Breaking News

Exkluzív! - Íme a Fumax következő YA Victoria Schwab könyvének borítója!

Egészen szuper dologban vehetek ma részt, ugyanis bár szoktam borítóleleplezéseket tartani, leginkább a Könyvmolyképző köteteivel. 

De most egy más kiadó, és egy általam rettentően várt könyv borítóját leplezhetem le, méghozzá a legújabb Victoria Schwab kötetét. 

Ahogy azt már a Könyvfesztivál előtt megállapítottam, a Fumax már a harmadik hazai kiadója az írónőnek, szóval mostanra már valószínűleg mindenkihez eljutott a híre, ha esetleg a rendkívüli amerikai rajongás nem érte volna el. 

A Fumax a Könyvfesztiválra az írónő egy másik kötetét, a Viszályt hozta el, de a sci-fis beszélgetésen már akkor elárulták, hogy náluk érkezik a This Savage Song is a Könyvhétre. 

Bevallom, én talán eddig az írónő könyveinek magyar megjelenései közül emiatt lelkesedtem a leginkább, így külön öröm volt, hogy megkeresett a kiadó, nem segítenék-e nekik leleplezni a kötet magyar borítóját. 

Ez pedig nem is kérdés! 

A fülszöveg miatt érdemes lesz holnap lesni a Fumax Facebook oldalát, majd megosztom én is, addig pedig következzen az a bizonyos borító, amit már így is túl hosszan vezettem fel! 




Ahogy láthatjátok, ez bizony az eredeti borító magyarított változata, ennek azért is örülök, mert nekem az a borító szerelem volt első látásra, és ebben sem kellett csalódnom - egyszerűen gyönyörű. 

A kötet magyarul az Egy kegyetlen dal címet kapta, és érdemes figyelni a fenti "reklámszövegre" is: Nincs biztos hely, ha szól a dal.



A könyv a Monsters of Verity duológia első része, ami nekem kifejezetten szimpatikus a sok trilógia mellett. 

Az értékelései pedig elképesztően kecsegtetőek: az első rész 34.000 értékelés mellett 4,13-as indexszel dicsekedhet Goodreadsen, a második kötet pedig még ennél is jobb, 4,27-es értéket tudhat a magáénak. 

A könyv egy sötét hangulatú urban fantasy történet, ami egy olyan városban játszódik, ahol annyira elburjánzott a bűn, hogy konkrét szörnyek születtek emiatt, akik az embereken élősködnek. A két főszereplő, Kate és August ellentétes oldalon állnak, a kettéosztott város örökösei. Kate apja hagyja, hogy a szörnyek garázdálkodjanak, és pénzt szed a védelemért cserébe. August ezzel szemben csak védeni szeretné az ártatlanokat, ahogy az édesapja is - csakhogy ő maga is szörnyeteg.

Nincsenek megjegyzések