Breaking News

Elle Kennedy: The Goal - A cél {Értékelés + Nyereményjáték}

Elle Kennedy: The Goal - A cél

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a kedvelt Off-Campus sorozat negyedik, és egyben befejező része, melyben a négy szexi hokis lakótárs utolsó tagját és izgalmas titkát is megismerhetjük. Tarts velünk a 8+1 állomásos blogturnénkon és mutasd meg, hogy igazán ismered az Off-Campus karaktereit és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.

Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 432
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634574217
Sorozat: Off-Campus 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,05)
Megrendelési link
A lány mindig eléri a célját…

A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren,
brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.

De a játék egyre bonyolódik.

Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.

Vágytál már a folytatásra?
Íme eljött. Élvezd ki minden pillanatát!

Az első mondat:


"– Basszus, basszus, basszus!"

Véleményem


Nagyon vártam ezt a könyvet, mert az Off-Campus sorozat megvett kilóra. Igaz, nagyon jó volt az indítás, így, a teljes sorozatot olvasva azt tudom mondani, az első rész, ami annyira beszippantott szerintem még mindig a legjobb. 

A The Goal mércéje tehát magasan volt, és hát... sajnos azt kell mondanom, nálam nem érte el azt a szintet, amit az első rész. De talán még a másik kettőét sem, bár ez már szorosabb lenne. Nem azért, mert rossz volt, nem volt az - mindenképp kötelező mindenkinek, aki szerette az előző részeket. Főleg, hogy tudjuk, milyen brutális dolog derült ki az előző kötetben, és alig vártam, hogy kiderüljön, hogyan? 

Nos, kiderül. 

Az az érdekes ebben a regényben, hogy bár megvolt az Off-Campus érzésem, helyenként mégis úgy éreztem, erotikusabbra sikerült ez a könyv, mint az előzőek. És félreértés ne essék, nincs gond az erotikával, az NA könyveknek általában szerves része, az arányok viszont nagyon is számítanak. És míg eddig túlsúlyban voltak számomra a történeti elemek, és voltak erotikus részek, amik ezt kiegészítették, addig itt szerintem fordult az arány. És igaz, hogy Dean történetében is sokkal-sokkal több volt már a szex, mint az első két kötetben, de valahogy Dean karakteréhez ez hozzátartozott, nem igazán tudtam volna másként elképzelni a sztoriját. Ezzel szemben Tuck más. És szerintem Sabrina is. Náluk nem ez a személyük fő jellegzetessége, így igazából kicsit meglepett ez a dolog.

A történet egyik főszereplőjét, Tuckot már ismerhetjük elég jól a sorozat korábbi köteteiből, és olyan is, amilyennek megszokhattuk: természetesen kemény hokis és igazi csajmágnes, ezzel együtt tele van szívvel, törődik az emberekkel, rettentő udvarias, felelősségteljes és gondoskodó. Sokszor beszélünk arról, milyen egy álompasi, és ilyenkor nagyon sokszor a macsó, sőt, akár rosszfiú kerül elő. Viszont a való életben olyan partnert szeretne szerintem mindenki, mint Tuck - hozzá oda lehet bújni a rossz pillanatokban, ha beteg az ember, főz neki, ha sír a gyerek, felkel hozzá. Valaki, akire tutira támaszkodni lehet. Emellett pedig azért megvan a vérpasi oldala is. 

A másik főszereplő egy fokkal nehezebb dió, a legtöbb problémát ő szállítja egyébként a történetben. Sabrina egy hihetetlenül ambíciózus nő, aki rossz környékről származik, és minden oka megvan ahhoz, hogy szabadulni akarjon innen. Ehhez pedig egy út vezet, a tanulás. Sokszor már-már idegesítően pedáns, kívülről határozottan törtetőnek látszik, és igen, jó dolog a céltudatosság, de bizony ezt is túlzásba lehet vinni. 

Sabrina volt számomra az érdekesebb karakter, és pont ezért sajnálom, hogy az elhúzott szerelmi szál miatt kicsit háttérbe szorult egy nagyon is komoly téma, amit képvisel. Mert hogy ebben az NA regényben van egy nagyon fontos problémafelvetés, ami szerintem a sorozat legdicséretreméltóbb szála. Persze, az Off-Campustól nem álltak távol eddig sem a keményebb témák, úgy is mint családon belüli erőszak, gyász, nemi erőszak. De valahogy ezeket azért sokszor ismétlődő NA témáknak érzem. Itt viszont egy sokkal mindennapibb probléma kerül a terítékre, nevezetesen a karrierista nő.

Sabrina története már a legelejétől egy erős nőt mutat. Ezért is kifejezetten érdekes, hogy mennyire keménynek és megközelíthetetlennek tűnik elsőre. Ha ugyanezt egy pasi csinálja, akkor őt piedesztálra emelték volna. De most komolyan, képzeljétek el a pasit, aki rendkívül jóképű, okos, tudja, mit akar és keményen megdolgozik érte, hogy komoly ügyvéd legyen belőle. Két munkát vállal, mellette pedig a legjobb tanuló. Mit látunk magunk előtt? Egy szexi pasit, aki után bomlanak a csajok. Vegyük ugyanezt nőben! Megközelíthetetlen, rideg nőt látunk magunk előtt. Érdekes társadalmi előítélet, nemde?

Mindenesetre Sabrinán keresztül szépen behozza ezt a szálat az írónő, és szerencsére tovább is viszi. Ráadásul rajta keresztül még egy nagyon fontos kérdés előkerül: kell-e választani karrier és magánélet között? Férfiaknál ez nem kérdés, evidencia, hogy megkapható mindkettő. Valamiért a nőknél mégis minden alkalommal előkerül a kérdés - nem mennék bele, miért, megvannak a társadalmi okai, mindenesetre így van. Sabrina is szembesül ezzel a kérdéssel. 

Az pedig, ahogy ezt kezeli, egyrészt nagyon tetszett, másrészt nagyon nem. A végeredmény tekintetében nagyon is. Viszont az út, amit Sabrina és Tuck emiatt végigjárnak, messze túldrámázott volt. Ez egy fontos kérdés, nagyszerű, hogy foglalkozunk vele, és tök szuper, hogy előkerül a vívódás a döntés miatt, illetve az, hogy a döntés után milyen következményekkel kell szembenézni. Viszont számomra Sabrina oldaláról sokszor ez a bizonytalanság és a döntés miatti frusztráltság már átment rinyálásba. Annál idegesítőbb pedig kevés van, mint amikor a nyilvánvalóan egymásnak teremtett szereplők, akik szeretik egymást, és ez kb. mindenki számára nyilvánvaló, egyszerűen képtelenek dűlőre jutni. Egy pontig ez izgalmas és érdekes, egy ponton túl viszont már veri az olvasó a fejét a falba, hogy meddig csinálják még ezt. Sajnos nálam Sabrina és Tuck elérték ezt a pontot.

Ami azért is sajnálatos, mert amúgy a regény első felében kifejezetten szerettem ezt a furcsa "kellesz is, meg nem is" viszonyt közöttük. Nagyon tetszett, hogy végre kaptunk egy olyan csajt, aki nem könnyen kapható, és nem a szokásos okokból nem könnyen kapható. A regény második felére rányomta a bélyegét az elhúzott szerelmi szál, pedig közben egy csomó érdekes dolog történt a párossal. 

Egyébként egy kicsit keserédes a hangulata a regény végének. Míg ugyanis az eddigi részek végén várhattuk a folytatást, ez bizony a nagy betűs LEZÁRÁS. (Oké, azóta már tudjuk, hogy spin-offot kapott.) Nem csak mi búcsúzunk a sorozattól, hanem bizonyos értelemben ők is egymástól. Kirepülnek ugyanis az egyetemről, és természetesen ez sem marad említés nélkül. Bár magáról a sulilezárásról nem sok szó esik, és nagy hokis búcsú sem volt (ezeket egyébként igazán sajnálom), a nagy lezárás azért egy költözés formájában mégis megtörténik. Ott éreztem, hogy valami véget ért, és ezt nagyon sajnáltam - még ha a sok probléma miatt túl nagy hangsúly nem is került a végzésre, helyette sokkal inkább a felnőtt problémák kerültek a középpontba.

Természetesen visszatérnek a korábbi főszereplők is, bár nem mindig a legjobb formájukban. Dean például ebben a kötetben szinte a legvégéig nem túl pozitív színben tűnik fel. De azért a könyv vége felé az igazán vicces pillanataikból is kapunk néhányat, Garrettéken nagyon jól szórakoztam.

De ott van a fiatalabb nemzedék is, közülük Fitzyt emelném ki, illetve a nem hokisok közül Sabrina barátnőit is nagyon csíptem. Nagyon érdekes, hogy nem jelentette be a szerző rögtön a spin-offot, ugyanis nekem végig az volt az érzésem, hogy azért jönnek be ezek az újabb jó kis szereplők, mert jön a folytatás. Fitzy sztoriját például nagyon nem éreztem volna kereknek, de ott van még példának Hollis is, akire ráférne egy pár lecke az élettől, kíváncsi vagyok, megkapja-e.

Összességében nem volt ez egy rossz kötet, és kifejezetten örültem, hogy a mindennapibb felnőtt problémák kerültek a középpontba. Ezzel együtt sajnálom, hogy a szerelmi szálat így elnyújtotta az írónő, mert Sabrina és Tucker jó páros, kicsit kevesebb szenvedéssel még ennél is sokkal jobb lehetett volna ez a történet.

AJÁNLOM



Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8256_the_goal_a_cel-20180928_134737.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Mivel a sorozat végéhez értünk, ideje elbúcsúzni a szereplőktől. Minden állomáson egy-egy főszereplőről találtok egy rövid leírást, ez alapján kell felismernetek és a keresztnevét a rafflecopter megfelelő sorába beírnotok. Az utolsó állomás viszont rendhagyó lesz, erre figyeljetek!

Ha figyelmesen követtétek a sorozatot eddig, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A srác, aki NAGYON emlékezetes habfürdőt vett. És nem egyedül.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje



10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - Sorok között
10.10. - Angelika blogja
10.11. - CBooks
10.12. - Ambivalentina
10.13. - Könyvvilág
10.14. - Dreamworld
10.15. - Kristina blogja
10.16. - Never Let Me Go

Nincsenek megjegyzések