Breaking News

A nap híre: folytatást kap az Eragon!

Az Örökség tetralógia rajongói oldala tetté közzé a kissé hirtelen jött hírt: érkezik egy újabb Eragon kötet.

Persze a levegőben lóg már egy ideje, hogy folytatást és/vagy kiegészítő sztorikat kaphat a sorozat, Christopher Paolini korábban már azt is elárulta, hogy dolgozik az ötödik köteten.

Ez még nem az a kötet, de jogosan hívhatjuk folytatásnak. 

A The Fork, the Witch, and the Worm – Tales from Alagaësia (Volume 1: Eragon) ugyanis 3 novellát tartalmaz majd, és igen, Eragon negyedik könyv utáni életéből.




Tényleg nagyon gyorsan pörögnek majd a dolgok mostantól, ugyanis a megjelenés már idén december végére, egészen pontosan 31-re várható. (Kicsit meglepő, hogy nem karácsony előtt.)

Ráadásul érdemes figyelni, hogy Volume 1, azaz várhatóak folytatások. Aryáékról a leírásokban egyelőre nem esik szó, a Volume 1 mellett pedig az szerepel, Eragon, így nem kizárt, hogy esetleg a Volume 2 szól majd róla. 

A mostani kötet fülszövege:

Egy vándor és egy elátkozott gyermek. Bűbáj és varázslat. És persze sárkányok. Isten hozott megint Alagaësia világában.
Egy év telt el azóta, hogy Eragon elhagyta Alagaësiát, hogy tökéletes otthont találjon a sárkánylovadok új nemzedékének neveléséhez. Most végeláthatatlan feladattengerrel küzd: meg kell terveznie egy óriási sárkánylakot, vitáznia a beszállítókkal, őrizni a sárkánytojásokat és megbirkózni a hadakozó urgalokkal és a dölyfös tündékkel. Aztán egy Eldunaríból kapott látomás, váratlan látogatók és egy izgalmas urgal legenda meghozza az áhított figyelemelterelést és új rálátást a helyzetre.
Ebben a részben három eredeti, Alagaësiában játszódó történetet talál az olvasó, Eragon saját kibontakozó kalandjaival átitatva. Található benne továbbé egy részlet a felejthetetlen boszorkány és jövendőmondó Angela memoárjából... amit Angela Paolini maga írt, aki az inspirációt jelentette a karakterhez.

A kötet Eragon léptékben nem túlságosan hosszú, viszont nem is túl rövid: 288 oldal. A novellákon kívül négy új illusztráció is található a kötetben magától Christopher Paolinitől - mindegyik történethet egy, plusz egy új térkép! John Jude Palencar is visszatér a kötet borítótervezőjeként. 

3 megjegyzés:

  1. Szerintetek ismét felkérik Bihari Györgyöt a fordításra? Vagy esetleg el is kezdődött már a fordítás?

    VálaszTörlés