Breaking News

The 100 karakterinterjú Bellamyval és Clarke-kal {Nyereményjáték}


A blogturnéról




A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Kass Morgan: Lázadók című regényét, amely a The 100 sorozat negyedik része és valószínűleg tényleg az utolsó. Befejeződik az évszázadok óta sugárfertőzött  Földre száműzött fiatal “bűnözők” izgalmas és fordulatokban gazdag kalandja.  Érdemes követni az állomásokat, a kiadó felajánlásában három példány kerül kisorsolásra a játékunk megfejtői között.

Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Maxim
Oldalszám: 288
Fordító: Őri Péter
ISBN: 9789632619767
Sorozat: The 100 4.
Moly link
Goodreads link (3,84)
Megrendelési link
Évszázadokkal azután, hogy atomháború pusztított a Földön, az emberiség az
újjáépítésen fáradozik. Egy hónap telt el azóta, hogy további űrkompok érkeztek a bolygóra, és újabb kolonisták csatlakoztak a százakhoz. Immár azok a fiatalok vezetik a népüket, akiket korábban bűnözőknek tartottak.

A kolonisták és a földlakók éppen az első közös ünnepüket tartják, amikor mindenki megdöbbenésére idegenek egy csoportja megtámadja őket. Sokakat megölnek, foglyokat ejtenek, és fontos raktárkészleteket visznek el. Amikor a forrófejű Bellamy és megfontolt barátnője, Clarke észreveszik, hogy elrabolták Wellst, Octaviát és Glasst, megfogadják, hogy bármi áron, de kiszabadítják őket. Ám miközben az új ellenség nyomába erednek, egyre többször veszekednek, mivel képtelenek megegyezni abban, hogyan mentsék meg a barátaikat.

The 100 karakterinterjú Bellamyval és Clarke-kal


Kass Morgan még a The 100 sorozat első kötetének blogturnéja idején a karakterek nevében interjúzott: egészen pontosan Bellamy és Clarke párbeszédét hozta el nekünk. 




Mindketten annak megtestesítői vagytok, milyennek kellene lennie egy vezetőnek. Már így is annyi mindent tudunk arról, milyen erősségeitek vannak, de mik a legnagyobb félelmeitek?

CLARKE: Azt hiszem, mindig is féltem cserben hagyni másokat. Utálok arra gondolni, hogy - 

BELLAMY: Békák.

CLARKE: Tessék?

BELLAMY: Utálom, ahogy ugrálnak. A bőrük meg olyan nyálkás. És hogy a fenébe mozoghat így a szemük? Hátborzongató.

CLARKE: Komolyan beszélsz?

BELLAMY: Mindig.

CLARKE: Pont ezért akartam nélküled jönni.

BELLAMY: De aztán rájöttél, mennyire hiányoznék, mi?

CLARKE: Ez ciki.

BELLAMY: És itt is van. Clarke igazi félelme, hogy kimutassa az érzéseit. De ne aggódjatok! Én átsegítem ezen.


Tudjuk, hogy milyen most a Föld, de van elképzelésetek, mit szeretnétek, milyen legyen a távoli jövőben?

BELLAMY: El tudnék viselni egy fokkal több zuhanyzót. 

CLARKE: Naná. Mert a személyes higiénia olyan elöl van a fontossági listádon. 

BELLAMY: Azt mondod, büdös vagyok?

CLARKE: Büdös. Inkább rohadsz. A felőled áradó bűzcsíkok egy második nukleáris telet okozhatnak. 

BELLAMY: Hála istennek te rózsaillatú vagy. Tövises rózsa. Mérges szirmokkal. De pont ezt szeretem benned. [mosolyog] Szeretem, ha a csajaim gyönyörűek és halálosak.


Nem könnyű erről beszélni, de a történetetek szempontjából nagyon is fontos. Annyi ember halt meg az utazásotok alatt. Kinek a halála volt a legnagyobb hatással rátok és miért?

CLARKE: No komment

BELLAMY: No komment


Nem titok, hogy ti ketten vagytok az egyik kedvenc párosunk. Mi tudjuk, mit szeretünk bennetek annyira, de azt akarjuk tudni, ti it szerettek a legjobban egymásban? Mi a három kedvenc tulajdonságotok a másikban?

CLARKE: Nos, nem teljesen vadember, értékelem a megingathatatlan hűségét - 

BELLAMY: Meg az izmaimat. Ne felejtsd el megemlíteni az izmaimat. Mostanában tényleg nagyon domborodnak. 

CLARKE: És a szerénységét, természetesen. 

BELLAMY: [vigyorog és beletúr Clarke hajába. A lány játékosan elhessegeti a kezét.] Imádom, hogy egyszerre gyönyörű és szenvedélyes, és a határozottságot, ahogyan kiáll másokért, azt, hogy okosabb, mint én és... [megfogja Clare kezét] a bal kisujját. Annyira cuki és görbe. Imádom.

CLARKE: Sose találkoztam még olyannal, mint ő. Még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki mindig kimondja, amit gondol és aki harcol azért, amiben hisz. És... imádom, ahogy ezt csinálja... [lábujjhegyre áll és megcsókolja. A fiú mosolyog és újabb, mély csókra húzza magához.]


A nehézségek, amiken túl vagytok, mindenki számára ismertek, de szeretnénk kicsit könnyedebb hangnemben zárni ezt a beszélgetést. Mi a legkedvesebb emléketek a Földről eddig?

CLARKE: Az első napfelkeltém. Úgy éreztem, az agyam elszállt, mintha csak megszagoltam volna egy szimfóniát vagy megkósoltam volna egy verset.

BELLAMY: Az első alkalom, amikor megcsókoltam Clarke-ot az erdőben. Az volt az első pillanat, amikor valóban otthon éreztem magam a Földön.


Nyereményjáték


Játékunk azoknak szól, akik olvasták az előző részeket és ismerik a könyves karaktereket! A feladat annyi, hogy egyetlen mondat alapján ismerjétek fel a keresett személyt, és írjátok be a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

A keresett személy: Wells földlakó szerelme.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.31 Kelly és Lupi olvas
01.02 Nem félünk a könyvektől
01.04 Sorok között
01.06 CBooks
01.08 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések