Breaking News

Az első 7 hely, ahová mennék, ha a Roxfortba kerülnék

A tegnapi nap témája az volt a blogon, hogy szeptember 1-je beköszöntével a diákok elindulnak Roxfortba - ennek kapcsán jutott eszembe elgondolkozni, ha én Roxfortba mehetnék, mi lenne az első néhány hely, amit mindenképp megnéznék.

Most nektek is elárulom!

7. Bagolyház






A bagolyimádatom már jóval a Harry Potter előttre nyúlik vissza, és 4-5 éve baglyos lány voltam, mire egyáltalán a kezembe került a HP első része. Úgyhogy egyértelmű, hogy az egyik utam mindenképp a Bagolyháza vezetne, az nem lehet, hogy ne derítsem fel a kedvenc állataim - még ha ránézésre nem is ez a legvonzóbb (és valószínűleg legillatosabb) hely a Roxfortban.

6. Konyha




Oké, oké, a kép alapján a konyha nem tűnik túl vonzónak - de egyébként is, a manók, akik még ott maradtak, azóta fizetést kapnak, szóval a helyzet sokkal igazságosabb. De képzeljétek el azokat a finom falatokat, a varázsló édességeket, amikről nem is olyan régen a Mézesfalás könyvben is olvastam. Óóó! Hát hogy lehetne ezt kihagyni?

5. Szükség szobája




A Szükség szobája természetesen nem maradhat el - gondoljatok csak bele, ez az egyik legikonikusabb helyszín a Roxfortban. Persze tudjuk, hogy a hetedik könyvben... nos, nem igazán maradt belőle semmi, de bízom benne, hogy azóta visszaállították. Mondjuk, az is kérdés, milyen formában jelenne meg nekem - de akármi lesz is, vállalom.


4. Könyvtár




Nem hiszem, hogy ez különösebb magyarázatot igényel. Végtére is könyvmoly lennék vagy mi fene!


3. Klubhelyiség




Egyértelmű választás - ki ne vágyott volna a saját kis kuckójába, ahol a barátaival lóghat? Kényelmes, lakályos, kell.


2. Nagyterem





Nem hiszem, hogy a képet látva kell még bővebb magyarázat. Ennek a helyiségnek hangulata van, és ha csak rá gondolok, hogy ott állhatnék... kiráz a hideg. Látványos, hatalmas, gyönyörű, fenséges - ezek jutnak eszembe, ha a Nagyteremre gondolok. Meg persze az ismerkedés, a jó hangulat és a finom ételek.

1. Roxmorts




Oké, tudom, hogy csaltam. Roxmorts valójában nem Roxfort része, de közvetlen rejtett út vezet oda, és egyébként is szabad a kirándulás a faluba. Azok az üzletek, az a hangulat - kihagyhatatlan.

Nincsenek megjegyzések