Breaking News

Ez volt 2018 a blog életében

Idén is összeszedtem a tavalyi évi statisztikákat röviden.





Az év számokban, az olvasásaim tekintetében:


102 könyvet olvastam, nem számolva az újraolvasásokat, befejezetlen és félbehagyott könyveket. Ez jóval kevesebb, mint a tavalyi évben, és bár az volt a célom, hogy kevesebbet olvassak (tudom, meglepő), azért ennél többet reméltem. A 100 az utolsó napon lett meg.
Ebből 19-et angol nyelven olvastam,
12 pedig magyar szerző műve volt.
Mindkettő kevesebb, mint a tavalyi évben - ezt annyira nem bánom, mindkettő azt tükrözi,
hogy idén többet foglalkoztam a válogatással és összességében is kevesebbet olvastam, szóval...
Ez összesen kb. 30.000 oldal, ami azt jelenti, hogy
3,58 naponta elolvastam egy könyvet és
naponta átlagosan 83,84 oldalt olvastam, az év mind a 365 napjával számolva.
A leghosszabb könyvem a Tüskék és rózsák udvara második része, a Köd és harag udvara volt a maga 750 oldalával, a legrövidebb pedig C. S. Pasat Fence című képregénysorozatának első része 26 oldallal. 
85 blogturné állomásom volt (ebben az extra állomások is benne vannak), ami jól mutatja, hogy 2018. első felében alig vállaltam turnét, és év végén is igyekeztem visszafogni magam.



A blog éve számokban:



4.792.664 oldalmegjelenítés volt ebben az évben. 
Így tavaly átléptük a 13 milliós álomhatárt is, egészen pontosan 13.077.602-es összlátogatással zártuk az évet.
592.628 látogatás esett meg augusztusban, ami új rekord.
Az év "legrosszabb" hónapja látogatások szempontjából a december volt (csakúgy, mint tavaly), 200.187 látogatással - a december kicsit sűrű volt az életemben, így ez nem túlságosan lepett meg.
Ha a Blogger számításai nem csalnak, 1446 bejegyzés született 2018-ban az oldalon, ez kb. 60-nal több, mint a tavalyi évben., és azt jelenti, hogy átlagosan 3,96 bejegyzést írtam naponta.

A Facebook oldal éve számokban:


Idén többet változott a Facebook oldalunk lájkoltsága, mint gondoltam. Tavaly decemberben 17.488 like-kal zártuk az évet, ehhez képest most 18.582-vel.

Istenes növekedéseket útközben nem produkáltunk, ráadásul elég hullámzó volt a lájkok száma végig: jöttetek is, mentetek is. Ráadásul mint tudjuk, a Facebook maga sem teljesít mostanság a legjobban a felhasználók körében, plusz az oldalak növekedése szempontjából fontos változás volt, hogy eléggé visszahúzták az eléréseket, és ez legjobban a nagyobb lájkoltságú oldalakat érintette.

Ehhez képest az, hogy több, mint 1000-rel többen lettünk 2018-ban, szerintem szép teljesítmény. Remélem, meg sem állunk 20.000-ig.

Grafikusan így nőtt a lájkolók száma:



Az Instagram oldal számokban és képekben:


2018-ban szerettem volna, ha minden nap kerül fel bejegyzés Instagramra - és ehhez közelebb álltam átlagban, mint gondoltam. Bár végül azért ezt nem sikerült összehozni, és nem nagyon hiszem, hogy idén menni fog.

Ezzel együtt azért sok kép került fel és a lájkok számával is elégedett vagyok igazából - még ha nem is tartozom az élvonalbeli könyves instagramosok közé.

Viszont újdonság, hogy elkezdtem végre használni a Stories funkciót, és remélem, idén több sztorit sikerül megosztanom, mint tavaly.

Íme a 9 legnépszerűbb kép 2018-ból:






Ha segíteni szeretnétek a blog építgetésében, töltsétek ki ezt a kérdőívet 







Boldog új évet!

Nincsenek megjegyzések