Breaking News

A Harry Potter fáig vezető út 1. - Az ötlet

Késztetést érzek, hogy ezt a bejegyzést úgy indítsam: "Szóval az úgy kezdődött..." Úgyhogy... 

Szóval az úgy kezdődött, hogy tavaly karácsony előtt megláttam álmaim Harry Potter fáját. És mivel a korábbi albérletből volt egy kisebb műfenyőm díszítésre, rögtön tudtam: nekem bizony Harry Potter fa kell. Nincs mese. 



Csakhogy addigra már bevásároltam díszekből, mert kitaláltam, milyen lesz, így végül úgy döntöttem, idénre halasztom a dolgot, úgy legalább lesz időm minden kelléket beszerezni. 

Aztán elfelejtettem. 

Nanáhogy, ennyi minden közepette az is csoda, hogy arra emlékszem, mit akartam tegnap, hát még tavaly. 

De aztán most újra megláttam azt a bizonyos fát, és november végén, ölemben a laptoppal újfent elhatároztam: márpedig nekem Harry Potter témájú fám lesz idén. Teljesen rápörögtem a témáról, ami általában így van, ha nagyon a fejembe veszek valamit, így rögtön gondolkozni kezdtem, mik is kerülhetnének a fára, amiket be tudok szerezni. 

Aztán az ötletet elővezettem édesanyámnak is, akiről tudni kell, hogy minden Harry Potter őrültségemben partner, mert hogy ő is legalább annyira szereti, mint én. És elkezdtünk együtt ötletelni. 

Aztán kisült, hogy olyan félreértésbe kerültünk, mint Magnus a kilencedik Árnyvadász Akadémia novellában. 

Nevezeten édesanyám arra gondolt, hogy a családi fa lesz Harry Potter témájú, nem a kicsi. Tudjátok, a nagy fa a nappaliban, nem a kicsi a szobámban. És végül meg is állapodtunk, hogy így lesz. 

Úgyhogy most - bár tobzódunk a korábbi években felhalmozott karácsonyfadíszekben - új díszeket kutatunk fel. Mert kiderült, hogy még ez a nagy mennyiség sem fed le minden színt, amit HP házak. Ki hitte volna? 

És már előre várom, mit szólnak majd a rokonok, ha meglátják a kissé rendhagyó díszítést. De lelkes vagyok, anyum meg ügyes kezű - igen, a barkács rész rámarad -, úgyhogy megleszünk. 

Kíváncsian várom, mi lesz a végeredmény. Az szinte borítékolható, hogy nem fogjuk lekörözni azt a bizonyos fát, ami a gondolatot elültette a fejemben - nehéz is lenne, azokkal a részletekkel, azzal a rengeteg aprósággal, amit összevásárolt a HP boltban. 








De a miénk lesz, és már most imádom. 

Addig is pedig arra gondoltam, közvetítem a fejleményeket.


A képek forrása

Nincsenek megjegyzések