Breaking News

Egy sor új Maxim borítóról hullt le a lepel - Ezekre tutira számíthatunk a közeljövőben

A Könyvfesztivál kicsit lightosabban sikerült a Dream válogatás sorozatnak, bár azért az Éjjeli napfény mellett így sem volt ok a panaszra.

A Könyvhét viszont a Moly tanúsága szerint izgalmasabbnak ígérkezik, felkerült ugyanis egy sor Maxim könyv! 




A listán vannak új könyvek és folytatások is (például az általam nagyon várt Világok utazói és Nemezis), vannak új és ismerős szerzők, például Laini Taylor már két másik kiadónál is megjelent itthon és persze ott van Neil Patrick Harris is - igen, az a Neil Patrick Harris. 

Na de inkább mutatom a listát, a fülszövegm mindig a borító alatt:



Lazlo Strange egy szerzetesek között élő árva. Egy Weep nevű elveszett városról álmodozik, melyről azonban senki sem tudja, hogy valóban létezik-e, és merre keressék. Mindenki csak nevet rajta, mondván, hogy álomvilágban él.
Egyik nap mesebeli lények érkeznek városukba. Tudósokat toboroznak, akik segíthetnek a rég elfeledett Weep nevű városon. Kétszáz évvel ezelőtt ugyanis istenek jöttek városukba, és egy különleges anyagból egy lebegő citadellát húztak fel. Hosszú időn át elrabolták Weep városának fiataljait, hogy szolgálják őket, és segítsenek újabb istenek nemzésében. Lazlo legnagyobb álma így teljesül. Beáll az utazók sorába, hogy segítsen Weep lakóin.



Etta ​Spencer nem sejtette, hogy időutazó, egészen addig, amíg egy napon a tengeren ébredt, a múltban. Az első kötet folytatásában, megfosztva a nagy hatalmú varázstárgytól, ami egyetlen reménye volt anyja megmentésére, ezúttal szintén időutazó kedvesétől, a 18. századi kalóztól, Nicholastól szakad el, csakúgy, mint a saját természetes életidejétől. Mikor akarata ellenére a Gubancolóknál köt ki – e lázadó utazók vették el tőle a csillagórát –, megesküszik, hogy megszerzi tőlük a csodatévő műszert, és végleg megsemmisíti. Ehelyett vezérük, Henry Hemlock felfedi előtte titkát.
Hirtelen minden megkérdőjeleződik, amiért Etta eddig küzdött. Olyan útra kell lépnie, amely egész jövőjét átformálja. Nicholas a lány keresésére indul. Segítői és társai ebben, a kezdetben ellenséges Ironwood rokona, Sophia és az eleinte szintén érdekből melléjük álló kínai zsoldoslány, Li Min. Nemcsak Ettát keresik, de a mindent befolyásoló, az idővonalat átállító csillagórát is. Ez utóbbi egyre iszonyatosabb pusztítást okoz, s a tét is fokozatosan nő. Mindeközben egy olyan ősi erő is belép a műszerért folyó küzdelembe, amely sokkal hatalmasabb és gonoszabb, mint az egymással vetekedő időutazó családok. A tét immár egy világégés.



VAJON ​A TEHETSÉG LEHET ÁTOK?
Rune Germain már négyéves kora óta énekel operaáriákat, de angyalinak mondott hangja néha fájdalmas erővel tör ki a torkából. Ezek nagyon megviselik a lányt, így anyja beíratja egy Párizs környéki zeneiskolába, a Rózsa Vérébe, remélve, hogy Rune ott majd kigyógyul furcsa „betegségéből”. Az ódon épület számtalan titkot rejt. Rune új barátokra és irigy ellenlábasokra egyaránt szert tesz itt, éjszakánként pedig csodálatos hegedűszó ringatja álomba. Aztán sikerül találkoznia a maszkot viselő hegedűművésszel, Etalonnal, akit gyermekkori álmaiból ismer. A fiatal fiú bevezeti mind a tanoda, mind pedig saját lelke titkaiba. Ahogy kapcsolatuk egyre mélyül, úgy kezd Rune kigyógyulni betegségéből. De Etalon olthatatlan szerelmét a lány iránt nevelőapja, Laroux operaházának itt kísértő Fantomja nem nézi jó szemmel. Így a fiú választásra kényszerül: a lány vesztét okozza, vagy megmenti őt.
„A könyv újrameséli Leroux regényét, Az operaház fantomját, csak épp egy kamaszlány történetén átszűrve. A Füst és csont leánya rajongói biztos, hogy örömmel fogadják majd a híres klasszikus e letehetetlenül izgalmas és fordulatos feldolgozását.”
Amazon
„Rune egy hitelesen megrajzolt fiatal lány, akinek családi rejtélyekkel és vészterhes örökségével kell szembesülnie. A profi cselekményvezetés mindvégig meggyőző. Kitűnő választás a paranormális regények gyűjtőinek és irodalomrajongóknak.”
School Library Journal
„Ez a gótikus könyv az őrületbe fulladó viszonzatlan szerelem remekbe sikerült ábrázolása. Azoknak ajánljuk, akiknek bejött a Lenyűgöző teremtmények és a Vámpírakadémia.”
School Library Connection
„A regény tökéletesen megírt kapcsolata Gaston Leroux csodás művével és rejtélyes légköre rajongók széles táborát vonzza. Buja, érzéki, neogótikus újrázása a híres klasszikusnak.”
Kirkus Reviews



Meddig ​mennél el, hogy megtaláld az igazit?
Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Csak gyorsan mintát vesz az ember a szájából, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.
Ezt ígéri a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt egy vállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek millió találták meg a DNS-párjukat. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a hagyományos értelemben vett randevúzást, románcot, valamint szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint a többi…
Az Egyesült Királyságban szájhagyomány útján híressé vált The One című lebilincselő regény bemutatja, hogy még a legegyszerűbb felfedezéseknek is lehetnek súlyos következményei.


Egy vírus pusztít Theoriában, amelynek ellenszeréhez elengedhetetlen az a különleges anyag, melyet csak Sepora tud előállítani. Így a lány tudja, hogy előbb vagy utóbb szükség lesz rá. Arról azonban mélyen hallgat, hogy tudomása van egy kisfiúról, aki szintén rendelkezik a különleges képességgel.
Eközben Sethos meggondolatlan viselkedésével háborúba sodorja az országot. Sepora úgy dönt, hogy még a konfliktus kirobbanása előtt elkezd spectoriumot előállítani a fegyverekhez. De másnap reggelre a lányt elrabolják.
Tarik a hemutiakra gyanakszik de hamar kiderül, hogy Sepora édesanyja szervezte meg az elrablását, hogy ne termelhessen spectoriumot a királyságnak, és hogy ne kelljen egy elrendezett házasságban szenvednie. Vajon sikerül megmenteni a lányt? Theoria megmenekülhet a háborútól és a járványtól? És Tarik elnyerheti-e Sepora szerelmét?



Kate ​Quinn magával ragadó, lebilincselő történelmi regényében, mely a bátorságról és a jóvátételről szó, két nőt hoz össze a sors – egy hajdani kémet, akit az első világháborúban szerveztek be az Alice-hálózatba, és egy fiatal amerikai lányt, a felső tízezer gyermekét, aki felrúgja a hagyományokat, és 1947-ben az unokatestvére keresésére indul. 
1947. A második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair hajadonként teherbe esik, és közel jár ahhoz, hogy módfelett jómódú családja kipenderítse. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe, hogy szeretett unokatestvére, aki a háború alatt eltűnt Franciaország nácik megszállta részén, talán még él. Így hát amikor a szülei Európába zsuppolják, hogy ott szabaduljon meg a „kis problémájától”, Charlie meglép és Londonba megy, eltökélve, hogy kideríti, mi történt az unokatestvérével, akit nővéreként szeretett. 
1915. Egy éve tart az első világháború. Eve Gardiner ég a vágytól, hogy részesévé váljon a németek ellen vívott küzdelemnek, és váratlan esélyt kap erre, amikor beszervezik kémnek. Miután az ellenséges megszállás alatt lévő Franciaországba küldik, a varázslatos Lili, a „Kémek Királynője” veszi a szárnyai alá, aki titkosügynökök hatalmas hálózatát irányítja az ellenség orra előtt. 
Harminc évvel később Eve részegen és elvonultan tölti a napjait a lerobbant londoni házában; kísérti az árulás, amelynek az Alice-hálózat végül áldozatául esett. Mígnem beront hozzá egy fiatal amerikai, és kimond egy nevet, amelyet Eve évtizedek óta nem hallott, és rövidesen együtt kelnek útra, hogy kiderítsék az igazságot, bármi is az.



Hat tökéletes nap. Aztán a férfi eltűnt. Egy szerelmi történt, melynek mélyén titok lappang.
Sarah megismerkedik Eddie-vel, azonnal egymásra találnak és egymásba szeretnek. Sarah úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, Ezért, amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál.
Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak.
Telnek a percek, napok, hetek, és Sarah egyre jobban aggódik. De aztán rájön, hogy igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg egymással: az igazság.



Mivel XXIV. századi időutazó anyától és ókori gladiátor apától született az időn kívül, Farway Gaius McCarthy egész léte dacol a természet törvényeivel. Álma, hogy ő is időutazó lehessen, de mivel megbukik a záróvizsgán, be kell érnie a kapitánysággal egy kalózhajón, amely a feketepiacra szánt kincseket rabolja össze a múltból. Egyik szabványos bevetésükön, a süllyedő Titanicon találkozik az Eliot nevű titokzatos lánnyal, aki mintha mindig előtte járna egy lépéssel, és drámai titkokat őriz, amelyek az első perctől meghatározzák Far életét. Eliot, aki tudja, hogy a történelem nem olyan változtathatatlan, mint amilyennek látszik, őrült vágtába kezd Farway-jel és legénységével az időn át, hogy helyrehozzanak bizonyos dolgokat, amíg még van idő.



Néha a szerelem ott van az orrod előtt. A tizenhat éves Mimosa a Föld utolsó két aromatőrének egyike, és tudja, mit tartogat számára a jövő: egy életen át tartó gyomlálást, szerelmi elixírek keverését és emberek összehozását, mindeközben ő menthetetlenül egyedül marad. Mim számára egyértelműek a szabályok: ha szerelmes lesz, az orra használhatatlanná válik, így odaveszik a tehetsége. Mimosa mégsem szeretné az életét könyékig földesen, begóniák között tölteni. Átlagos gimis életről álmodozik, barátokkal, meccsekkel, vitaklubbal, sőt egy pasival. De amikor véletlenül rossz nőnek ad elixírt, csak a szerelemmel sújtott nő fiára, a suli sztárfocistájára számíthat, hogy segítsen megoldani a helyzetet. Mim gyorsan megérti, hogy nem mindig dönthetjük el, szerelmesek leszünk-e. Egyszerre reményteli, vicces és romantikus regény egy sokszínű fejlődéstörténet, ami új szemmel néz a szerelembeesésre, és hogy hogyan találjuk meg helyünket a világban.



Raina Telgemeier és Jennifer L. Holm rajongóinak tökéletes könyv.
A Láthatatlan Emmie humoros, meglepő képregény. A szerző, Terri Libenson korábbi műve a több külföldi kiadást megért, Reuben-díj nyertes képregény, a The Pajama Diaries (Pizsama-naplók). Két teljesen különböző lány története. Emmie csendes, visszahúzódó, művész-hajlamú, Katie népszerű, társaságkedvelő, sportos. Életük egy napon váratlanul összefonódik, amikor egy bizonyos kínos írást tartalmazó cetli rossz kezekbe kerül…
A felsősök életének minden megaláztatását, unalmát és drámáját egy meglepő napba sűríti ez a rendkívüli regény.



Carter szülei halála után nagybátyjához kerül. Sajnos Sly, aki bűvész, lopásból tartja fenn magát. Carter így hányatatott körülmények között menekül nagybátyjával egyik hajléktalanszállóról a másikra. Amikor azonban Sly nagybácsi őt is lopásra kényszeríti, úgy dönt, hogy elmenekül. Sly nagybácsi üldözőbe veszi, Carter végül egy mozgó vonatra ugrik, és egy kis városban ébred másnap. Étel után kutatva találkozik Mr. Vernonnal, aki egy csodálatos bűvész, de nem az artista társulat tagja. Mr. Vernon egy bámulatos kártyatrükkel búcsúzik, és eltűnik Carter szeme elől egy lapot maga után hagyva. Mikor Carter megvizsgálja a kártyát, észreveszi, hogy össze van ragasztva. A kártyalapot szétválasztva egy címet talál Mr. Vernon nevével. A fiú nem tud ellenállni a kísértésnek, és felkeresi a címet, ahol már várnak rá…



Babaországban varázslat van. 
Az emberek országában háború van. 
Mindenütt fájdalom. 
De az összefogásban van remény.
Karolina élő baba, akinek királyát és királynőjét letaszították a trónról. Ám amikor egy furcsa jó szél elviszi Babaországból, Krakkó városában, Lengyelországban találja magát, a Babakészítő társaságában. A Babakészítő fájdalmas múltú, rendkívüli, varázserejű férfi. 
A Babakészítő már régóta egyedül él, ám Karolina bátor és szeretetteljes társaságában néha újra mosolyog, sőt, összebarátkozik egy hegedűssel és a lányával… miután sikerül túltennie magát a döbbeneten, hogy a baba beszél hozzá. Újonnan meglelt boldogságukat azonban tönkreteszi az, hogy a nácik megszállják Németországot. Karolina és a Babakészítő hamar rájön, hogy zsidó barátaik nagy veszélyben vannak és elhatározták, hogy bármilyen kockázatot vállalva segítenek nekik.



A híres hollywoodi stylist, Yvonne Worthington Chase meghalt, és halálával felbolygatta a kedélyeket. Hátra hagyta férjét, Gideont és lányát Holly Chase-t. A lány anya temetésén nem sírt, helyette inkább örült, hogy végre kölcsön veheti anyja márkás kiegészítőit, így az újonnan szerzett szemüvegében gyorsan lő egy selfie-t anyja sírja mellett, melyet kiposzolt Instagramra. Holly 17 éves, és a legfontosabb számára, hogy ő is híres legyen, csak úgy, mint anyja. 
Aztán történt valami, ami mindent megváltoztatott. A változás 7 hónappal anyja halála után kezdődött, karácsony napján… 
Holly az éjszaka közepén hangos zajra ébred. Amikor kinyitja a szemét, halott anyját látja az ágya végében, aki azért jött, hogy figyelmeztesse valamire…





Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt. 
Hétfő délután a Bayview gimi öt diákját elzárásra küldik. 
Bronwyn, az ész, a Yale-re készül és soha nem szegi meg a szabályokat. 
Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője. 
Nate, a bűnöző, már feltételes szabadlábon van dílerkedésért. 
Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos. 
És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője. 
Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal. A nyomozók szándékosságot sejtenek a halál körül. Simon hétfőn halt meg, keddre viszont egy zaftos pletykaáradatot tervezett nyilvánosságra hozni legismertebb osztálytársairól. Ezzel pedig mind a négyüket gyilkosság gyanúsítottaivá teszi. Vagy az is lehet, hogy mindannyian egy szabadon portyázó gyilkos bűnbakjai? Mert mindenkinek vannak titkai, nem igaz? De vajon milyen messzire lennél hajlandó elmenni, hogy ne lepleződjenek le a titkok?

Nincsenek megjegyzések