Breaking News

A nagy összefoglaló - Harry Potter szeptember 1-jén
A szeptember 1-je a tanév elejét jelenti, de nem csak a mi világunkban, a varázslóvilágban is. 

Foglaljuk össze, hogyan is teltek ezek a napok a Harry Potter világában! 
Harry elindul a Roxfort Expresszhez, de rögtön útját állja a 9 és 3/4. vágány rejtélye. Szerencsére a Weasley család segít neki. Végül Ron mellé ül a kupéban, és együtt csemegéznek. Este Ront, Hermionét, Neville-t és a többieket házakba osztják, őket a Griffendélbe. 
(Közben pedig valahol egy mugli kórházban eltávolítják Dudley malacfarkát.)Harry és Ron elindulnak a Roxfort Expresszhez, de Dobbynak hála nem tudnak átjutni a falon. Így végül Mr. Weasley megbűvölt, repülő Ford Angliájával érkeznek a Roxfortba, meglehetősen veszélyesen landolva, egyenesen a Fúriafűz lombjába érkezve. Ron el is töri a pálcáját. Ron, Hermione és Harry életükben először utaznak egy kupéban a Roxfort Expresszen, méghozzá Lupin professzorral. Ez később jó döntésnek bizonyul, amikor a dementorok megjelennek a vonaton, Harry pedig először tapasztalja meg az ezzel járó jeges érzést - később még lesz hozzá szerencséje párszor. Hallja édesanyja sikolyát is. Kora reggel Amos Diggory felhívja Arthur Weasleyt, hogy segítsen Mordonnal. Rémszem - aki valójában ifjabb Barty Kupor - azt állítja, betörök támadták meg.Emlékezetes esemény: Luna és Harry találkoznak a Roxfort Expresszen. A Roxfort Expresszen lezajlik a Lump Klub első találkozója, többek között Harry, Ginny és Neville részvételével. Harry végül kiszökik, hogy Draco után osonjon, aki megdermeszti és a vonaton hagyja. Végül Tonks menti meg, és Piton vezeti el a vacsorára. A Grimmauld téren újabb halálfalók tűnnek fel. A Reggeli Próféta bejelenti, hogy a Roxfort új igazgatója Perselus Piton. Harry, Ron és Hermione elhatározzák, hogy másnap betörnek a Minisztériumba. 
Neville, Ginny és Luna eközben elindulnak vissza a Roxfortba, ami már egyáltalán nem olyan, mint egykor volt. 


2009

Teddy Lupin elindul a Roxfortba, ahol a Hugrabugba osztják.

2011 vagy 2012

Victoire Weasley is roxfortos diák lesz.

2015

James Sirius Potter elsőként a új Potter generációból elindul a Roxfortba, és a Griffendélbe osztják.19 évvel később: Albus Potter, Rose Weasley és Scorpius Malfoy is roxforti diákokká válnak. Az egész család elkíséri őket a vonathoz, és együtt búcsúznak tőlük. Harry és Albus komoly beszélgetést folytatnak arról, mi van, ha Albust a Mardekárba osztják.

Az elátkozott gyermek SPOILER!
A színdarab szerint ez meg is történik: Albus és Scorpius a Mardekárba kerülnek, míg Rose a Griffendélbe. 
SPOILER VÉGE!

3 megjegyzés:

  1. A Dudley-s kiegészítésen nagyonjót nevettem. :D

    VálaszTörlés
  2. Elátkozott gyermek, nem? :)

    VálaszTörlés
  3. Hogy lehet az, hogy szeptember 1-je mindig hétfőre esik a Roxfortban? :)

    VálaszTörlés