Breaking News

J. A. Redmerski: Megölni ​Sarait {Értékelés + Nyereményjáték}

J. A. Redmerski: Megölni ​Sarait

A blogturnéról



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent  J. A. Redmerski Killing Sarai - Megölni Sarait c. regénye, mely a Gyilkosok társaságában sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere elmerült a mexikói drogbárók és bérgyilkosok világában, hogy bemutathassa nektek ezt az izgalmas és veszélyes helyzetekkel teli történetet.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg A soha határa szerzőjének új oldalát, és vigyétek haza a regény egy példányát.

Eredeti cím: Killing Sarai
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Fordító: Szujer Orsolya
ISBN: 9789633996294
Sorozat: Gyilkosok társaságában 1.
Kezelhető-e standalone-ként? so-so
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,18)
Megrendelési link
ÚJ ​​történet A Soha határa szerzőjétől!

„Más. Kicsavart. Letehetetlen. Izgalmas.” – Szinna, moly.hu

Megérkezett J. A. Redmerskinek, a New York Times, a USA Today és a Wall Street
Journal bestseller szerzőjének új bűnügyi sorozata, a Gyilkosok társaságában első kötete. A Megölni Sarait fordulatos, izgalmas, veszélyes helyzetekkel és a határokat feszegető főhősökkel teli regény.

Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.

Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.

Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.

Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.

Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!

Az első mondat:


"Kilenc éve járt erre utoljára amerikai."

Véleményem


Őszintén szólva ez a könyv eléggé meglepett. Olvastam már J. A. Redmerskitől, anno A soha határában fülig beleszerettem (és még a fölött a furcsa - és akkor még enyhe kifejezést használtam - második rész fölött is hajlandó vagyok szemet hunyni, annyira jó volt az első), így amikor kiderült, hogy jön magyarul is a Killing Sarai, nem is volt kérdés, hogy olvasnom kell. 

Hozzám első körben az a bizonyos drappos külföldi borító jutott el, meg ugye volt A soha határa, és őszintén bevallom, sokáig meggyőződésem volt, hogy ez nem egy durva könyv. Valamilyen szokásos new adult sztorira számítottam, kicsit erősebb krimiszállal - már amikor egyáltalán a másik borítót (amit végül a Könyvmolyképző is használt) meglátva rájöttem, hogy egyáltalán van benne bűnügyi szál. (Ja, ja, meg a Killing Sarai címet elég tágan is tudja értelmezni a furcsa agyam, de ezt most hagyjuk.) 

Mindenesetre már azzal a tudással együtt is, hogy ez bizony a keményebb vonal, és már mint Rázós könyvet olvasa is meglepett, mennyire más ez a kötet, mint A soha határa volt. A soha határa erős problémákkal foglalkozott, mégis volt valami könnyed bája, és hihetetlen motivációs ereje: cselekedj, vedd kezedbe az életed! Mellette pedig nagyon erős volt a romantikafaktor, és az erotikus rész. 

Na, ehhez képest a Megölni Sarait elég kemény. És a cím nem csak afféle lányos túlzás - konkrétan ez az egyik cél. De az hagyján, hogy a főszereplőnket üldözik, ez még a kisebbik probléma a könyvben. Nem is igazán ez az, ami megadja a sötét hangulatát, hanem ez, minden mással együtt. 

Az első sokkoló dolog: rögtön belecsapunk a lecsóba, és egy olyan főszereplő, Sarai fejébe kerülünk, aki évek óta fogoly. Elárulta a családja, és azóta egy maffiafőnök... hát, jobb szó híján kényszerszeretője, szexrabszolgája, lehet válogatni a kifejezésekben. Aztán egyszer csak megcsillan a szökés lehetősége, egy idegen fickónak hála. 

Ezen a ponton persze jöhetne a naiv gondolat: oké, oké, innentől kezdve egyértelmű, hogy egymásba szeretnek, a pasi meg fogja védeni mindentől, aztán üldözik őket kicsit, happy end. 



Én is erre gondoltam, bár az is igaz, hogy már a kezdő oldalaknak olyan hangulata van, hogy valahogy magától értetődően folytatódott sötéten a sztori. Victor ugyanis, az a bizonyos fickó, egyáltalán nem az a romantikus fajta. Sőt. Nagyon is veszélyes fickó, és fene se tudja, jobb-e a maffiafőnöknél. 

Sarai csöbörből vödörbe esik, mondhatnánk. De az a sztori egyik érdekessége, hogy ez nem is igaz. Persze, egyik bűnözőtől a másikhoz jutott, túl nagy változás ebben nincs, de mégis van. Ugyanis ezúttal a döntés Sarai kezében van... nagyrészt. 

És itt jön be a regény egy nagyon érdekes témája: vajon egy ilyen nőnek van-e még visszaút? Élhet-e még normális életet egyáltalán? Ott a döntési helyzet, a relatíve szabadság, ami frissen a nyakába szakad, de valóban szabad-e, vagy már úgy alakították az életét, hogy igazából sosem szabadulhat? 

Ami Victor és Sarai kapcsolatát illeti, az valami elképesztően egyedi. Ott vannak persze az elvárható szikrák, de. Mert van több de is. Egyrészt meglepő módon kevés az erotikus jelenet a könyvben - ami van, az ezzel együtt abszolút nem rózsaszín szeretkezés, de egyébként mennyiségre nem sok. Aztán ott a másik de. Victor egyszerre Sarai megmentője és az újabb fogvatartója. Na most akkor ilyenkor mi van? 

Bizony, ez a regény ilyen. Olyan érzésem volt olvasás közben, mintha süppedős talajon járnék, sose tudtam igazán eldönteni, mi szilárd és mi folyékony. Valahogy... mindkettő volt egyszerre. 

Nem mondom, hogy összességében ez a maffiasztori nagy szerelem lett a számomra, bár a regény utolsó 20%-át kifejezetten szenvedtem. Előtte az akciókat összekötő döntésképtelen szenvedés nekem kicsit sok volt, bár az is igaz, nem indokolatlan. Az utolsó 20% viszont nagyon pörgős volt, a feszültség a tető fokára hágott, meglepő csavarokat is kaptunk, és a befejezés sem tipikus. Sőt, amikor már azt hinné az ember, hogy oké, itt a vége, jön még egy végső fordulat. De úgy az utolsó 2-3 oldalon - ami után úgy tettem le a könyvet, hogy meglepő módon gonosz kacagást hallattam. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7313_killing_sarai-20161122_110317.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Mostani játékunk során, állomásról állomásra Sarai bőrébe kell bújnotok, s vakon tapogatózva kideríteni, hol is vagytok. 
Minden blogon láthattok egy vaktérképet, mely egy olyan országot ábrázol, ahol manapság is virágzik a drogkereskedelem. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikre gondoltunk, s ha ez megvan, beírni a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


12/01 CBooks
12/03 Dreamworld
12/04 Insane Life
12/06 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések