Breaking News

Cover Reveal - Séverine Vidal, Manu Causse: Bicebóca szívek

A Könyvmolyképző borítóleleplezéseinek sora egy új francia Vörös Pöttyössel folytatódik.

A Bicebóca szívekhez már volt borítószavazás a Vörös Pöttyös Facebook oldalán, ám végül nem pontosan az a verzió lett a végleges, ami akkor nyert - a motívumok mindenesetre megmaradtak. 

Fülszöveg:


„– Várj csak, tulajdonképpen mit mondtál Flachard-nak?

Lehajolok, hogy felvegyem a táskámat meg a többi holmimat. Kicsit megbillenek, de sikerül nagyjából függőleges helyzetben maradnom. Rátámaszkodom Monique-ra. Monique a botom.

– Azt mondtam neki, hogy ezer okból lehet szeretni vagy tisztelni a fogyatékosokat, de csak azért semmiképpen sem, mert fogyatékosok. Lehetünk például viccesek, helyes srácok, konyhaművészek, jó fejek. De lehetünk síkhülyék is. Síkhülyék, mint bárki más. Se jobban, se kevésbé. Szóval megfelelő okból tiszteljen bennünket, igazgató úr. Na, hát ezt mondtam Flachard-nak. Úgy nagy vonalakban.”

Vlad új srác a suliban. Ha ül, csak gyönyörű szemét látja az ember, a szemébe lógó huncut tincsét, elbűvölő mosolyát.

De ha feláll és elindul, a térdei összekoccannak, a mozgása rendezetlen, egyensúlya ingatag: születésétől fogva mozgássérült. A jópofa, érzékeny és szókimondó fiú gyorsan barátokra tesz szert, akik szívvel-lélekkel mellé állnak, hogy megvalósíthassa álmát.

Lou, a szép szőke Lou is ott van közöttük, csakhogy vele kapcsolatban Vlad többre vágyik, mint egyszerű barátságra…

Egy friss hangú, szívmelengető történet szerelemről, barátságról, másságról, elfogadásról, amely bebizonyítja, hogy még ha két lábbal is (alig) áll az ember a földön, attól még elérheti a csillagokat.

>>> Rendeld innen <<<

>>> Tedd a kívánságlistádra <<<





A szerzőről:


A regény kétszerzős: Séverine Vidal és Manu Causse „négykezeséből” született.
Séverine Vidal eredetileg tanárként dolgozott, de 2011 óta kizárólag az írásból él, illetve írásművészeti műhelyeket vezet. Ifjúsági és gyerekregények, képregények, mesekönyvek jelennek meg a neve alatt. Művei számos díjat nyertek, többet közülük külföldön is kiadtak.
Manu Causse eredetileg ugyancsak tanár, de több mint egy évtizede ő is írással keresi a kenyerét: regények mellett novellákat és színdarabokat is ír. Toulouse-ban él a családjával, feleségével és négy gyermekével.



Nincsenek megjegyzések