Breaking News

George R. R. Martin halált ígér a The Winds of Winterre

Még mindig nem tudni, egészen pontosan mikor érkezhet A tűz és jég dala - vagy sokak által csak Trónok harcaként ismert - sorozat következő része, a The Winds of Winter. 

A szerző, George R. R. Martin viszont egy közönségtalálkozón járt a Guadalajara International Book Fairen, és egy kérdezz-felelek keretében szóba került ez a kötet is. 



Martin túl sok jót nem ígér a következő könyvre, bár az is igaz, a halál már talán nem is annyira sokkolja a Trónok harca rajongókat, sőt - tulajdonképpen ez már elvárható. Ahogy az író fogalmazott: "Sok sötét fejezet van a könyvben, amit épp írok. A címe The Winds of Winter, és most már 20 éve mondom nektek, hogy jön a tél. A tél az az időszak, amikor a dolgok meghalnak, hideg van és jég és sötétség a világban, úgyhogy ez nem egy boldog, érezd jól magad kötet lesz, amit talán az emberek remélnek. Néhány karakter nagyon sötét korszakot él át."

Hozzátette azt is: "Akármelyik történetben, ami követi a klasszikus felépítést, úgy megy, hogy a dolgok egyre rosszabbak, aztán lesznek csak jobbak, úgyhogy itt is rosszabbodik a helyzet sokak számára."

A zárkötet, az A Dream of Spring kapcsán is elárult egy kis apróságot. "Nem mondom el, hogy zárul majd a könyvem, de azt hiszem, összességében inkább keserédes befejezés lesz, mint boldog."

Azért vicces pillanatok is akadtak a kérdezz-felelek során. Például Martin elárulta, gyakran felteszi magának a kérdést, miért kellett Hét Királyságnak lennie, miért nem lehetett csak öt, akkor hamarabb lezárhatta volna a sorozatot.

A teljes videó:




Forrás

Nincsenek megjegyzések