Breaking News

J. L. Armentrout: Oblivion ​– Feledés 3. {Értékelés + Nyereményjáték}

J. L. Armentrout: Oblivion ​– Feledés 3.

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent a közkedvelt Luxen sorozat Daemon szemszögéből megírt részeinek következő kötete. Most megismerjük az egész történet másik oldalát! - Ha olvastad és szereted a Luxen sorozatot, semmiképpen ne hagyd ki!

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Oblivion
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 392
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633999882
Sorozat: Luxen 3,5
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,45)
Megrendelési link
Senki ​sem ér fel Daemon Blackhez.
Amikor elszántam magam arra, hogy bizonyítsam az érzéseimet, komolyan beszéltem.
Katy soha többé nem kételkedhet bennem – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön,
újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még én sem védhetem meg a családtagjaimat, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülment, Katy sem ugyanaz már, mint azelőtt. Még mindig változik, és fogalma sincs, mi lesz a folyamat vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredünk, hogy nincsenek határok.
A halál a mindennapjaink része lett. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról is kiderülhet, hogy halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre összetöri a világunkat.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják
„Daemon és Katy igazi robbanókeverék… A könyv akciódús és izgalmas, lélegzetelállító és függőséget okoz.” — Jus Accardo, a Touch szerzője

Az első mondat:


"Kat nem foglalkozott velem."

Véleményem


El se hiszem, hogy itt a vége. Mármint... egyszer már lezárult a sorozat, de ez mégis életben tartotta valamiképp, furcsa belegondolni, hogy ez már tényleg a vége. (Még ha közben megtudtuk is, hogy jön Luc sorozata - de az nyilván már másik sorozat, közös világ és visszatérő szereplők ide vagy oda.)

A cselekmény újfent nem túlságosan meglepő, hiszen ahogy már az Oblivionben megszokhattuk, ugyanazt éljük át Daemon szemén keresztül, amit egyszer már végigjártunk Katyvel. Viszont mostanra kellőképp "elfelejtettem" az eredetit ahhoz, hogy ha nem is teljesen, de új legyen a történet. Persze nyilván nagyvonalakban emlékszem az eredetire, de a részletek mégis félig-meddig újnak hatottak - egyrészt az idő, másrészt az eltelt idő miatt. Így a könyv egyszerre volt újszerű és kényelmesen ismerős. 

Daemont egyébként talán ebben a részben imádtam a legjobban. Szinte lubickol a Kattel közös kapcsolatukban, talán még azt is ki merem jelenteni, hogy Daemon szemszögéből olvasni ezt a részt még sokkal romantikusabb volt, mint az eredetit. Daemon ugyanis amellett, hogy nagyon daemonos - minden egoista gondolatával - és nagyon pasi, valójában tényleg igazi romantikus. Az, amiket Katről gondol, szívecskés szemű smiley-san cuki. Ahogy minden pillanatban gyönyörűnek látja, még akkor is, amikor nyilvánvalóan rossz passzban van. Ahogy próbálja megvédeni mindentől. Ahogy nem képes ellenállni a kéréseinek. Ahogy próbál normalitást csempészni a kapcsolatukba és időt szakítani kettőjükre minden hatalmas gond közepette. Komolyan, azt hiszem, ebben a kötetben szerettem bele újra Daemonbe. 



Eközben kifejezetten tetszett a Daemon-Dawson szál is. Nem sok új jelenetet kapunk ahhoz képest, ami már Kat szemszögében is megvolt, de valamennyit azért mégis, és ez épp elég ahhoz, hogy tovább árnyalja a képet. Ezek ketten nagyon szeretik egymást, de annyi minden nehezedik a vállukra. Mégis, ahogy egy-egy apróságban Daemon meglátja a régi Dawsont, ahogy egy kis vidámság is visszaadja neki a reményt... Nem mondom, hogy nem örültem volna ennél több új Dawson-Daemon jelenetnek, de azért így is tetszett.

Két jelenetet kiemelnék, amiket különösen szerettem. Az egyik az, amikor Daemon az Öreggel beszél Katyről. Ki ne lett volna erre kíváncsi? Nem volt hosszú, de Daemont jól megölelgettem volna azért, amit mondott. (Visszautalnék Daemon romantikus lelkére!) 
A másik az a jelenet volt, amikor Katy majdnem meghalt. Hihetetlenül, gyönyörűen fájdalmasra megírt jelenet volt, nagyon tetszett - már... nem azért, mert örültem, de jó jelenet volt. 

És még egy dolog nagyon fontos: a regény legvége. Ugyanis a korábban emlegetett Luc trilógia előszelének tekinthetjük. Még ha nem is tudnám, hogy jön a sorozat, akkor is sejtettem volna, hogy az ötlet felmerült Armentrout fejében. Ugyanis Luc része a regény végén határozottan előkészít valamit. És nem arra gondolok, hogy az eredeti sorozatban van még két rész, hanem valamire, ami Luc számára fontos - és bekerül a képbe egy új név is, akiről most már tudjuk, hogy a Luc trilógia másik főszereplője lesz.

Összességében nagyon tetszett a könyv, furcsa belegondolni, hogy nincs tovább. Még jó, hogy jön Luc!

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7640_oblivion3-20170403_193013.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Egy dologban egyetértünk, Daemon Blacket könnyen meg lehet szeretni. 
A borítókon szereplő Tóth Pepe és Tziotziosz Sztella egybemosódott Daemon Black és Katy Swartz képével, de számos külföldi könyvön viszontláthatjuk arcukat, ezek a könyvek legtöbbször itthon másik borítót kaptak. Mostani játékunkban minden állomáson különböző Pepés és Sztellás borítókat fogtok látni, legtöbb angol, néhány egyéb nyelvű is bekerült, ezeket ott jelezzük és a címeket természetesen kitakarjuk. Az írónő neve és a borító alapján könnyedén megtaláljátok őket, végül mi a magyar címükre leszünk kíváncsiak. 
Segítség: a goodreads.com és moly.hu-n kezdjétek a címek utáni keresgélést.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.22 Könyvvilág
04.24 Angelika blogja
04.26 Dreamworld
04.28 Sorok között
04.30 Deszy könyvesblogja
05.02 Insane Life

Nincsenek megjegyzések