Breaking News

Elizabeth Hoyt: A ​sötétség hercege {Értékelés + Nyereményjáték}

Elizabeth Hoyt: A ​sötétség hercege

A blogturnéról




A General Press kiadó jóvoltából megjelent néhány hete Elizabeth Hoyt méltán kedvelt sorozatának, a Maiden Lane következő része a Sötétség hercege.
Maximus és Artemis múltja tele van szenvedéssel, megtanultak erősnek látszani a nagyvilág szeme előtt, de legbelül mind a ketten sérülékenyek. Vajon Maximus felül tud kerekedni büszkeségén és jó feleséget választani? - Kövessétek a turné állomásait és többet megtudhattok a főszereplőkről.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Duke of Midnight
Kiadó: General Press
Oldalszám: 320
Fordító: Nagy Nikoletta
ISBN: 9789636439217
Sorozat: Maiden Lane 6.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,13)
Megrendelési link
Maximus ​​Batten tizennégy évesen válik Wakefield hercegévé, miután szüleit egy rablás
során kegyetlenül meggyilkolják. A férfi azóta járja St. Giles utcáit, és harcol a bűn ellen; reménykedve, hogy egyszer bosszút állhat. Egy sötét éjjel két hölgy segítségére siet, kimenekítve őket az erőszakoskodók karmai közül, amikor elkapja az egyik nő bátor, meg nem alkuvó pillantását. Mi lakozhat a szelíd vonások, az egyszerű, barna ruha mögött, ha a nő tekintete ennyire beszédesen erőt sugárzó?
Artemis Greaves úgy érzi, a sorsa gúzsba köti: társalkodónőként mosolyog, végszavaz, támogat és segít, de rendre csak a második, a harmadik vagy a leghátsó sorból. Mindig a társadalmi elvárásoknak megfelelően. Mindennek ellenére Artemis független nő, aki képes magához édesgetni egy herceg kutyáit; hölgyhöz nem illő módon, cipőit levetve hajnali sétát tenni a herceg birtokán… és megzsarolni a férfit. Egy herceget, a St. Giles-i kísértetet. Egy dologgal azonban nem számol, hogy a köztük fellobbanó szenvedély fenekestül felforgathatja mindkettejük életét…

Elizabeth Hoyt könyve két olyan ember szerelméről szól, akiknek gyerekkoruk óta óriási felelősség nyomja a vállát; óvatosak, valódi arcukat harcos természetük mögé rejtik. Képesek-e arra, hogy az álarcukat levetve megmutassák a másiknak valódi lényüket, kivívva ezzel a maguk és egymás boldogságát?

Az első mondat:


"Artemis Greaves nem tartotta magát végképp hitehagyott embernek, de amikor az álarcos alak felbukkant a holdfényes sikátorban, hogy szembeszálljon azzal a három huligánnal, akik már amúgy is fenyegették őt és az unokahúgát, még szorosabban markolta meg a csizmájába rejtett kést."

Véleményem


Jaj, de jól esett nekem most ez a történet!

Persze tudom magamról, hogy időről időre, főleg egy-egy stresszesebb időszakomban szó szerint igénylem ezeket a történelmi románcokat, de nem hiszem, hogy csak ezért élveztem annyira. 

A történet persze bizonyos szempontból hozza az ilyen sztoriktól megszokott kliséket: persze, tudjuk előre, kik fognak összejönni, és igen, megint a szegény lány-gazdag pasi párosítást kapjuk, akik minden társadalmi nyomás dacára mégis egymásra találnak.

Ezzel együtt mégis van valami teljesen egyedi a regényben. Egyrészt nagyon tetszett az in medias res kezdés: nincs finomkodás, rögtön belecsapunk a lecsóba, ahogy az a fenti első mondatból is kiderül. Továbbra is nagyon szeretem a stílust - egyszerre komolyabb, mint az átlag történelmi romantikusok, így ezzel is kiemelkedik, másrészt ezzel együtt mégis olvasmányos és könnyed tud lenni. Nem éreztem úgy, hogy történelem órán ücsörgök - annak is megvan persze a szépsége, de az ilyen történeteknél azt szeretem a legjobban, ha könnyedek maradnak. 

Másrészt olvasás közben többször megállapítottam magamban, hogy ez a St. Giles-i kísértet dolog olyan, mint egy történelmi korba helyezett képregény. Az igazságosztó járja a várost, hogy rendet teremtsem. Ami azt illeti, Maximus konkrétan a múltbéli Batman. Kettős életet él: gazdag ember, a társadalom prominens személyisége, éjszaka pedig az álarcos igazságosztó, akit szülei meggyilkolása hajtott az utcára. Még a maga Alfredja is megvan - és azt kell mondjam, imádtam az inast. Ez egy nagy tanulság: az inasok hatalmas arcok, bármilyen helyzetben képesek a leghiggadtabb vérmérséklet közepette is választékosan elküldeni a melegebbre. 

És ha már szóba került Maximus. Nagyon csíptem, azzal együtt, hogy néha azért tényleg el tudtam volna küldeni a melegebbre, és ezúton is hatalmas pacsi jár "Alfrednek", amiért kimondta azt, amit minden olvasó érzett már. Mindenesetre Maximus összetett karakter, nem csak egy sima jó pasi - múltja van, titkai vannak, célja, és még ha nagyon tudtam is haragudni néhol, amiért ennyire vak és makacs, szerettem. 



Nála jobban már csak Artemist. Ó, istenem, hát mennyire könnyen lehetett azonosulni vele. Ő a DUFF (haha, igen, meglehetősen vicces, hogy ezt történelmi regénynél használom), aki szépecske, de nem olyan szép, mint az unokatestvére. Ráadásul elég rossz lapokat osztott neki a sors (mondhatni, nagyon megszívta, ha már ilyen modern kifejezéseket használok az értékelésben), ugyanis nem elég, hogy a testvérét őrültnek tartják, ráadásul teljesen egyedül kell megállnia a lábán, miközben próbálja a bátyját is támogatni. Jó férjre nem nagyon számíthat, hozomány híján sem, meg hát nyilván rossz a "pedigréje" annak, akinek őrült van a családjában, nem ideális "babagyártó". De Artemis nem adja fel. Kitartó, bátor, makacs módon küzd azokért, akiket szeret, mert ilyen: félelmetesen gondoskodó, és követi a szívét, még ha egyébként az esze is a helyén van.  

Amikor pedig ezek ketten összekerülnek, ott kő kövön nem marad - a legjobb értelemben.

Aztán ha már szóba került az inas, még egy mellékszereplőt megemlítenék. Artemis bátyja bár nem szerepelt sokat, nagyon érdekel a története, remélem, később azt is olvashatom majd.

Ha valamit talán kicsit gyengébbnek tudnék nevezni, azok a csavarok, legalábbis én elég jól kitaláltam a legtöbbet.  

Összességében tehát melegen ajánlom mindenkinek a könyvet - szórakoztató, némi akcióra is lehet számítani, a szereplők szerethetőek, a romantikus szálba bele lehet szeretni, szóval...

AJÁNLOM

Blogturné extra - Családfa


Az írónő honlapján extraként a sorozat családjainak családfáját is megtalálhatjuk.



Nyereményjáték


Szeretitek Elizabeth Hoyt történeteit? Vajon mennyire ismeritek őket? Minden állomáson az írónő egyik magyarul megjelent könyvével kapcsolatban teszünk fel kérdést, némi keresgéléssel azok is rábukkanhatnak a válaszra, akik még nem olvastak mindent tőle. Kis segítséget adunk: keresgéljetek a fülszövegekben.
Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A főhősnő irigy legjobb barátnője jegyességére, évek óta szerelmes a neki szánt férfiba, egycsapással megváltozik minden, amikor barátnője felbontja a jegyességet és ő maga ajánlkozik fel új mátkának. Mi a vicomte teljes neve?

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.05 Insane Life
12.06 Kristina Blogja
12.07 Deszy könyvajánlója
12.09 Könyvvilág
12.10 Olvasónapló
12.11 Angelika blogja
12.12 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések