Breaking News

Borzalmas Borítók - The BBW and the Space Lord

Megérkezett legújabb rovatunk legújabb bejegyzése. 

Ez a borító ugyanis mondhatni a meglátni és megszeretni esetébe esik. Rögtön tudtam, hogy meg kell írnom ezt a bejegyzést. 

Tudjátok, vannak azok az ismerősök Facebookon, akik tök komolyan bele akarnak nyúlni egy-egy fotóba, csak tök komolyan nem értenek a Photoshophoz. És akkor hullámzik a tükör, elhajlik az ajtó - de has lapos, a kar vékony, minden tökéletes... csak mégsem. No meg a még rosszabb eset: amikor hírességek mellé Photoshopolja magát az ember, és a végeredmény abszolút hihető. 

Nos, ez a tökéletesen profi Photoshop hozzáállás jutott eszembe erről a borítóról. És nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön, aminek jönnie kell:



Hol is kezdjem? Nehéz a választás, annyi mindenről tudunk beszélni. 

Kezdjük az alapvető dolgokkal, ha már ott indítottam a felvezetést. A borítón látható leányzó bármelyik Facebook fotóról származhatna, érezhetően nem könyvborító alapanyag a fotó. Mondjuk ez még a kisebbik probléma, a nagyobbik az, hogy a körülvágás sem a legjobb, így nagyon nem illik a háttérbe.

Aztán nyargaljunk át a másik alakra a borítón. Az arányokat egyszerűen nem értem. A címben is szereplő űrlord - gondolom, ő az a borítón - vajon óriás is egyben? 

További tanulság a Photoshop nehézségeiről: hajat körbevágni bizony nehéz. Nézzétek meg ezt a borítót, jól raktározzátok el, mert később még vissza akartok majd gondolni rá. Ez az ÍGY NE. 

De nem csak a körülvágás, az átszínezés is problémás. Ez a srác sajnálatos módon nem világoskék hajú, és még akkor sem lenne hihető, ha egyébként minden más arcszőrzete nem lenne totál más színű. (Bár addig jó, amíg a "művész" nem kezdi el azt is átszínezni, mert azt elképzelni is félelmetes.)

Következő kérdésem: szerintetek melyik irányból jönnek a fények? Ezt úgy... itt hagynám feladványnak. Fejtse meg nekem valaki! 

Ezt sikerült megfejelni a feliratokkal. Ezeknek hátteret csak egy egyenes, sötétkék szalagot sikerült kitalálni, nyilvánvalóan furcsa látvány, de ám legyen. Viszont a szavak láttán az jutott eszembe, hogy összeszedte a készítő a kedvenc színeit, nem tudta eldönteni, melyik legyen, így végül egy "A francba, legyen mind!" felkiáltással végül mindet használta. Akkor meg már a biztonság kedvéért ugyanígy járt el a betűtípusokkal is. 

Amit még hiányolok: valami frappáns ajánló valahonnan felülről, mondjuk oda, ahová a pasi néz. Javaslat: "Ilyen lila szemű, kékhajú jó pasit még nem láttál. Elolvadtam minden űrmosolyától!"

Ha valakit érdekel, a könyvet ITT találja. 

Nincsenek megjegyzések