Breaking News

A Lionsgate megvette a Starzt

Érdekes hír reggelre, igaz, inkább filmes vonatkozású, de könyves érdekeltségei is vannak, lesznek, ez bizonyos. 

A Deadline információi szerint lezárultak a tárgyalások, megtörtént az üzlet, most már egészen biztos, hogy a Lionsgate felvásárolta a Starzt. Egészen pontosan 4,4 milliárd dollárnak megfelelő pénzért és részvényekért lett a Lionsgate-é. 

Az összeolvadásnak köszönhetően a Lionsgate 16.000-es film és televíziós könyvtárra tett szert. 

És hogy ez könyves szempontból miért érdekes? 



Nos, egyrészről azért, mert a Starzon fut például az Outlander, az övék volt a The White Queen adaptációja, a Camelot, A katedrális, és a jövő évben induló Amerikai istenek tévésorozat is. Ezek közül persze leginkább az Outlander és az Amerikai istenek helyzete lehet érdekes, hiszen ezek épp futó és hamarosan induló szériák, ezeket súlyosan érintheti, ha esetleg a költségeket megnyirbálja a stúdió - vagy akár jól is jöhet, ha plusz pénzmagot fecskendez a produkciókba.

Másrészről filmes oldalról is érdekes lehet a dolog. A Lionsgate-nél vannak több könyv adaptációs jogai, többek között a Divergent szériáé is, amelyről már korábban kiderült, hogy tévésorozatban folytatná a stúdió. De a Twilight befejeződése környékén és azóta is többször felmerült, hogy esetleg ebben a világban is készülhetne tévésorozat. Náluk vannak a Hunger Games filmes jogai is, itt szintén volt már szó esetleges folytatásról - az elmúlt viadalok rengeteg lehetőséget adnak az adaptációkra. 

De a Lionsgate készítette például a Végjáték, a Mortdecai, a The Duff, a Nerve, a Middle School: The Worst Years of My Life adaptációit is, és a hamarosan érkező Csodácska filmet is. Persze ezek csak összeesküvés-elméletek, és nyilván sok múlik a szerződéseken is, de ezen a ponton a Lionsgate bőven elkezdheti fontolgatni, van-e olyasmi a tarsolyukban, amiből akár a sorozat is eladható lenne. 

3 megjegyzés:

  1. Én kicsit borúlátóbb vagyok, a starz véleményem szerint eddig jókat hozott, kisebb vakvágányokkal, viszont a lionsgate épp fordítva szerintem, de legyen virágzó az összebútorozás.

    VálaszTörlés
  2. Hm... Érdekes felállás, de nem hiszem, hogy marketing-szempontból jó ötlet lenne a Starzra vinni az itt felvázolt sorozatokat (Twilight, Hunger Games, Divergent...). Ezek inkább a The CW-n tudnának jól futni, már csak a célközönség miatt is.

    VálaszTörlés
  3. A Liongate filmjeiért nem vagyok annyira oda, viszont a Starz csatornát szeretem. Kíváncsi vagyok, mit fognak ebből kihozni. @@,

    VálaszTörlés