Breaking News

A The Witcher szerzője perli a játékcéget

Legutóbb annak kapcsán írtam a The Witcherről, vagyis könyves címén a Vajákról, amikor kiderült, hogy film készül a könyvből lett számítógépes játékból.




Ám most újabb hír borzolja a kedélyeket. A könyvek szerzője, Andrzej Sapkowski ugyanis 16 millióra perli a játékstúdiót.

Amikor 1997-ben megkötötték a szerződést vele, azt pletykálták, hogy soha nem derült ki világosan, pontosan mennyi pénzre számíthat Sapkowski.

Azóta a stúdió sikeres játékok egész sorozatát készítette el a The Witcherből, a szerző pedig nem túl boldog emiatt - sőt, már bánja, hogy aláírta a szerződést!

Az Eurogame-nek adott interjúban mesélt arról, hogy nem gondolta, ilyen jól teljesít majd a játék. 

"Felajánlották nekem a haszon egy bizonyos százalékát. Én meg úgy voltam vele: Nem, úgyse lesz profit, inkább adják ide most a pénzt! Az egészet. Hülyeség volt. Elég hülye voltam ahhoz, hogy mindent az ő kezükbe adjak, mert nem hittem a sikerben. De ki láthatta előre, hogy ekkora siker lesz? Én biztosan nem."

Nehéz ez a helyzet, mert bár megértem a szerző keserűségét amiatt, hogy alig részesült a profitból, miközben az ő ötletéről van szó, ezzel együtt ő maga is elismeri, hogy hülye volt, és bár felajánlották neki a royalty lehetőségét, nemet mondott. Nem vállalta a kockázatot, ehelyett a tutira ment. Így azért bevallom, nem tudok 100%-ig mellé állni a kérdésben. Rossz döntés volt? Igen. De ettől még viselni kell a következményeit.

Nincsenek megjegyzések