Breaking News

Jane Eyre az űrben, YA sztoriban? Igen!

Egymást érik a klasszikusok feldolgozásai, így lassan már nem tudnak előállni olyasmivel, ami igazán meglepné az ember. Ezzel együtt azért még előfordul, hogy az ember szemöldöke felszalad. 

Egy új YA történet, ami jövő évben jelenik meg, pontosan ezt a hatást érte el nálam. A Brighty Burning a leírás szerint gótikus, romantikus krimi Jane Eyre utalásokkal, és Marissa Meyer és Kiera Cass stílusára hajaz. 

A történet főszereplője a tizenhét éves Stella Ainsley, aki egy Stalwart nevű űrhajón éli az életét. Amikor felfogadják nevelőnőnek a rejtélyes Rochester fedélzetére, aminek a kapitánya a jóképű, de meglehetősen morgós Hugo Fairfay, Stella belekerül az űrhajó titkainak és árnyainak hálójába. Elindul a nyomozás a kapitány és a hajó titokzatos szállítmánya után, aminek a végén ott a következtetés: valaki meg akarja ölni Hugót, még ha nem is akarja ezt elismerni. Stella minél több dolgot fedez fel, annál több a kérdés Hugo szerepéről egy nagy összeesküvéssel kapcsolatban, ami veszélyezteti a már amúgy is hányattatott flotta biztonságát. 

Az Entertainment Weekly nem csak a rövid leírást, de a borítót is leleplezte, illetve egy rövid részletet is olvashattok a linken. A megjelenés május 1-re várható.



Egyébként nem ez a Jane Eyre első meglepő feldolgozása: legutóbb épp egy modern korban játszódó Jane Eyre képregényről számoltam be.

Nincsenek megjegyzések