Breaking News

Csomagnyitás - MyBooKz csomag

Megkaptam a második MyBooKz dobozomat is, de most először kicsit olyan volt, mintha a doboznyitásomat elátkozták volna. 

Nem a MyBooKz csapatának hibája ez, de valahogy nekem most rosszul álltak a csillagok - bár a doboz tartalma azért kárpótolt.




A doboz megérkezett, de sajnos amikor kivettem a zacskós csomagolásából, kiderült, hogy a doboz meg van gyűrődve. Itt még aggódtam, vajon nem esett-e baja a dolgoknak benne, hiszen már a tesztdobozban is volt törékeny tárgy.

Aztán elkezdtem kinyitni, amit ugye élőben szoktam közvetíteni nektek a Facebookon. Alapvetően egy olyan napon érkezett meg a doboz, amikor elég sok dolgom volt, de azért fúrta az oldalamat a kíváncsiság, mindenképp szerettem volna kinyitni. 

Úgyhogy a munkahelyemen neki is álltam, és egész sokáig ment is rendben a dolog, csakhogy aztán a vége felé besétált a főnököm, így még mielőtt befejezhettem volna, le kellett kapcsolnom az élőt. Nem azért, mert bajom lett volna belőle, mert elég laza bent a hangulat, sőt, szerencsére a színház igazgatója jól szórakozott és kérdezte, mi ez, mi volt benne... de attól a videó még megszakadt.

Utána persze befejeztem a nyitást, de eddigre már kicsit ideges voltam, úgyhogy utólag kiderült, hogy elmulasztottam belelapozni az egyik könyvbe, így lemaradt néhány meglepi a belőle.

Mindenesetre ha visszanéznétek a balul sikerült videókat, a két alábbi linken megtehetitek:



Na de térjünk rá a doboz tartalmára!

Szerencsére a meggyűrődött csomagolás ellenére minden rendben volt a dobozon belül, úgyhogy bár a töltelékanyag még mindig beleragad ide-oda, azért dicséret illeti a MyBooKz csapatot a csomagolásért. Megint elég szép mennyiségű töltelékanyag került bele, másrészt a törékeny dolgot extra biztosan becsomagolták még olyan pattogtatós műanyagba is, úgyhogy minden épen megúszta még ezt a kis csomagos balesetet is. 

A nyitásnál belül kék papír fogadott, amit szépen összeragasztottak a MyBooKz matricával, mint a múltkor is. Muszáj megjegyeznem, hogy az első egyébként nem is ez volt, amit észrevettem, hanem a jó illat - bár ez a videóból nem jön át. Itt még nem tudtam, pontosan mi az, de a levendulát azért már be lehetett azonosítani. 

A csomagoláson feküdt a csapat üzenete, amit bevallom, én ilyenkor mindig félreteszek, mert félek a spoilerektől, jobb szeretem magam felfedezni a doboz tartalmát - de érdemes figyelni rá, mert kuponkód is van benne.




Emellett ott feküdt a garantáltan spoileres lista is, hogy mi van a dobozban - ezt is félretettem, bár bevallom, az egyik tárgy miatt szükségem is volt rá, hogy be tudjam azonosítani, mi is az a bigyusz. Erre még visszatérünk.

A lista kapcsán meg kell jegyezni, hogy ez nem teljesen úgy néz ki, mint más dobozoknál, ugyanis a MyBooKz dobozból többféle variáció készül, ebből a listából pedig úgy tűnik, nem. Így fel van sorolva, hogy mik az állandó elemek, amik mindenki dobozában ott vannak, és mik azok, amik az egyes könyvekhez kapcsolódóan kerültek a dobozba - kinek-kinek a sajátja.

A dobozból először valami műanyag dolgot emeltem ki, amiről az előbb beszéltem. Bevallom, fogalmam sem volt, mi az, egy ideig forgatgattam, aztán feladtam, és néztem a többi meglepetést. A végén tértem ide vissza, kinyitottam, de bevallom, így se lettem sokkal okosabb. Aztán a leírás alapján végül sikerült beazonosítani, hogy ez egy kis csíptetős olvasólámpa. Bevallom, egyelőre nem próbáltam ki, mert nem került még a kezembe a kellő szerszám hozzá - ugyanis elem nagy eséllyel nem volt benne, mert bekapcsolni nem tudtam, viszont ahhoz, hogy beletegyek, csavarhúzóra van szükség - és bár manikűrkészlet mindig van nálam, csavarkulcskészlet nem. Illetve belevaló elemem sincs, nem tudom, milyen kellhet bele, de valószínűleg nem mini és nem ceruza, mert ahhoz túl kicsi. Szóval a kipróbálás nálam várat magára. 
JAVÍTÁS: Csak én vagyok a béna.



Ami a gyakorlati hasznát illeti... Nos, én régóta szemezek ilyennel, de valahogy mindig elvetettem. Alapból értem, miért jó dolog, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ha sötétben szeretnék olvasni, előbb fordulok a telefonomhoz és egy jó e-bookhoz. Ezzel együtt az ötlet tetszik, és praktikusnak praktikus ajándék a könyvekhez.

Ezután egy lekvárt találtam - ez volt az a bizonyos bombabiztosan becsomagolt törékeny dolog. Látszik rajta, hogy minőségi. A csomagolása is szép, az íze is különlegesebb (eper, cseresznye, meggy - így együtt) és nyírfacukorral készült! Még nem volt alkalmam megkóstolni, de már a gondolatra összefut a nyál a számban, biztosan nagyon finom lesz. 

Volt ezenkívül a csomagban egy levendulás szappan, aminek az illatát éreztem. Sőt! Egészen pontosan kecsketejes levendulaszappan. Bevallom, nekem rögtön Kleopátra jutott eszembe a kecsketejről, úgyhogy kíváncsi vagyok, milyen lesz - királynői érzés lesz-e vajon.

Lapult még a dobozban egy elképesztően gyönyörűséges csoki. Tudom, tudom, a csokiknál nem ez a mérvadó, de annyira jó volt már ránézni is. Mindig szemezek az ilyen csokikkal, de bevallom, magamnak, csak úgy megenni soha nem veszek, mert luxusnak érzem. Ez egyébként málnás-ribizlis belgacsoki volt. És bár elgondolkoztam rajta, hogy megkapja-e valaki ajándékba (mondjuk Anyák napjára vagy a nővérem a szülinapjára), de végül úgy döntöttem, "Mert megérdemlem" alapon kinyitom. Úgyhogy mivel úgysem volt desszert az ebédhez, megettük a kollégákkal azon nyomban. Ezért sem került rá a közös képre, és ezért sincs róla külön szép fotó - nem bírta ki addig. Úgyhogy csak a már kinyitott állapotáról lőttem egy fotót, mielőtt végleg elfogyott, és persze a videón láthatjátok. 



Tőlem kissé talán meglepő módon most nem YA témát választottam, hanem Misztikust és Women's Fictiont. Egyrészt, hogy ne legyen olyan unalmas, hogy mindenki YA dobozt nyitogat, másrészt mert így nagyobb eséllyel kaptam olyat, ami nekem még nem volt meg, harmadrészt legrosszabb esetben velem együtt örülhet a barátom is. Végül egyébként kicsit sajnálom, mert kis kitérőt téve a YA dobozra, meg kell jegyeznem, hogy szuper választás volt abba a Gabo új YA könyve, a Hogy folytassam? Ezt én is szeretném majd elolvasni és még nincs meg, de hát... majd megveszem.

Ó, egyébként nagyon tetszik, hogy megtudhatjuk azt is, mi van a többiek dobozában - szóval annak a listának nagyon örültem. 

És akkor nézzük, milyen könyvek voltak a dobozban!



Az első, amit kiemeltem, a Misztikus volt, ennél volt ugyanis nagyobb lutri, hogy milyen kötet lesz. A sorozatgyilkos, aki eljön a csontjaidért volt - azt hiszem, nem fog meglepni senkit, hogy ebből ajándék lesz. Nem azért, mert bármi gond lenne vele, még én is találkoztam vele különböző fórumokon, de nem az én stílusom, más jobban fogja tudni értékelni nálam. 

De a hozzá tartozó kis meglepetést nagyon értékeltem - egy üzenet volt a szerzőtől, egy cuki csontvázas illusztrációval, amiről bár állítja a szerző, hogy nem tud rajzolni, de szerintem jól sikerült. Az angolul nem tudóknak pedig a papír hátulján ott volt a magyar fordítás.




A másik könyv J. K. Smith Ismert ismeretlen című könyve volt. Ez az a bizonyos, amit nem nyitottam ki elsőre - pedig, pedig! Bizony, maga a könyv is dedikált, de lapult még benne egy dedikált könyvjelző és egy személyes üzenet is! 

Bevallom, ezt a könyvet eddig nem ismertem, de kíváncsian várom, milyen lesz.






Összességében nekem tetszett a dobozom, biztos, hogy még elleszek egy ideig azokkal a dolgokkal, amik benne voltak. Viszont azt még mindig elég nagy kockázatnak érzem amiatt, hogy két könyv van benne és ezért nem túl olcsó a doboz - azzal együtt, hogy jó buli, hogy a család tagjai vehetnek maguknak közös dobozt. Az még mindig tetszik, hogy eléggé kortól független ajándékok vannak benne, szóval akiknek nem kenyere a mindenféle fandom cucc, azok is vehetnek dobozt maguknak. Az is látszik, hogy az ajándékok között azért mindig akadnak minőségű, kézzel készült, prémium termékek, pl. szappan vagy épp csoki. Bár ezzel kapcsolatban sajnos ott a másik oldal is - mert ha drágább termékek vannak a dobozban, az darabra kevesebb, és kevesebbnek érződhet a doboz még úgy is, hogy értékre nem feltétlenül kevesebb.



Hasznos infók a MyBooKz doboz kapcsán:


  • Innen tudtok dobozt rendelni magatoknak
  • Ha a DESZY987 kuponkódot használjátok, 10% kedvezményt kaptok (a kuponkód az 1 illetve 3 és 6 havi csomagokhoz is érvényes)
  • A szállítás benne van az árban, kérhetitek a dobozt házhoz vagy GLS pontra is.
  • Fizetni egyszerűen és biztonságosan lehet bankkártyával a B-payment szolgáltatón keresztül vagy előre utalással, illetve bankfiókban is ki lehet fizetni készpénzzel.
  • A dobozok kapcsán további infókat a MyBooKz FB oldalán is találtok
  • A dobozon is van egy játék, aminek a lényege, ha megosztjátok a képet vagy a videót a kicsomagolásról a megfelelő hashtaggel, minden hónapban nyerhettek egy havi dobozt.

Nincsenek megjegyzések