkotja a kettejük közti szakadékot, és ezt nem lehet két oldal alatt befoltozni. 

A cselekményt rendszeresen megszakítják levelek - mint ahogy az első mondatból is látszik, egy ilyen levéllel kezdődik a történet. Ezek a levelek bepillantást engednek más szereplők életébe, illetve mindenféle háttérinformációval látnak el bennünket például a szereplők múltját, és a környezetük róluk és a kapcsolatukat érintő véleményém illetően. Azt hihetnénk, hogy idegesítő, hogy rendszeresen megszakítja a történet folyását egy-egy levél, de valójában nem volt az, én kifejezetten szerettem őket. Pont annyira rövidek és pont annyira érdekesek, hogy ne legyen zavaró a jelenlétük. (És hát azért legyünk őszinték, még így sem túl hosszú a regény.) 

Ráadásul még egy okból jó volt: közelebb nőttek hozzám a mellékszereplők is. Különösen Michael és Robert története birizgálja a fantáziámat. Egyik a levelek, a másik pedig a regény végi csavar miatt. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. 

Összességében szerettem Marcail és William történetét, kellemes egy-két órás olvasmány, pont olyan, amiben elmerül az ember, aztán egy szusz alatt be is fejezi. Aztán várja a folytatást...

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Az Olthatatlan szenvedély egyik főhőse, William Hurst hajóskapitány, élete pedig a tenger és a hajózás élteti. Egyedül a bájos színésznő, Marcalli képes igazán elcsábítani.
Mostani nyereményjáték folyamán híres hajókat kell kitalálnotok, amiben segítségetekre lesz egy kép, valamint elsüllyedésük dátuma. Mindegyik hajó amit megtaláltok a különböző blogturné állomásokon, valami miatt történelmi jelentőségű.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Segítség:
A brit történelem folyamán ennek a hajónak süllyedése az, ami a legtöbb életet követelte. Körülbelül 4000 utasa veszett a mélybe.

1940-ben süllyedt el


A turné menetrendje


06.28    Kristina olvas
06.30    Angelika blogja
07.02    Deszy könyvajánlója
07.04    Insane Life

Nincsenek megjegyzések