Breaking News

Szerelmes vagyok az új Agave borítóba

Bevallom őszintén, nem feltétlenül az én könyvem az Agave új magyar szerzőjének könyve, az Odakint sötétebb. A kiadó szerint "megmagyarázhatatlan rejtélyekkel tűzdelt SF és az atmoszférikus, borzongató horror találkozása", már itt nem vagyok célközönség, és a fülszöveg sem változtat ezen:

1983-ban ​minden megváltozott Magyarországon. Az egyik erdőben újfajta állatok jelentek meg, hosszú csápjaikkal a faágakon kapaszkodva. Sehol a világon nem láttak még hozzájuk hasonlót. Életműködésük érthetetlen – nincs szükségük élelemre, de imádják a cukrot, meg lehet őket érinteni, de nem lehet lefényképezni. Emésztőváladékuk sokak szerint gyógyítja a rákot. De ami talán a legkülönösebb: nem lehet őket kivinni az országból.
Csoda történt, vagy csupán nem vettünk észre valamit, ami végig a szemünk előtt volt?
Miután csaknem kiirtottuk őket, telepeket hoztunk létre, hogy a fennmaradtakat biztonságban tudjuk. Gábor egy ilyen telepre érkezik dolgozni. Felelősség nélküli munkának tűnik: délelőtt etetés és trágyalapátolás, majd hosszú, unalmas délutánok langyos sörök és külföldi fiatalok társaságában, akik Gáborhoz hasonlóan mind menekülnek valami elől, legyen az egy régi szerelem, vagy a felnövéssel járó felelősség.
De Gábort az állatok választották ki. Senki sem gondolja, hogy ez jelentőséggel bír… de mi van, ha mégis? Ha az egyszerű nyári munka hamarosan bizarr, iszonyattal, halállal teli rémálommá válik, melynek a tétje sokkal nagyobb, mint azt bárki gondolta volna?
Veres Attila a lovecrafti horrort és a vandermeeri szürreáliát vegyíti első regényében, egyszerre tisztelegve a spekulatív fikció múltja és jövője előtt.

Viszont muszáj volt megosztanom a hírét, ugyanis történet ide vagy oda, a borítójába első látásra beleszerelmesedtem. Pedig valójában nagyon egyszerű a koncepció: erdő és csápok, bal oldalon elfektetve. Viszont talán pont az egyszerűsége az, ami olyan megkapó.

A megjelenés egyébként május 10-re várható.Nincsenek megjegyzések