Breaking News

Plágiumgyanú miatt megváltoztatták az Ilvermorny házak címereit!

A Hypable-ön jött le a sztori, amihez egy Reddit felhasználó szolgáltatta a témát. Eszerint az amerikai varázslóiskola, az Ilvermorny házainak címereit tervező designerek plágiumot követtek el. 



A természetfeletti lények ábrázolása ugyanis feltűnően hasonlított egy másik weboldalon található, eredetileg egy wicca könyvből származó illusztrációkhoz. Íme, bal oldalon a Pottermore változat, jobb oldalon pedig a másik weboldalé:



Az üzenet úgy tűnik, elért a Warner Bros.-hoz is, ugyanis mostanra megváltoztatták a címereket. Íme a régi és az új változatok:






Az új logók sokkal komplexebbek, mint a korábbiak. Már az állatok ábrázolása is, de a köréjük kerekített lóhereforma, és a sokkal erősebb díszítettség is összetettebb képpel szolgál. Az is feltűnő, mennyi a kelta motívum.

A Warner Bros. röviden annyit reagált a BuzzFeed megkeresésére, hogy egy designer csapatot bíztak meg a címerek megrajzolásával, akik különböző forrásokat használtak, többek között kelta és többszáz éves népi rajzokat. Habár biztosak benne, hogy nem volt szándéka senkinek más munkáját felhasználni, tiszteletben tartják azt, ezért a további félreértések elkerülése végett készült az új design. 

Nincsenek megjegyzések