Breaking News

3 kitalált iskola, ahová kérdés nélkül indulnék lelkesen szeptemberben

Bevallom, én amúgy is azok közé tartoztam, akik szívesen indultak az iskolába az év elején (más kérdés, hogy ez az izgatottság nagyjából egy hónap után elszállt), de azért nyilván iskola és iskola között is különbség van. 

Így aztán elkezdtem azon gondolkozni, milyen kitalált iskolák lennének, ahová szívesen járnék. Igaz, ami igaz, gyorsan rá kellett jönnöm, hogy annak ellenére, hogy rengeteg iskolai történetet olvastam, sajnos annál kevesebb az olyan suli, ahová szívesen járnék. A legtöbb esetben ezek a gimik a bullying, a túlterheltség táptalajai, de legjobb esetben is inkább... csak úgy vannak. 

Nos, most összeszedtem három olyan iskolát, ahová én, személy szerint szívesen járnék. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy több olyan iskola is akad, amikről imádtam olvasni - például a Vámpírakadémiában vagy a Percy Jacksonban, és persze ne feledkezzünk meg az Árnyvadász Akadémiáról -, de azért kicsit konzervatív vagyok abban a kérdésben, mennyire szeretnék korán, fájdalmasan meghalni az iskola falai között. 

1. Roxfort




Oké, megleptem ezzel bárkit is? Ugye nem. De nem baj.
A Roxfort az a hely, amikor bármikor szívesen visszatérnék, könyvben is, de persze sokakkal együtt nem kevés fantáziám szólt arról, hogy elképzelem, milyen lenne az iskola falai között. (Khm... Egy Dursley Roxfortban.)

Persze, tudom, arról írtam, hogy nem szeretnék nagyon veszélyes iskolába járni, de a Roxfort és a varázslóvilág kedvéért még ezt is bevállalom. És nagyon reménykedem, hogy nyugisabb barátokat szednék össze, nem olyanokat, mint Harry. 


2. Szent Johanna Gimi




A Szent Johanna Gimi sorozat nem semmi vitákat tud generálni, de én bátran vállalom: imádtam a sorozatot. De nem csak a sorozatot, hanem az iskolát is. Azt hiszem, ez az a könyvsorozat, aminél bátran kijelenthetjük, maga az iskola is önálló szereplő - nem véletlenül fontos az az utolsó bekezdés az SzJG végén. SzJG volt, van és lesz, függetlenül attól, kik koptatják a padjait. Mindenesetre a Szent Johanna Gimi olyan hely, ahol a diákokat ugyan szigorúan fogják, mégis helyet kap a bohóckodás is, és kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákoknak az órákon kívül is legyen lehetőségük kibontakoztatni a tehetségüket és nem elfelejtendő: jól érezni magukat. 

Franciául nem tudok, de varázsolni se, szóval remélem, belefér.

3. Albert Einstein Gimnázium




Bevallom, csaltam. Nem emlékeztem a gimi nevére, shame on me. Mindenesetre ha valaki hasonlóképp lenne: ez Mia Thermopolis gimije A neveletlen hercegnő naplója sorozatból.
Hozzá kell tennem, jó távolról követi a Szent Johanna Gimit a listámon, de amikor a sulikon gondolkoztam, egyszer csak beugrott.
Ez a gimi semmiképp sem tökéletes: nagyon is jelen van a bullying a falai között, valószínűleg a kötelező uniformistól is frászt kapnék, és nem egy kevéssé szimpatikus, vagy legalábbis komikus tanár és diák van a falai között.
Viszont mindig is csodáltam, mennyi lehetőséget biztosítanak a diákoknak. Hozzátartozik, talán az első találkozásom volt ez részletesebben egy amerikai gimivel, de nagyon tetszett a rengeteg klub, a komolyan vett suliújság, a komoly diákönkormányzat, a rengeteg sulis program, ide értve persze a bálokat... 

5 megjegyzés:

  1. Az első kettő nálam is ugyanez a 3. viszont inkább a Gallagher Akadámia lenne :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a második az a Constance Saint Jude lenne ahova Blair, Serena és a gossip girl elit csajai jártak.

    VálaszTörlés
  3. Vissza gondolva, nekem a Roxfort, a Stúdió 21, a Violertából, mert ott csak a zenével foglalkoznak, és talán még a Salvatore iskola a Legacies-bő 😋🤭🥰

    VálaszTörlés
  4. Az első nekem is a Roxfort, de utána St. Trinian's :)

    VálaszTörlés
  5. Roxfort ,St.Trinians, Salvatore 🤗

    VálaszTörlés