Breaking News

Jasinda Wilder: Falling ​Into Us – Zuhanunk egymásba {Értékelés + Nyereményjáték}

Jasinda Wilder: Falling ​Into Us – Zuhanunk egymásba

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk a Beléd zuhantam sorozat második részét, amelyben ezúttal Becca és Jason olykor drámai, de édes romantikus  történetét ismerhetjük meg. Tartsatok velünk és ismerjétek meg jobban a történetet, játszatok a kiadó által felajánlott példányok egyikéért.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Falling Into Us
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 480
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633998793
Sorozat: Beléd zuhantam 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,25)
Megrendelési link
Azt hitted, ismered a teljes történetet…
Kyle Calloway halálával Nellben is meghalt valami. De nem egyedül ő az, akinek
küzdenie kell. Kyle halála ugyanis hatalmas űrt hagyott maga után szülei és bátyja, Colton lelkében és szívében is. A lányt pedig, akit szeretett, teljesen összetörte.

És amit soha nem sejtettél volna:
Becca de Rosa Nell legjobb barátnője. Miközben minden erejével barátnőjének próbál segíteni, Becca élete is gyökeres fordulatot vesz, és hamarosan már semmi sem az, aminek egykor hitte.

Jase Dorsey a tizenhatodik születésnapja utáni héten randevúra hívja Nellt, de végül az egész dugába dől. Ám nem tudhatja, milyen tragédiák és csodák történnek majd egy véletlen nyomán.

Most és mindörökké? Válaszd  a csodát!

Az első mondat:


"- Ne legyél már ilyen pöcs, Malcolm! - teljes erőből meglöktem Malcolm Henryt."

Véleményem


A Zuhanunk egymásba is egy olyan olvasmány volt, aminek úgy álltam neki, hogy fogalmam sincs, mire számítsak. Az első részre, ha nem is kristálytisztán, de némi emlékeztető után hellyel-közzel emlékeztem, de a fülszöveg alapján még így se nagyon értettem, hogy mire is számítsa. A fülszöveg Nellel és Colttal indul, aztán hirtelen vált. Most akkor mindegyikőjükről szól? Vagy mi? 

Nos, a válasz: kicsit félrevezető az első néhány sor, nyilván arra akar utalni, hogy ez bizony folytatás, mindenesetre a lényeg az, hogy itt nem Nell és Colt a főszereplők, bár mellékszereplőkként ők is feltűnnek - erre majd még visszatérek. 

A főszereplő páros ezúttal Becca és Jase. Rájuk lehet emlékezni az előző részből, és ami azt illeti, nagyjából onnan indul ez a könyv is, mint az előző: Nellt randira hívja Jase, és ez beindítja az eseményeket. Az első részben ez indítja el Kyle és Nell kapcsolatát, itt viszont a nagyot puffant randira hívó és a "ha ló nincs, jó a szamár is" legjobb barátnő, Becca történetét ismerhetjük meg. Furcsa első randi volt az övék, de tényleg mintha a sors akarta volna így. 

Őszintén szólva meglepett, mennyire sokáig tart a regény elején a gimiszerelem rész. Nem pozitívan, nem negatívan, egyszerűen csak meglepett. Hosszan ismerhetjük meg, milyen az első szerelem csodája Jase és Becca számára - mindkettőjüknek ezek az első próbálkozásaik, és kifejezetten üdítő volt az első rész komor hangulata után kicsit elmerülni ebben az aranyos, bár problémáktól egyáltalán nem mentes szerelmi történetben. Nagyon-nagyon lehetett szeretni a reményekkel teli, fülig szerelmes párost végig - de talán leginkább pont a viszonylag hosszan elnyúló kezdeti, gimis szerelmi szakaszban. Cuki volt, romantikus, mégis szexi. 

Viszont tudtam, hogy előbb-utóbb csak idősebbnek kell lennie a szereplőknek, ez mégiscsak NA történet, és vártam, vártam... Nem jött. 

Aztán rájöttem a végén, hogy ez a várakozás végigkísérte az egész regényt. Nem azért, mert addig tartott a gimis szerelem, pusztán azért, mert vártam a megszokott dolgokat. Egy regénynél ez úgy működik általában, hogy van egy történeti ív, amit bejárunk, és előre sejthető, hogy jön majd a konfliktus stb. Az a nagyon érdekes, hogy ez a regény totál eltér ettől, és ezért jártam úgy, hogy vártam a konfliktust, vártam, vártam, és csak nem akart jönni. 

Sőt! Ha ez önmagában nem lett volna még elég meglepő, a gimis szerelemből kijőve óriási időtartamokat ugrálunk. Ez a regény nagyjából 8 évet ölel fel. És nem a szokásos módon ugrik az időben, azaz van mondjuk két idősík - előtte és utána. Nem. Itt hol 2 évet, hol néhány hónapot ugrunk előre.

És tulajdonképpen ez adja a sztori vázát, semmi más. Nincs egy fő cselekményszál, ami végigvezet mindenen. Sőt, meglepő módon a legnagyobb bonyodalmak valójában csak úgy... megesnek a szereplők életében, de nem igazán velük történik. Baráttal, családtaggal - ők meg ugyan elszenvedik a következményeket, de inkább csak oldalvonalon vannak. Ez néhol kissé furcsa volt. Nem mondom, hogy rossz... csak más. 

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem történik semmi a szereplőkkel. Mindkét főszereplőnek megvan a maga terhe - egy bántalmazó család vagy épp a dadogás, ami kellemes változatosságot jelent. Erőszakos családokból szép számmal akad az NA sztorikban, de dadogós szereplőből nem sok.

Mindenesetre mindkét szereplőnek megvan a maga érzelmi batyuja, és egyébként komoly témákból mindent összevetve - a mellékszereplőket is -, igen szép számmal akad: bipoláris zavar, dadogás, gyász, túlféltés, drogproblémák, vagdosás. Van itt minden. Beleillenek a sztoriba, és mivel nagy időtávokat ugrunk, nem is idegesítően sűrű ezeknek a gyakorisága, ráadásul elég életszerűen épülnek be a szereplők életébe. 

Na szóval, fő cselekményszál az nincs - hacsak nem tekintjük annak azt, hogy Jase és Becca kapcsolatát követjük végig, az aprócseprő dolgoktól kezdve a nagy tragédiákig. És ennyi. Nincs meg az összejönnek, valami bezavar, szétmennek, megint összejönnek és más hasonló klisés felépítés. Ez a könyv csak el akarja mesélni két ember kapcsolatát - a kezdetektől az összecsiszolt állapotig, az útközben elszenvedett kis és nagy nehézségekkel meg a kis és nagy örömökkel együtt. 

Ez nekem kissé furcsa érzés volt, mert az előző kötetben ezért jobban lehetett látni a fő vonalat, ezzel együtt Becca és Jason annyira cukik együtt, hogy szívesen olvastam róluk hosszabban, mert... csak úgy jó volt. Pont azok a részek működtek talán kevésbé, amikor volt valami konfliktus, mert ezek ketten valahogy annyira egymásra kattantak, hogy nehéz volt elképzelni a távolságot. 

Egyébként a könyv tele van zenei utalásokkal, ez az első kötetben nem csak azért volt, mert zenészek voltak a főszereplők, úgy tűnik, ez a sorozat és talán az írónő jellegzetessége is. Illetve dalszövegek helyett most szabadversek bukkantak fel itt-ott a történetben - ezek egyébként nekem meglepően tetszettek. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7480-_falling_into_us-20161122_110403.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Nyereményjátékunkban ezúttal a Rubin Pöttyös könyvek kerülnek főszerepbe. Borító részleteket találtok majd a turné állomásain, érdekességként, (hogy kicsit izgalmasabb legyen a megfejtés) az eredeti borítókból mutatunk nektek részletet. Ha épp megegyezik a magyar borító és az eredeti, akkor azzal csak könnyebb dolgotok lesz. Kutatásra fel! :) A Rafflecopter megfelelő részébe kell beírnotok a helyes megfejtést, az írók nevét és a könyvek címét is várjuk.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.02. - Kristina blogja
12.05. - Angelika blogja
12.08. - Deszy könyvajánlója
12.11. - Cbooks

Nincsenek megjegyzések