Breaking News

Jön az Életrevalók gagyibb amerikai változata

Láttátok az Életrevalók című francia filmet? 

Ha nem, először is nézzétek meg. De tényleg. Figyelek. Tessék leülni és megnézni. (És figyelni a zenére, mert az egyik leggyönyörűbb filmzenét sikerült rá összehozni.)
Kész?

Akkor mondom, miért ez a cikk.

Nos, egyrészt mert bár az Életrevalók története igaz történet, természetesen nem csak film, hanem könyv is készült róla, így van helye egy könyves blogon. Nézzétek csak:

„Soha nem ismeri be, annyira hiú, rátarti, brutális, szeszélyes, emberi. Nélküle már szétestem volna, halott volnék. Abdel szünet nélkül ápolt, mint egy csecsemőt. A legkisebb jelre is figyelt, ott termett minden ájulásomnál, védelmezett, ha gyenge voltam. Megnevettetett, ha összeomlottam. Ő lett az én ördögi őrizőm.”
Egy gazdag, de mozgássérült arisztokrata és egy fiatal, külvárosi bevándorló igaz története. A könyv, mely az itthon is elsöprő sikerű Életrevalók című filmet inspirálta.
1993-ban a Pommery Pezsgőgyár ügyvezető igazgatója, Philippe Pozzo di Borgo nyaktól lefelé megbénult egy siklóernyős balesetben. 42 éves volt. Két nagy múltú francia család örököseként szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzéseivel – mindörökre. Abdel bevándorló, Philippe ápolója és „ördögi őrizője”, immár tíz éve. Ez a könyv az ő történetük.


Másrészt mert most készült a filmből egy hollywoodi változat, aminek az első előzetesét a héten nézhettük meg először.

Bár nekem alapvetően nincs gondom a remake-kkel és úgy általánosságban Hollywooddal, bevallom, ennél a hírnél még én is megtorpantam egy MIÉRT? felkiáltással. Az Életrevalók úgy tökéletes, ahogy van, nem kell egy újabb változat.

Az amerikai Életrevalók a The Upside címet kapta, a főszerepekben Kevin Hartot és Bryan Cranstont láthatjuk, a biztonság kedvéért pedig sikerült még belepasszírozni a sztoriba Nicole Kidmant is.

És sajnos nem csalódtam kellemesen, az előzetes alapján továbbra is csak annyi a kérdésem: MIÉRT?


Nincsenek megjegyzések