Breaking News

Újra életre kel a Holdbéli krónikák - Már fent a Cinder, Hamupipőke a kiborgok között a webshopban!

Korábban már megírtam, hogy a Könyvmolyképző átvette Marissa Meyer Holdbéli krónikák sorozatát, és a Heartless után a Cindert is kiadják újra.

Sajnos nálunk eddig nem nagyon találta meg a rajongóbázisát a sorozat, pedig az első rész olvasása után bátran állíthatom, hogy érdemes olvasni.

Hivatalos magyar borítónk sajnos egyelőre nincsen, de addig is hozom az eredetit:

Forrás



A fülszöveg:

Még a jövőben is „egyszer volt, hol nem volt”-tal kezdődnek a történetek…
A tizenhat éves Cindert a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder az agyi interfészének köszönhetően szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőjárműveket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel a vásári bódéjában, hogy javítsa meg neki a meghibásodott androidját még a nagy bál előtt. A trónörökös tréfásan odaböki, hogy „nemzetbiztonsági ügy”-ről van szó, de Cinder sejti, hogy a dolog jóval komolyabb, mint amilyennek a herceg be akarja állítani.
Jóllehet szeretné lenyűgözni a fiút, Cinder szándékai egy csapásra megváltoznak, amikor a mostohahúga, akit egyetlen barátjának tekint az emberek között, megfertőződik azzal a halálos betegséggel, amely immár több mint egy évtizede sanyargatja a Föld lakosságát. A lány betegségéért a mostohaanyja Cindert hibáztatja, ezért beviteti a betegség ellenszerét kereső kutatóközpontba kísérleti alanynak, amely „tiszteletreméltó” pozícióból még senki nem került ki élve.
De a vezető tudós hamar rádöbben valamire az új kísérleti nyúllal kapcsolatban. Egy olyan titokra, amelyért mások ölni is hajlandóak volnának.

Nincsenek megjegyzések